Ελλάδα

Αγία Βαρβάρα έγκλημα: Προφυλακιστέος κρίθηκε ο 16χρονος

Αγία Βαρβάρα έγκλημα: Προφυλακιστέος κρίθηκε ο 16χρονος
Αγία Βαρβάρα έγκλημα: Με την σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα ο 16χρονος κρίθηκε προφυλακιστέος. Ο ίδιος αρνείται τις κατηγορίες.

Ο 16χρονος που παραδόθηκε μόνος του στις αρχές, κρίθηκε προφυλακιστέος με την απόφαση τόσο της ανακρίτριας ανηλίκων όσο και του εισαγγελέα. Ο ανήλικος αρνείται τις κατηγορίες και κατηγορεί για την δολοφονία της 50χρονης γυναίκας τους άλλους δύο ανήλικους. Ο δικηγόρος του είπε πως βρέθηκε στο λάθος μέρος την λάθος στιγμή και σημείωσε πως ο 16χρονος δεν είχε κανένα κίνητρο που να τον οδηγήσει σε τέτοια πράξη.

Να σημειωθεί πως βάσει της ηπιότερης ποινικής μεταχείρισης που προβλέπει η νομοθεσία για τους ανηλίκους, η προφυλάκιση δεν μπορεί να διαρκέσει περισσότερο από έξι μήνες, ενώ το ανώτατο όριο ποινής που μπορεί να επιβληθεί, ακόμα και για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας, είναι οκτώ χρόνια.

Kατά την απολογία του ο 16χρονος φέρεται να αρνήθηκε πως έχει συμμετοχή στο έγκλημα, αναφέροντας στην ανακρίτρια πως πράγματι βρισκόταν στο διαμέρισμα της 50χρονης στην Αγία Βαρβάρα μαζί με την 15χρονη κόρη της και τον 17χρονο από τη Ρουμανία, χωρίς όμως να γνωρίζει τι επρόκειτο να συμβεί. «Με φώναξαν να πάω στο σπίτι. Όταν έφτασα, είχαν ήδη δολοφονήσει τη γυναίκα. Μετά φύγαμε. Δεν έχω κάνει όσα λένε, δεν σκότωσα εγώ την γυναίκα. Δεν την πείραξα», φέρεται να είπε στους αστυνομικούς, όταν παραδόθηκε στην αστυνομία.

Μάλιστα οι πληροφορίες αναφέρουν πως ο κατηγορούμενος υπέδειξε ως δράστη της στυγερής δολοφονίας της άτυχης γυναίκας τον 17χρονο.

Ωστόσο, σύμφωνα με το συνήγορό του, Θανάση Ράπτη, αποδέχεται ότι δεν εμπόδισε τη δολοφονία και ζήτησε συγγνώμη για το γεγονός ότι δεν κατήγγειλε άμεσα στις αστυνομικές αρχές το έγκλημα. Από φόβο και αμηχανία παρέμεινε με τους άλλους δύο εφήβους, αλλά μετά επέστρεψε στο Λουτράκι και παραδόθηκε στις αρχές, τόνισε ο συνήγορός του.

Αύριο το μεσημέρι η 15χρονη και ο 17χρονος φίλος της θα απολογηθούν στην ανακρίτρια ανηλίκων.

Η μητέρα του 16χρονου αρνείται να πιστέψει ότι ο γιος της μπορεί να μαχαίρωσε το θύμα

Μιλώντας στο Mega η μητέρα του 16χρονου υποστήριξε ότι δεν πιστεύει ότι ο γιος της μπορεί να μαχαίρωσε το θύμα και να το σκότωσε. «Μπορεί να είχε συμμετοχή εκεί, να τον έμπλεξαν, δεν ξέρω και εγώ πώς, αλλά το να σήκωσε μαχαίρι και να σκότωσε δεν το πιστεύω με τίποτα» συμπλήρωσε η μητέρα του 16χρονου.Όπως σημείωσε, ο ανήλικος επέστρεψε στο σπίτι του στο Λουτράκι την Κυριακή και τη Δευτέρα τους γνωστοποίησε ότι είχε εμπλοκή στο συγκεκριμένο περιστατικό. «Πώς να αντιδράσει μια μάνα όταν ακούει κάτι τέτοιο» πρόσθεσε.

Για τα υπόλοιπα άτομα που εμπλέκονται στη δολοφονία, είπε ότι τα είχε δει δύο φορές, χωρίς να έχει καλή άποψη. «Κάτι στο βλέμμα τους φαινόταν πονηρό. Δεν μπορείς όμως να τα κατηγορήσεις γιατί είναι παιδιά» συμπλήρωσε. Ολοκληρώνοντας τόνισε πως θα σταθεί δίπλα στο παιδί της, προκειμένου να το στηρίξει.

Δικηγόρος 16χρονου: Το παιδί βρέθηκε στο λάθος σημείο, την λάθος στιγμή

Στο Mega μίλησε και ο δικηγόρος του 16χρονου, Αθανάσιος Ράπτης, ο οποίος αρχικά εξέφρασε τον προσωπικό του αποτροπιασμό για το εν λόγω έγκλημα καθώς και τα συλληπητήρια της οικογένειας του 16χρονου προς τους οικείους της 50χρονης γυναίκας.

Ο δικηγόρος του ανήλικου όπως ανέφερε, δέχθηκε χθες το βράδυ επίσκεψη στο γραφείο του από δύο συντετριμμένους γονείς. «Με παρακάλεσα να αναλάβω αυτή την υπόθεση γιατί όπως τους είπε το παιδί τους βρέθηκε στον λάθος τόπο, τη λάθος στιγμή», σημείωσε.

«Το παιδί αυτό δεν είχε κανένα κίνητρο και κανένα λόγο να κάνει αυτό το τόσο μεγάλο κακό σε αυτή τη γυναίκα», ανέφερε ο κ. Ράπτης. Το θύμα, σύμφωνα με την δικογραφία, φέρει 70 μαχαιριές και όπως δήλωσε ο κ. Ράπτης η κόρη της 50χρονης και ο 17χρονος φίλους της, περιφέρονται παντού και μιλούν για το πόσο τη μισούσαν.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments