Ελλάδα

Θεσσαλονίκη: Ελεύθεροι υπό όρους και τα υπόλοιπα μέλη του κυκλώματος παράνομων υιοθεσιών

Θεσσαλονίκη: Ελεύθεροι υπό όρους και τα υπόλοιπα μέλη του κυκλώματος παράνομων υιοθεσιών
Θεσσαλονίκη: Στην πλειονότητά τους πρόκειται για άτομα βουλγαρικής καταγωγής, στους οποίους αποδίδονται περιφερειακοί ρόλοι στη δράση του κυκλώματος.

Θεσσαλονίκοι: Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν σήμερα  μετά την απολογία τους στην Α’ τακτική ανακρίτρια Θεσσαλονίκης και οι υπόλοιποι έξι συλληφθέντες, για συμμετοχή στο κύκλωμα παράνομων υιοθεσιών και εμπορίας ωαρίων. Στην πλειονότητά τους πρόκειται για άτομα βουλγαρικής καταγωγής, στους οποίους αποδίδονται περιφερειακοί ρόλοι στη δράση του κυκλώματος.

Θα πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν χθες, οι πρώτοι έξι κατηγορούμενοι για συμμετοχή στο κύκλωμα παράνομων υιοθεσιών και εμπορίας ωαρίων.

Ανάμεσα σ’ αυτούς που απολογήθηκαν ήταν ο δικηγόρος και η γυναικολόγος, για τους οποίους η ανακρίτρια και η εισαγγελέας γνωμοδοτήσεων αποφάσισαν να αφεθούν ελεύθεροι υπό τους όρους της καταβολής χρηματικής εγγυοδοσίας ύψους 30.000 ευρώ και της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Την ίδια ποινική μεταχείριση είχαν και οι τέσσερις συγκατηγορούμενοί τους, μόνο που οι περιοριστικοί όροι διαφοροποιήθηκαν εν μέρει, και αφορούν την αυτοπρόσωπη εμφάνιση σε αστυνομικό τμήμα της περιοχής όπου διαμένουν και την απαγόρευση εξόδου από τη χώρα. Πρόκειται για τρεις γυναίκες που κατηγορούνται ότι μεσολαβούσαν σε διάφορα στάδια της φερόμενης εγκληματικής δραστηριότητας του κυκλώματος, όπως επίσης μία μαία-υπάλληλος σε κλινική υποβοηθούμενης αναπαραγωγής. Οι κατηγορούμενοι -απολογούμενοι- αντέκρουσαν τις βαρύτατες κατηγορίες που τους αποδίδει το κατηγορητήριο.

Τι υποστήριξαν στην απολογία τους

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο δικηγόρος φέρεται να υποστήριξε ότι παρείχε νομικές υπηρεσίες στο πλαίσιο νόμιμων υιοθεσιών και νόμιμων αμοιβών. «Έκανα τη δουλειά μου ως δικηγόρος και τίποτα παραπάνω» φέρεται να είπε, τονίζοντας ότι δεν είχε καμία επαφή με τις βιολογικές μητέρες, παρά μόνο με τους θετούς γονείς που του ανέθεταν τη διαδικασία της νόμιμης υιοθεσίας, ενώ αρνήθηκε οποιαδήποτε εμπλοκή σε εμπόριο ωαρίων.

Τη γραμμή της άρνησης των κατηγοριών ακολούθησε και η κατηγορούμενη γιατρός (μαιευτήρας), η οποία, σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, είπε ότι εισέπραττε νόμιμες αμοιβές στο πλαίσιο της εξέτασης των κυοφορούμενων γυναικών. Οι υπόλοιπες τέσσερις κατηγορούμενες φαίνεται να απολογήθηκαν πως λάμβαναν τη διαβεβαίωση ότι οι ενέργειές τους ήταν νόμιμες.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments