Τραχανάς με ντομάτα

Ο τραχανάς είναι ιδανικό φαγητό για μίνι αποτοξίνωση μετά από την υπερκατανάλωση κρέατος μέσα στις γιορτές.
Υλικά
1 φλ. τραχανά γλυκό ή ξυνό5 φλ. νερό1 κοφτή κουταλιά πελτέ ντομάτας (ή 1 φλ. ψιλοκομμένες ντομάτες)2 κ.σ ελαιόλαδοαλάτιπιπέρι
Για το σερβίρισμαφέτα σε τρίμματα ή στραγγιστό γιαούρτι
Εκτέλεση
Για τον παραδοσιακό τραχανά με ντομάτα, το argiro.gr μας προτείνει:
Βάζουμε το νερό σε κατσαρόλα και προσθέτουμε όλα τα υλικά, εκτός απο το τυρί. Ανακατεύουμε και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 13-15 λεπτά (ανάλογα με το πόσο μαλακός μας αρέσει ο τραχανάς). Αλατοπιπερώνουμε, και σερβίρουμε τον τραχανά σε μπολ, με τρίμματα φέτας ή με μια κουταλιά στραγγιστό γιαούρτι.
Τρίβουμε από πάνω φρέσκο πιπέρι.Μη βράζετε τον τραχανά σε δυνατή φωτιά και φροντίστε να υπάρχει πάντα αρκετό νερό.
Αν δεν υπάρχει αρκετό νερό και σταθεί για 5 λεπτά στην κατσαρόλα, θα το ρουφήξει όλο.
Το σχόλιο σας