Διεθνή

Αιθιοπία: Τη βίαζαν 23 στρατιώτες για 11 μέρες

Αιθιοπία: Τη βίαζαν 23 στρατιώτες για 11 μέρες
Αιθιοπία: Πρωτόγνωρος και πρωτόγονος βιασμός νεαρής κοπέλας στην αφρικανική χώρα από 23 στρατιώτες για 11 διαδοχικές ημέρες. Την πέταξαν σε άθλια κατάσταση μέσα σε έναν θάμνο.

Ένας πρωτόγονος βιασμός νεαρής κοπέλας διαδραματίστηκε στην Αιθιοπία. Το φρικτό έγκλημα δεν θα μπορούσαν να τον είχαν διαπράξει ούτε οι άνθρωποι των σπηλέων στα προϊστορικά χρόνια… Ο ανθρώπινος νους δεν χωρά πως αυτή η αποτρόπαια και συνεχιζόμενη πράξη έγινε από στρατιωτικούς, που υποτίθεται έχουν ως υποχρέωση να προστατεύουν τους πολίτες…

Οι θηριώδες του στρατού στο πολύπαθο Τιγκράι της αφρικανικής χώρας ταράζουν και συγκλονίζουν την κοινή γνώμη σε παγκόσμιο επίπεδο. Σύμφωνα με πληροφορίες νεαρή κοπέλα έπεσε θύμα βιασμού από 23 άνδρες του στρατού για 11 συνεχόμενες ημέρες.

Η 27χρονη μητέρα δεν έζησε μόνο τη φρίκη του βιασμού, αλλά υποβαλλόταν και και σε αποτρόπαια σεξουαλικά βασανιστήρια κάθε μέρα. Βάση των όσων εξομολογήθηκε, της έβαζαν καρφιά, πέτρες, βαμβάκι, πλαστικές σακούλες, όπως και άλλα αντικείμενα στον κόλπο της και την υποχρέωναν να μένει έτσι για μέρες, υπό την απειλή μαχαιριού.

Αιθιοπία: Το σκηνικό του αποτρόπαιου βιασμού

Όλα ξεκίνησαν όταν η άτυχη γυναίκα έπεσε σε έλεγχο στο λεωφορείο που είχε πάρει για τον δρόμο επιστροφής στο σπίτι και στα παιδιά της. Οι ένστολοι, παρότι δεν είχε σημειωθεί παράβαση από πλευράς της, την εξανάγκασαν να αποβιβαστεί καθώς θεώρησαν πως το όχημα ήταν υπερφορτωμένο. Έπειτα την έδεσαν και την οδήγησαν σε μια στρατιωτική κατασκήνωση, όπου κακοποιήθηκε σεξουαλικά για 11 ολόκληρες ημέρες. Μετά το πέρας των εφιαλτικών για την ίδια ημερών κι αφού ήταν σε άθλια κατάσταση οι στρατιώτες την πέταξαν αβοήθητη σε έναν θάμνο, αφού δεν μπορούσαν να την κακοποιήσουν άλλο πιά.

Την έσωσαν οι χωρικοί

Χωρικοί, οι οποίοι τη βρήκαν αναίσθητη, τη μετέφεραν σε ένα κοντινό νοσοκομείου, σώζοντάς της τη ζωή. Οι γιατροί διαπίστωσαν ότι αιμορραγούσε από σοβαρούς εσωτερικούς τραυματισμούς, ενώ δεν ήταν σε θέση να συγκρατήσει τα ούρα της.

Παράλληλα, το ένα της πόδι ήταν σπασμένο και δεν μπορούσε να περπατήσει ή να κάτσει κάπου για πολλή ώρα.

Σύμφωνα με το Reuters, το οποίο δημοσίευσε φωτογραφίες από τα αντικείμενα που βρήκαν οι γιατροί μέσα στον κόλπο της 27χρονης, τα καρφιά ήταν μήκους 8 εκατοστών και οι πέτρες αρκετά ογκώδεις.

Όπως έγινε γνωστό, η άτυχη γυναίκα δεν μπορούσε να επικοινωνήσει με την οικογένειά της καθώς οι στρατιώτες τής είχαν πάρει το κινητό. Αναγκάστηκε να αφήσει τα δύο παιδιά της με τη μητέρα της, προκειμένου να πάει να βρει φαγητό, καθώς το ψωμί που τους είχε απομείνει δεν επαρκούσε για ούτε μία εβδομάδα. «Δεν ξέρω αν είναι νεκροί ή ζωντανοί. Κατέστρεψαν τη ζωή μου», εκμυστηρεύεται, αδυνατώντας να συγκρατήσει τα δάκρυά της.

Συχνό φαινόμενο στην Αιθιοπία οι βιασμοί από στρατιωτικούς

Τα εγκλήματα των στρατιωτικών εις βάρος γυναικών είναι συνεχιζόμενα στην Αιθιοπία, καθώς έχουν καταγραφεί τουλάχιστον 829 περιστατικά σεξουαλικών επιθέσεων στα πέντε δημόσια νοσοκομεία από τότε που αναζωπυρώθηκαν οι συγκρούσεις στην περιοχή, αν και η Δρ Fasika Amdeselassie, ανώτατη αξιωματούχος της δημόσιας Υγείας της διορισμένης από την κυβέρνηση προσωρινής διοίκησης στο Τιγκράι, μιλώντας στο Reuters πιστεύει ότι αυτές οι περιπτώσεις είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου, ειδικά λόγω του στίγματος ενός βιασμού. Μάλιστα, πολλά θύματα ήταν έγκυες γυναίκες.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments