Ελλάδα

Κρήτη κορωνοϊός: Εντοπίστηκε κρούσμα σε τουρίστα

Κρήτη κορωνοϊός: Εντοπίστηκε κρούσμα σε τουρίστα
Κρήτη κορωνοϊός: Εντοπίστηκε το πρώτο κρούσμα κορωνοϊού σε τουρίστα που έφτασε στο Ηράκλειο.

Κι ενώ άρχισαν σιγά σιγά να καταφθάνουν οι πρώτοι τουρίστες στη χώρα μας, στην Κρήτη εντοπίστηκε το πρώτο κρούσμα κορωνοϊού σε τουρίστα που έφτασε στο Ηράκλειο της Κρήτης με πτήση από τη Γερμανία. Σημειώνεται ότι την προηγούμενη εβδομάδα η κατάσταση στο νησί ήταν αρκετά κρίσιμη, καθώς το ΠΑΓΝΗ έκανε λόγο για μεγάλη διασπορά του ιού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο τουρίστας είναι ο μόνος που βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό ανάμεσα στα δεκάδες τεστ που διενέργησαν Κινητές Μονάδες του ΕΟΔΥ στο αεροδρόμιο Ηρακλείου, σύμφωνα με το creta24.gr.

Ο άντρας θα πρέπει να υποβληθεί σε καραντίνα δέκα ημερών, ενώ μετά το πέρας της αυτοαπομόνωσης θα πρέπει να κάνει ξανά μοριακό τεστ. Εάν είναι αρνητικό, θα μπορέσει να βγει από την καραντίνα.

Μέχρι στιγμής πάνω από 300 τουρίστες έχουν φτάσει από τις 27 Μαρτίου έως σήμερα στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου με πτήσεις από Γερμανία (Φρανκφούρτη, Μόναχο, Βερολίνο), από Ολλανδία (Άμστερνταμ) και από Ελβετία (Γενεύη).

Τουριστική περίοδος στην Ελλάδα εν μέσω πανδημίας

Υπενθυμίζεται πως το το σχέδιο της ελληνικής κυβέρνησης για το άνοιγμα του τουρισμού βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Όπως έχει δηλώσει ο αρμόδιος υπουργός, Χάρης Θεοχάρης στη γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung, στόχος της κυβέρνησης για το άνοιγμα είναι να ξεκινήσει στις 14 Μαΐου, με όλες εκείνες τις χώρες, από τις οποίες «διαχρονικά υποδεχόμαστε ταξιδιώτες».

Σχετικά με τη μετακίνηση των τουριστών, ο κ. Θεοχάρης δήλωσε σε συνέντευξή του ότι δεν πρόκειται να υπάρξει διάκριση σε όσους δεν έχουν εμβολιαστεί. Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι «δε θα υπάρξει κανενός είδους διάκριση έναντι όσων επισκεπτών δεν έχουν εμβολιαστεί. Όλοι οι άνθρωποι θα επιτρέπεται να ταξιδεύουν. Αυτό ήταν πολύ σημαντικό για εμάς, όταν ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης πρότεινε το Ψηφιακό Πιστοποιητικό Εμβολιασμού τον Ιανουάριο».

Στην ερώτηση των δημοσιογράφων της Die Welt κ.κ. Carolina Drüten και Virginia Kirst για το πόσο σημαντικοί είναι για την Ελλάδα οι Γερμανοί τουρίστες, ο κ. Θεοχάρης είπε «για τον Ελληνικό Τουρισμό οι Γερμανοί βρίσκεστε στην πρώτη θέση! Αλλά σας ακολουθεί από κοντά και η Μεγάλη Βρετανία». Ακολούθως, ο Υπουργός επανέλαβε ότι «οι Γερμανοί τουρίστες δε χρειάζεται να είναι εμβολιασμένοι για να κάνουν διακοπές στην Ελλάδα. Ένα αρνητικό τεστ κορωνοϊού αρκεί. Θέλουμε να δημιουργήσουμε ασφαλές περιβάλλον για τους φιλοξενούμενούς μας. Γιατί όποιος δεν αισθάνεται ασφαλής, δεν μπορεί να χαλαρώσει. Θέλουμε να αντιμετωπίζουμε τους ανθρώπους που έρχονται στη χώρα μας σαν οικογένειά μας. Όχι μόνο γιατί έτσι είναι οι Έλληνες, αλλά και γιατί φέτος αυτό είναι σημαντικότερο από ποτέ».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments