Αθλητισμός

Ντράγκαν Σάκοτα: Από την ΑΕΚ στον Ερυθρό Αστέρα

Ντράγκαν Σάκοτα: Από την ΑΕΚ στον Ερυθρό Αστέρα
Ντράγκαν Σάκοτα: Ο έμπειρος τεχνικός αφήνει την ΑΕΚ και τον ρόλο του στις ακαδημίες, για να προπονήσει τον Ερυθρό Αστέρα που αγωνίζεται στην Euroleague.

Ντράγκαν Σάκοτα: Ο Σέρβος τεχνικός είναι ένας από τους καλύτερους ξένους προπονητές μπάσκετ που έχουν περάσει από την Ελλάδα. Μπορεί να πέρασε από πάρα πολλές ομάδες, αλλά στην ΑΕΚ συνέδεσε το όνομα του με τρεις χρονικές περιόδους που όλες είχαν τίτλο ή τίτλους. Τα τελευταία χρόνια είχε αναλάβει τη θέση του υπεύθυνου στις ακαδημίες.

Μέχρι σήμερα γνωρίζαμε ότι η επιστροφή στους πάγκους δεν ήταν στις άμεσες προτεραιότητες. Ωστόσο κανείς δεν μπορεί να πει όχι στην πρόκληση να βρεθεί και πάλι στην Euroleague. Πριν λίγες μέρες ο Ερυθρός Αστέρας προχώρησε στην απομάκρυνση του προπονητή του και ήταν σε αναζήτηση τεχνικού.

Από τα “κιτρινόμαυρα” στα “ερυθρόλευκα”

Οι άνθρωποι της Σέρβικης ομάδας έκαναν πρόταση στον έμπειρο τεχνικό που απάντησε θετικά και θα επιστρέψει στο κορυφαίο επίπεδο του Ευρωπαϊκού μπάσκετ. Ο Σάκοτα επιστρέφει για να δουλέψει στην πατρίδα του μετά από 12 χρόνια αφού την τελευταία φορά είχε κάτσει ξανά στον πάγκο του Ερυθρού Αστέρα το 2007.

Ο 67χρονος πλέον προπονητής έχει εργαστεί κατά σειρά σε IMT, Ζαντάρ, Γιουγκοσλαβία, Τσιμπόνα, ΠΑΟΚ, Απόλλωνα Πάτρας, Ηρακλή, ΠΑΟΚ, Περιστέρι, Ηρακλή, Γιουγκοσλαβία, Άρη, ΑΕΚ, Ολυμπιακό, Σερβία, Ερυθρό Αστέρα από το 2005 έως το 2007, Φορτιτούντο Μπολόνια, Τραμπζονσπόρ, Αντάλια και ΑΕΚ. Ο Ερυθρός Αστέρας έχει μετά από τη 10η αγωνιστική της EuroLeague 2019/20 ρεκόρ 3-7.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments