Αθλητισμός

Αυστραλία – Τσεχία 82-70

Αυστραλία – Τσεχία 82-70
Αυστραλία - Τσεχία: Φοβερός ο Πάτι Μιλς, πήρε από το "χεράκι" τους Αυστραλούς, οδηγώντας τους στα ημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου Μπάσκετ.

Αυστραλία – Τσεχία 82-70: Η ομάδα που κέρδισε τις ΗΠΑ στα φιλικά, απέναντι στην έκπληξη του τουρνουά, Τσεχία, η οποία πέταξε έξω Τουρκία και Ελλάδα, κονταροχτυπήθηκαν πριν από λίγη ώρα, με φόντο το τελευταίο διαθέσιμο εισιτήριο για τα ημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου Μπάσκετ. Εκεί, τα “καγκουρό” έδειξαν ότι είναι έτοιμα για μετάλλιο και έχοντας σε πολύ μεγάλη ημέρα τον ηγέτη τους, Πάτι Μιλς (24π), πήραν πεντακάθαρη νίκη επί της Τσεχίας.  Συμπαραστάτες του Μιλς ήταν οι Γκούλντινγκ και Μπόγκουτ που πέτυχαν 14 και 10 πόντους αντίστοιχα, ενώ από τους ηττημένους ξεχώρισε ο Πάτρικ Άουντα με 21 πόντους και ο Τόμας Σατοράνσκι (13 πόντους, 13 ασίστ και 9 ριμπαουντ) που για ένα ριμπάουντ έχασε το πρώτο τριπλ νταμπλ στην ιστορία της διοργάνωσης.

Το σημείο κλειδί ήταν στα τέλη του τρίτου δεκαλέπτου. Το σόου του Μπόγκουτ, ήταν αρκετό για να απομακρυνθούν με +14 (57-43 στο 28’). Μάλιστα, η διαφορά έφτασε μέχρι και τους 17 πόντους (63-46). Στην αντίπερα όχθη, πάλευε μόνος του ο Σατοράνσκι, που μείωσε με κάρφωμα στο φινάλε του δεκαλέπτου (63-48). Η Τσεχία, με μπροστάρη τον Πούμπρλα και βελτιωμένη αμυντική λειτουργία, μπήκε δυνατά στην τέταρτη περίοδο και με σερί 9-0 πλησίασε στο σκορ (63-55 στο 32’) δείχνοντας σημάδια ζωής.Παρ’ όλα αυτά, η ομάδα του Λεμάνις αντέδρασε και παρουσιάστηκε συγκεντρωμένη στις κρίσιμες στιγμές: βρίσκοντας αρκετές λύσεις επιθετικά, «έτρεξε» επιμέρους 8-2 για να φτάσει πάλι σε διψήφια διαφορά (71-57 στο 35’).

Στην τελική ευθεία του αγώνα, οι Τσέχοι πίεσαν και επιχείρησαν να πλησιάσουν, αλλά το μόνο που κατάφεραν ήταν να βρεθούν στο -7 (77-70 στο 39’). Με ένα τρίποντο του Μιλς στα 47 δευτερόλεπτα πριν από τη λήξη, οι Αυστραλοί καθάρισαν τη δουλειά και κάπως έτσι έφτασαν στο τελικό 82-70.

Στα ημιτελικά του τουρνουά έχουν προκριθεί οι: Αυστραλία, Γαλλία, Αργεντινή και Ισπανία.

Τα δεκάλεπτα: 17-17, 33-30, 63-48, 82-70.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments