Πολιτική

Υπουργείο Παιδείας: “Καμία απόφαση για barcode και κάρτες εισόδου στα Πανεπιστήμια”

Υπουργείο Παιδείας: “Καμία απόφαση για barcode και κάρτες εισόδου στα Πανεπιστήμια”
Υπουργείο Παιδείας: Η απάντηση του Υπουργείου στα δημοσιεύματα που ήθελαν τη θέσπιση εισόδου με barcode ή κάρτες εισόδου στα Πανεπιστήμια.

Υπουργείο Παιδείας: Η νέα ηγεσία έχει εξαγγείλει ορισμένες αλλαγές οι οποίες θα εφαρμοστούν τμηματικά στον χώρο της παιδείας. Οι αλλαγές αυτές θα αφορούν την κατάργηση του ασύλου, τη διεξαγωγή των πανελληνίων εξετάσεων αλλά και πολλά άλλα ζητήματα που άπτονται του χαρτοφυλακίου της Νίκης Κεραμέως και των συνεργατών της.

Παράλληλα, ο πολιτικός Τύπος σε δημοσιεύματά του, αναφέρθηκε και στην πρόθεση της νέας ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας για ενίσχυση της ασφάλειας στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα. Μάλιστα, τα δημοσιεύματα αυτά ανέφεραν ότι στο “τραπέζι” των συζητήσεων έχουν πέσει προτάσεις όπως η τοποθέτηση συστήματος εισόδου με barcode ή κάρτες αλλά και η τοποθέτηση καμερών ασφαλείας.

Τα εν λόγω δημοσιεύματα έφτασαν στο Υπουργείο Παιδείας και κύκλοι αυτού αντέδρασαν, διαψεύδοντας τα όσα γράφτηκαν περί barcode ή καρτών εισόδου, σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ: “Δεν υπάρχει καμία απόφαση για barcode, κάρτες εισόδου ή κάμερες ασφαλείας στους χώρους των ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων”, τονίζουν χαρακτηριστικά κύκλοι του Υπουργείου.

Μάλιστα, αναφέρουν ότι: “Στην παρούσα περίοδο η ηγεσία του Υπουργείου έχει επικεντρωθεί στο να αποκαταστήσει την ελεύθερη διακίνηση των ιδεών μέσω της εφαρμογής της κοινής νομοθεσίας μέσα στους χώρους των ΑΕΙ όσον αφορά αξιόποινες πράξεις.

Η αποκατάσταση της ακαδημαϊκής ελευθερίας εντάσσεται σε μια δέσμη πρωτοβουλιών για την αναβάθμιση του ακαδημαϊκού περιβάλλοντος.

Υπάρχουν περαιτέρω ενέργειες που θα μπορούσαν να ενισχύσουν την προσπάθεια αυτή, όπως ο συστηματικός φωτισμός πανεπιστημιακών χώρων, ο αποτελεσματικότερος έλεγχος εργαστηρίων ή άλλων χώρων. Όλα αυτά είναι ζητήματα που θα συζητηθούν αναλυτικά με τους εμπλεκόμενους φορείς”.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments