Ελλάδα

Φωτιά τώρα: “Σκέπασαν” τον αττικό ουρανό οι καπνοί από την πυρκαγιά στην Εύβοια (pics)

Φωτιά τώρα: “Σκέπασαν” τον αττικό ουρανό οι καπνοί από την πυρκαγιά στην Εύβοια (pics)
Φωτιά τώρα: Μαίνεται η πυρκαγιά στο Μακρυμάλλη Ευβοίας, με τους καπνούς να έχουν φτάσει έως την Αττική. Δείτε τις φωτογραφίες.

Φωτιά τώρα: Μαίνεται ανεξέλεγκτη η πυρκαγιά που ξέσπασε τα ξημερώματα της Τρίτης μεταξύ του Μακρυμάλλη και της Αγριλίτσας στον δήμο Διρφύων – Μεσσαπίων Ευβοίας. Η πυροσβεστική έδωσε εντολή εκκένωσης του Μακρυμάλλη, βλέποντας ότι το πύρινο μέτωπο κινείται με κατεύθυνση προς το χωριό. Εδώ και λίγες ώρες, η φωτιά στην Εύβοια “επηρεάζει” και το λεκανοπέδιο, καθώς οι άνεμοι έχουν μεταφέρει τον καπνό αλλά και την οσμή. Χαρακτηριστικές είναι οι παρακάτω φωτογραφίες, οι οποίες δείχνουν τον αττικό ουρανό να έχει “σκεπαστεί” από τους καπνούς, οι οποίοι μεταφέρθηκαν από την Εύβοια.

Δείτε τις φωτογραφίες

Εντολή προληπτικής εκκένωσης στο Μακρυμάλλη

Μαίνεται η πυρκαγιά που ξέσπασε τα ξημερώματα μεταξύ της Αγριλίτσας και του Μακρυμάλλη στην Εύβοια, με τον καπνό και την οσμή να φτάνουν έως την Αττική, την οποία έχουν «σκεπάσει». Λίγο μετά τις 08:30 δόθηκε εντολή προληπτικής εκκένωσης του χωριού Μακρυμάλλη από την Πυροσβεστική, καθώς το πύρινο μέτωπο πλησιάζει προς τον οικισμό.Ο δήμαρχος της περιοχής μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ έκανε λόγο για «πολύ σοβαρή φωτιά με «μεγάλη τροφή» καθώς καίγεται πευκοδάσος, που εκδηλώθηκε στις 3 τα ξημερώματα» ενώ πρόσθεσε ότι για προληπτικούς λόγους απομακρύνθηκαν πέντε άτομα από την Ιερά Μονής Μακρυμάλλης. «Έχουμε αέρα και είναι δύσβατο το σημείο» δήλωσε εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής με την οσμή της φωτιάς να έχει φτάσει μέχρι την Αττική.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments