Ελλάδα

Κουφοντίνας: Απορρίφθηκε το αίτημά του για μεταγωγή στον Κορυδαλλό

Κουφοντίνας: Απορρίφθηκε το αίτημά του για μεταγωγή στον Κορυδαλλό
Κουφοντίνας: Ο ίδιος συνεχίζει την απεργία πείνας και δίψας.

Δεν έγινε δεκτό το αίτημα του Δημήτρη Κουφοντίνα για μεταγωγή του στις φυλακές του Κορυδαλλού. Το Δικαστικό Συμβούλιο Λαμίας απέρριψε ομόφωνα την αίτησή του για ακύρωση της μεταγωγής του στις φυλακές Δομοκού και ακύρωση σχετικής απόφασης της γγ Αντεγκληματικής Πολιτικής, Σοφίας Νικολάου. Θυμίζουμε η ίδια πριν από λίγες ημέρες δήλωσε ότι κανένας δεν θέλει να δει τον απεργό πείνας νεκρό.

Κουφοντίνας: Συγκεκριμένα, οι δικαστές σύμφωνα με πληροφορίες αποδέχονται την εισαγγελική εισήγηση που ήταν απορριπτική και στα δύο σκέλη του αιτήματος του πολυισοβίτη.

Κατά την Εισαγγελέα Λαμίας έπρεπε να απορριφθεί «ως απαράδεκτο» το αίτημα για ακύρωση της μεταγωγής στον Δομοκό, ενώ όσον αφορά το δεύτερο αίτημα περί ακύρωσης της απόφασης της κ. Νικολάου θα έπρεπε να κηρύξει το δικαστήριο εαυτόν αναρμόδιο καθώς η εν λόγω απόφαση αποτελεί ατομική διοικητική πράξη με αρμόδια να την κρίνουν τα Διοικητικά Δικαστήρια.

Θυμίζουμε ότι την Παρασκευή ο Κουφοντίνας συναίνεσε, τελευταία στιγμή, να δεχθεί τον ορό ενυδάτωσης, λίγο μετά την ανακοίνωση από το νοσοκομείο Λαμίας ότι παρουσίασε «οξεία νεφρική ανεπάρκεια». Το Σάββατο, η γενική γραμματέας Αντεγκληματικής πολιτικής, Σοφία Νικολάου, πήρε ξεκάθαρη θέση μιλώντας στο Mega. Όπως είπε: «Δεν μπορεί με τίποτα κανείς κρατούμενος να μεταφερθεί στις φυλακές Κορυδαλλού εκτός αν είναι υπόδικος. Το αίτημά του κάθε κρατούμενο εξετάζεται από το αρμόδιο όργανο. Την Κεντρική Επιτροπή Μεταγωγών. Ελάχιστοι καταδικασμένοι της ”17Ν” έχουν μείνει στον Κορυδαλλό και θα φύγουν το αμέσως επόμενο διάστημα όταν το επιτρέψουν οι υγειονομικές συνθήκες. Ο Κορυδαλλός είναι κλειστός λόγω covid. Στην κατηγορία που εμπίπτει και ο Κουφοντίνας, καταδικασμένοι από άλλες φυλακές δεν μπαίνουν στον Κορυδαλλό. Κάναμε 1000 έκτακτες μεταγωγές βαρυποινιτών από τον Κορυδαλλό το τελευταίο διάστημα. Και όσοι απέμειναν θα φύγουν προσεχώς. Δεν ξεχωρίζουμε κρατούμενους, η γραμματεία μας είναι για όλους». 

Ο Δημήτρης Κουφοντίνας

Ο Δημήτρης Κουφοντίνας

Οι διαδηλώσεις συμπαράστασης στον Δημήτρη Κουφοντίνα συνεχίστηκαν και το Σαββατοκύριακο και θα συνεχιστούν και σήμερα. Μάλιστα, από τις 11:30 έχει κλείσει ο σταθμός του μετρό «Πανεπιστήμιο», με εντολή της αστυνομίας. Επίσης, στις 16:30 θα κλείσει ο σταθμός Μετρό στο Σύνταγμα. Οι συρμοί του Μετρό διέρχονται χωρίς να πραγματοποιούνται στάσεις.

Λόγος της απόφασης είναι νέα προγραμματισμένη συγκέντρωση στο κέντρο της Αθήνας. Οι συρμοί του μετρό θα περνούν από τους εν λόγω σταθμούς, χωρίς, όμως, να πραγματοποιούν στάσεις. Έτσι, δεν θα επιτρέπεται ούτε η επιβίβαση ούτε η αποβίβαση από τους συγκεκριμένους σταθμούς.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments