Διεθνή

Έκρηξη της πανδημίας στο Ηνωμένο Βασίλειο – Εγκρίθηκε το εμβόλιο της Οξφόρδης

Έκρηξη της πανδημίας στο Ηνωμένο Βασίλειο – Εγκρίθηκε το εμβόλιο της Οξφόρδης
Κορωνοϊός Ηνωμένο Βασίλειο: «To εμβόλιο έχει αποδειχθεί ότι είναι αποτελεσματικό, καλά ανεκτό, απλό στη διαχείριση και παρέχεται από την AstraZeneca χωρίς κέρδος», είπε ο διευθύνων σύμβουλος Πασκάλ Σοριό.

Η ελπίδα αναπτερώνεται σε μία πολύ δύσκολη μέρα για την πανδημία στο Ηνωμένο Βασίλειο. Από τη μία πλευρά έρχονται τα αισιόδοξα νέα για την έγκριση του εμβολίου που αναπτύχθηκε από το πανεπιστήμιο της Οξφόρδη και την φαρμακευτική ΑστραΖένεκα από την αρμόδια αρχή. Το εμβόλιο είναι απλό στη μεταφορά του γι αυτό και φθηνότερο και εύκολα προσβάσιμο. «Έχει αποδειχθεί ότι είναι αποτελεσματικό, καλά ανεκτό, απλό στη διαχείριση και παρέχεται από την AstraZeneca χωρίς κέρδος», είπε ο διευθύνων σύμβουλος Πασκάλ Σοριό.

Το Ηνωμένο Βασίλειο έχει παραγγείλει 100 εκατομμύρια δόσεις που καλύπτουν 50 εκατομμύρια πολίτες.

Ο μαζικός εμβολιασμός θα ξεκινήσει στις 4 Ιανουαρίου ενώ η Μεικτή Επιτροπή Εμβολιασμού και Ανοσοποίησης (JCVI) θα ανακοινώσει αργότερα τις ομάδες προτεραιότητας για τη λήψη αυτού του εμβολίου. Ωστόσο, για να επιτευχθεί η ανοσία του πληθυσμού πρέπει να εμβολιαστεί το 70% των πολιτών, δηλαδή περίπου 50 εκατομμύρια άνθρωποι. Αυτό εκτιμάται ότι δεν θα έχει ολοκληρωθεί πριν το καλοκαίρι του 2021.

Και η τωρινή πραγματικότητα είναι πολύ δύσκολη, ειδικά στην Αγγλία. Ο επικεφαλής της ανεξάρτητης επιστημονικής επιτροπής, σερ Ντέιβιντ Κινγκ, κάλεσε σε άμεσο απόλυτο λοκντάουν στην Αγγλία. Οποιαδήποτε καθυστέρηση θα προκαλέσει «δεκάδες περισσότερους θανάτους». Στα νοσοκομεία του Έσσεξ κηρύχθηκε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω υπερπληρότητας. Όπως έγινε γνωστό, έχουν υποβληθεί αιτήματα για μεταφορά ασθενών που χρειάζονται εντατική φροντίδα από το Λονδίνο σε νοσοκομεία στο Γιορκσάιρ. Τα αιτήματα μέχρι στιγμής αφορούν μικρό αριθμό ασθενών, ενώ δεν είναι ξεκάθαρο εάν έχουν ήδη μεταφερθεί ή όχι. Στοιχεία που δημοσιεύτηκαν σε επιστημονική έκδοση (HSJ) αποκάλυψαν ότι η χρήση μονάδων εντατικής θεραπείας στο Λονδίνο και τη Νοτιοανατολική Αγγλία τη Δευτέρα το βράδυ ήταν 114 και 113 τοις εκατό, αντίστοιχα, και ήταν 100 τοις εκατό στην Ανατολική Αγγλία.

Ένας υγειονομικός του Λονδίνου είπε στην HSJ:

«Ζητήθηκε από ανθρώπους σε άλλες περιοχές να είναι έτοιμοι να δεχτούν ασθενείς από το Λονδίνο και τη Νοτιοανατολική Αγγλία. Αυτές οι διαπεριφερειακές μεταβιβάσεις έχουν ήδη αρχίσει να συμβαίνουν εκτός Λονδίνου. Υπάρχει αρκετά εκτεταμένη δραστηριότητα μεταφοράς μεταξύ των νοσοκομείων. Φαίνεται ότι αυτό θα ισχύει για μια αρκετά παρατεταμένη χρονική περίοδο και είναι πιθανό να επιδεινωθεί μετά την περίοδο των διακοπών».

Το απόγευμα ο υπουργός Υγείας θα κάνει ανακοινώσεις στη Βουλή και αναμένεται να επεκτείνει τα περιοριστικά μέτρα σε περισσότερες περιοχές. Αυτή τη στιγμή 24 εκ. ζουν στην Αγγλία στην αυστηρότερη κλίμακα 4 περιοριστικών μέτρων.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments