Ελλάδα

Διακοπές 2019: Άρχισε η “μεγάλη έξοδος” των Αθηναίων – Αυξημένη η κίνηση στα λιμάνια

Διακοπές 2019: Άρχισε η “μεγάλη έξοδος” των Αθηναίων – Αυξημένη η κίνηση στα λιμάνια
Διακοπές 2019: Μαζικές αναχωρήσεις έχουμε τα τελευταία εικοσιτετράωρα από το λεκανοπέδιο, με τους πολίτες να συρρέουν κατά χιλιάδες στα λιμάνια, περιμένοντας το πλοίο που θα τους πάει στον τόπο διακοπών τους.

Διακοπές 2019: Άρχισε το μεγάλο κύμα… φυγής από την Αθήνα προς εκατοντάδες προορισμούς ανά την Ελλάδα, με τους πολίτες της πρωτεύουσας να συρρέουν κατά χιλιάδες στα λιμάνια, με στόχο να φτάσουν στο νησί που επέλεξαν να περάσουν τις φετινές διακοπές τους. Το μαζικό κύμα φυγής άρχισε από χθες, Παρασκευή και συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς και σήμερα. Σύμφωνα με υπολογισμούς, έχουν αναχωρήσει πάνω από 50 πλοία από τα λιμάνια του Πειραιά και της Ραφήνας, τα οποία είναι γεμάτα με κόσμο!

Το γεγονός αυτό το επιβεβαίωσαν τουριστικοί πράκτορες σε δηλώσεις τους στην δημόσια τηλεόραση, αναφέροντας ότι τα πλοία με προορισμό τα νησιά των Κυκλάδων έχουν 90% πληρότητα, ενώ για τους άλλους προορισμούς, το ποσοστό αγγίζει το 80%.

Κι αν σας φαίνεται μεγάλο το ποσοστό, αξίζει να σημειωθεί πως η επόμενη και η μεθεπόμενη εβδομάδα, όταν θα έχουμε μπει στον Αύγουστο, δεν θα έχει ούτε θέση κενή για όσους δεν φρόντισαν να κλείσουν από νωρίς τα εισιτήριά τους (ή δεν έχουν υπολογίσει καλά τις ημέρες άδειας που δικαιούνται), με την πληρότητα να φτάνει το 100%.

Κοινωνικός τουρισμός: Αναρτήθηκαν τα αποτελέσματα

Στην ηλεκτρονική ιστοσελίδα του οργανισμού www.oaed.gr αναρτήθηκαν τα οριστικά αποτελέσματα του κοινωνικού τουρισμού από τον ΟΑΕΔ. Οι δικαιούχοι του Μητρώου «Δικαιούχων – Ωφελουμένων» δεν χρειάζεται να προσέρχονται στις Υπηρεσίες του ΟΑΕΔ για την παραλαβή οποιουδήποτε εντύπου που να πιστοποιεί την επιλογή τους για τη συμμετοχή στο συγκεκριμένο πρόγραμμα.

Η διαδικασία γίνεται ηλεκτρονικά με τη χρήση της Επιταγής Κοινωνικού Τουρισμού. Η Επιταγή είναι ένας μοναδικός αριθμός για κάθε δικαιούχο και κάθε ωφελούμενο ξεχωριστά. Οι δικαιούχοι έχοντας αυτόν τον αριθμό και μόνο, μπορούν να επικοινωνούν με το τουριστικό κατάλυμα που επιθυμούν από το Μητρώο Παρόχων για κρατήσεις δωματίων. Οι πάροχοι με τη σειρά τους ελέγχουν την ύπαρξη Επιταγής και την ενεργοποιούν μέσω των ηλεκτρονικών υπηρεσιών της διαδικτυακής πύλης του Οργανισμού.

Οι δικαιούχοι που έχουν αποδεκτές ενστάσεις, εφόσον δεν έχουν συμπεριληφθεί στο Μητρώο οι ίδιοι ή ωφελούμενα μέλη τους, προς καλύτερη εξυπηρέτησή τους θα πρέπει να επικοινωνούν με τις αρμόδιες Υπηρεσίες ΚΠΑ2 για να ενημερωθούν για την υλοποίηση του αιτήματός τους, καθώς η αποδοχή της ένστασης δεν συνεπάγεται σε κάθε περίπτωση και την έκδοση επιταγής, αλλά την επίλυση του συγκεκριμένου θέματος για το οποίο έγινε λόγος στην ένσταση. Το πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού θα διαρκέσει 12 μήνες, από την 1η Αυγούστου 2019 έως την 31η Ιουλίου 2020.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments