Ελλάδα

Πηνελόπη Αναστασοπούλου: Oι αναρτήσεις της ηθοποιού και τα αινιγματικά σχόλια Καφετζόπουλου

Πηνελόπη Αναστασοπούλου: Oι αναρτήσεις της ηθοποιού και τα αινιγματικά σχόλια Καφετζόπουλου
Πηνελόπη Αναστασοπούλου: Πολλά ερωτηματικά προκάλεσε και το «προληπτικό» εξώδικο που έστειλε γνωστός ηθοποιός και σκηνοθέτης.

Tο βράδυ της Δευτέρας (1/2), η Αγγελική Λάμπρη, η οποία μαζί με την Τζένη Μπότση κατήγγειλαν πασίγνωστο σκηνοθέτη και ηθοποιό για σεξουαλική παρενόχληση, βρέθηκε στο πλατό του κεντρικού δελτίου ειδήσεων της ΕΡΤ1 και περιέγραψε με κάθε λεπτομέρεια τα όσα τραγικά βίωσε πριν από 22 χρόνια. Νωρίτερα η ηθοποιός Κατερίνα Λέχου μίλησε για τη δική της τραυματική εμπειρία με τον Γιώργο Κιμούλη, στηρίζοντας κατά κάποιον τρόπο τα λεγόμενα της Ζέτας Δούκα – που είχε καταγγείλλει άσκηση ψυχολογικής και λεκτικής βίας στον εργασιακό χώρο από τον εν λόγω ηθοποιό.

Πολλά ερωτηματικά προκάλεσε και το «προληπτικό» εξώδικο που έστειλε γνωστός ηθοποιός και σκηνοθέτης σύμφωνα με το οποίο – παρά το γεγονός ότι μέχρι τώρα δεν έχει υπάρξει κάποια δημόσια καταγγελία σε βάρος του – ζητά να μην τηλεδικαστεί και να μην αναφέρεται το όνομά του με κίνδυνο να «προοικονομείται υπαιτιότητα χωρίς νόμιμο έρεισμα».

Με φόντο όλες αυτές τις εξελίξεις η ηθοποιός Πηνελόπη Αναστασοπούλου έκανε μια ανάρτηση γράφοντας «Είσαι πιο ισχυρή από ό, τι γνωρίζεις και φοβούνται τη μέρα που θα το ανακαλύψεις». Η ηθοποιός είχε κάνει τη δική της αναφορά σε περιστατικό που συνέβη στην ίδια γράφοντας: «Να πηγαίνετε με λαχτάρα στην πρόβα όπου ο τάδε ηθοποιός και σκηνοθέτης σου μιλάει με το χέρι μέσα στο παντελόνι του και μετά σου αγγίζει το πρόσωπο. Σκεφθείτε να πρέπει από αυτή τη θέση να πάτε να καταγγείλετε έναν άνθρωπο που ο κόσμος αγαπάει μέσα από την επαγγελματική του ιδιότητα».

Ακολούθησε μία ακόμα πιο αινιγματική ανάρτηση αυτή τη φορά από τον ηθοποιό Αντώνη Καφετζόπουλο, ο οποίος έγραψε στο Facebook:

«Υπάρχει αυτογκόλ από τα αποδυτήρια ή έγω δεν το είχα ξανακούσει;».

Το σχόλιο της Ζέτας Δούκα για το αυτογκόλ

Η γνωστή ηθοποιός Ζέτα Δούκα -που ήταν η πρώτη από τον χώρο της ηθοποιίας που έκανε καταγγελία για περιστατικά λεκτικής και ψυχολογικής βίας – σε μία ανάρτησή της χρησιμοποίησε τη λέξη «αυτογκόλ» από την ανάρτηση του Καφετζόπουλου γράφοντας: «Πληροφορίες προς πάσα ενδιαφερόμενο σε σχέση με την επικαιρότητα: 1) Αυτογκόλ (αγγλ.: own goal) στο ποδόσφαιρο και στα ομαδικά αθλήματα που ισχύει η επίτευξη του τέρματος (γκολ), ονομάζεται η περίπτωση κατά την οποία παίκτης προωθεί τη μπάλα στην εστία (αλλιώς τέρμα) της δικής του ομάδας. Αποτελεί, σχεδόν πάντα, ατυχές συμβάν και προκαλείται από την αποτυχημένη προσπάθεια του αμυνόμενου να αποκρούσει ή να μεταβιβάσει τη μπάλα. Η λέξη χρησιμοποιείται μεταφορικά για κάθε ενέργεια κάποιου που προκαλεί ζημιά στον εαυτό του ή τον κύκλο του (οικογένεια, επιχείρηση κλπ), 2) ο αριθμός 14 είναι μεγαλύτερος του 3…».

Η Ζέτα Δούκα χρησιμοποιεί το hashtag #eimasteoloimazi που έχει δημιουργηθεί από ηθοποιούς στα social ως ένδειξη συμπαράστασης σε συναδέρφους που υπέστησαν οποιαδήποτε μορφή κακοποίησης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments