Διεθνή

Μεβλούτ Τσαβούσογλου: Η Ελλάδα πυροβολούσε πρόσφυγες και τους έστελνε στην Τουρκία

Μεβλούτ Τσαβούσογλου: Η Ελλάδα πυροβολούσε πρόσφυγες και τους έστελνε στην Τουρκία
Μεβλούτ Τσαβούσογλου: Ο υπουργός εξωτερικών της Τουρκίας ήταν ξανά προκλητικός υποστηρίζοντας ότι η Ελλάδα "εστελνε με τη βία τους τραυματισμένους πρόσφυγες στην Τουρκία".

Μεβλούτ Τσαβούσογλου: Ο υπουργός εξωτερικών της Τουρκίας παραχώρησε κοινή συνέντευξη με τον Γερμανό ομόλογο του. Ωστόσο δεν παρέλειψε να γίνει και πάλι προκλητικός σχετικά με το προσφυγικό. Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας κάνει ό, τι μπορεί για να διατηρήσει στο “κόκκινο” την ένταση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Αναφερόμενος στο προσφυγικό, ο Τσαβούσογλου είπε χαρακτηριστικά: “Η Ελλάδα πυροβολούσε τις βάρκες των προσφύγων, τις βύθιζε στο Αιγαίο και τους έστελνε με τη βία, τραυματισμένους, πίσω στην Τουρκία”.

Σχετικά με τη Συρία και την γερμανική πρόταση να δημιουργηθεί μια διεθνής «ασφαλής ζώνη» στη βορειοανατολική Συρία, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών δήλωσε πως αυτή η πρόταση δεν είναι ρεαλιστική. Και αυτό, παρά το γεγονός ότι αρχικά η Τουρκία είχε δώσει την έγκρισή της.

Μεβλούτ Τσαβούσογλου: Θα ερευνήσουμε κάθε παραβίαση ανθρώπινων δικαιωμάτων

Παράλληλα ο Τσαβούσογλου υποστήριξε ότι η Τουρκία  δεν θα ανεχθεί οποιεσδήποτε παραβιάσεις ανθρώπινων δικαιωμάτων στη βορειοανατολική Συρία και θα ερευνήσει οποιεσδήποτε κατηγορίες ότι τέτοιες παραβιάσεις έλαβαν χώρα.

«Θα ερευνήσουμε μέχρι τέλους ακόμη και τη μικρότερη παραβίαση (ανθρώπινων δικαιωμάτων) και καταγγελία. Δεν θα ανεχθούμε ούτε τη μικρότερη από τις παραβιάσεις ανθρώπινων δικαιωμάτων», δήλωσε ο Τσαβούσογλου. Η υπουργός Άμυνας της Γερμανίας είχε παρουσιάσει την Πέμπτη στο ΝΑΤΟ την πρότασή της για μια ασφαλή ζώνη στα τουρκοσυριακά σύνορα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments