Διεθνή

Τουρισμός Ελλάδα 2021: Η Αυστρία προτείνει διακοπές στη χώρα μας – Είναι κορυφαίος προορισμός

Τουρισμός Ελλάδα 2021: Η Αυστρία προτείνει διακοπές στη χώρα μας – Είναι κορυφαίος προορισμός
Τουρισμός Ελλάδα 2021: Ήδη για τον Μάιο προγραμματίζεται και πάλι η απογείωση από το Λιντς 18 αεροπλάνων την εβδομάδα.

Ο Μάρτης είναι σχεδόν εδώ και αυτό σημαίνει πως η άνοιξη ξεκινά, με την τουριστική σεζόν δειλά δειλά να αρχίζει, αν και η πανδημία του κορωνοϊού επιμένει. Aπό τον Μάιο ξεκινούν και πάλι οι τουριστικές πτήσεις από το αυστριακό ομόσπονδο κρατίδιο της Άνω Αυστρίας με κατεύθυνση τον ευρωπαϊκό Νότο. Tο αεροδρόμιο «Χέρσινγκ» του Λιντς, της πρωτεύουσας του κρατιδίου, έχει, όπως τονίζεται σχετικά, μεγάλες ελπίδες ειδικά για τη χώρα μας που εμφανίζεται, για ένα ακόμη έτος, ως πρώτος προορισμός των Αυστριακών για τις θερινές διακοπές τους με αεροπλάνο.

Όπως τόνισε σε σχετικές δηλώσεις του ο διευθυντής του αεροδρομίου του Λιντς Νόρμπερτ Ντράσκοβιτς, «με βάση την περυσινή εμπειρία, φυσικά και επικεντρωθήκαμε πολύ στην Ελλάδα, όπου, ήδη την περασμένη χρονιά λειτούργησαν όλα καλά εκεί, στα αεροδρόμια και στα ξενοδοχεία, και για αυτό εστιάζουμε και εφέτος σε αυτούς τους προορισμούς». Ήδη για τον Μάιο προγραμματίζεται και πάλι η απογείωση από το Λιντς 18 αεροπλάνων την εβδομάδα. Τουλάχιστον αυτό είναι το σχέδιο των υπευθύνων στο αεροδρόμιο Χέρσινγκ, με έναρξη το Σαββατοκύριακο της Πεντηκοστής, που για το αεροδρόμιο είναι η σημαντικότερη ημερομηνία πριν από τις διακοπές του καλοκαιριού.

Και αξίζει να σημειωθεί πως μόλις προ δεκαημέρου, κατά την παρουσίαση στη Βιέννη του νέου προγράμματος του TUI Austria, του μεγαλύτερου αυστριακού ταξιδιωτικού οργανισμού, από τον διευθύνοντα σύμβουλό του Γκότφριντ Ματ, είχε υπογραμμιστεί ότι η Ελλάδα θα παραμείνει και το καλοκαίρι του 2021 ο πιο δημοφιλής ταξιδιωτικός προορισμός για τους Αυστριακούς.

Οι χαμηλοί αριθμοί λοίμωξης, οι συνεπείς έννοιες υγιεινής και ένα ευρύ φάσμα επιλογών είχαν καταστήσει την Ελλάδα τον πιο δημοφιλή προορισμό διακοπών ήδη το 2020, με την Κρήτη, τη Ρόδο και την Κω, τρία ελληνικά νησιά να εξασφαλίζουν ταυτόχρονα μία θέση ανάμεσα στους πέντε πιο δημοφιλείς ταξιδιωτικούς προορισμούς.

Παρά την παγκόσμια πανδημία του κορωνοϊού, και καθώς η «λαχτάρα» για ταξίδια είναι διαρκής και αναμενόμενη, οι Αυστριακοί κάνουν ήδη κρατήσεις για τις καλοκαιρινές τους διακοπές, αναζητώντας έναν κατάλληλο προορισμό καλοκαιρινών διακοπών. Πάντως, ο ταξιδιωτικός οργανισμός TUI Austria αναμένει μέσα στις επόμενες εβδομάδες συνεχή ανάκαμψη στον κύκλο εργασιών, εστιάζοντας κυρίως στη χώρα μας, την Κροατία και την Ιταλία και καταγράφοντας περιορισμένη ζήτηση για ταξίδια μεγάλων αποστάσεων.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments