Αθλητισμός

Ποδόσφαιρο ESL: Αποχωρούν μια μια οι ομάδες

Ποδόσφαιρο ESL: Αποχωρούν μια μια οι ομάδες
Ποδόσφαιρο ESL: Όλα δείχνουν διάλυση της νέας λίγκας πριν καλά καλά περάσουν μερικά εικοσιτετράωρα.

Συθέμελα συνταράσσονται τα θεμέλια της European Super League. Οι ομάδες που υπέγραψαν την ίδρυση της κλειστής λίγκας, αρχίζουν σιγά-σιγά τις αποχωρήσεις μετά από τις έντονες διαμαρτυρίες που υπήρξαν από τους οπαδούς τους. Όπως είχαν αναφέρει και οι «Times» σε άρθρο τους ότι μια αγγλική ομάδα σκέφτεται να αποσυρθεί, τελικά αυτές οι φήμες πήραν σάρκα και όστα. Ωστόσο δεν είναι μια τελικά η ομάδα που φαίνεται να αποχωρεί αλλά… πέντε.

Εικόνα διάλυσης!

Την αρχή έκανε η Τσέλσι. Η αγγλική ομάδα μετά την ασφυκτική πίεση των οπαδών της έξω από το γήπεδο της πριν την αναμέτρηση με την Μπράιτον, έκανε τη διοίκηση της να ανακοινώσει την αποχώρησή της από τη λίγκα. Έτσι οι Λονδρέζοι ήταν οι πρώτοι που αναγκάστηκαν σε αναδίπλωση των σχεδίων τους. Στη συνέχεια ήρθαν άλλες τρεις αγγλικές ομάδες να πάρουν σειρά. Μετά την αποχώρηση των «μπλε» ήρθε και εκείνη της Μάντσεστερ Σίτι. Οι «Πολίτες» ήρθαν σε δεύτερες σκέψεις μετά τις αντιδράσεις των οπαδών τους και το μόνο που απομένει είναι η επίσημη ανακοίνωση της ομάδας για την αποχώρηση. Σειρά πήρε η άλλη ομάδα του Μάντσεστερ, η Γιουνάιτεντ, όπου εκεί οι εξελίξεις ήταν καταιγιστικές, μιας και ανακοινώθηκε και η αποχώρηση του προέδρου της ομάδας Εντο Γούντγουορντ. Μάλιστα, η Γιουνάιτεντ ήταν και από τα πρωτοστατούντα σωματεία της δημιουργίας της European Super League.

Πήραν σειρά οι Ισπανικές!

Δεν είναι όμως μόνο οι αγγλικές ομάδες που έχουν φτάσει στο σημείο της αποχώρησης. Ατλέτικο Μαδρίτης και Μπαρτσελόνα ετοιμάζονται επίσης να αποχωρήσουν από το μέτωπο της European Super League, έπειτα από τις μαζικές αντιδράσεις που έχουν προκληθεί. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του TV3, ο πρόεδρος των Καταλανών, Ζοάν Λαπόρτα, στις πρώτες συζητήσεις με τη European Super League συμφώνησε να βάλει μια ρήτρα στα συμβόλαια, που επιτρέπει στην Μπαρτσελόνα να κάνει… πίσω, εφόσον δεν εξασφαλίσει την ψήφο εμπιστοσύνης από τη Γενική Συνέλευση.

Με βάση τα δεδομένα που έχουν διαμορφωθεί, κάτι τέτοιο είναι εξαιρετικά αμφίβολο ότι θα συμβεί και επιπλέον δεν έχει καν οριστεί ημερομηνία για την πραγματοποίηση της εν λόγω Συνέλευσης. Σε ό,τι αφορά στην Ατλέτικο Μαδρίτης, ο δημοσιογράφος, Μπεν Τζέικομπς, τονίζει ότι και οι «ροχιμπλάνκος» αποφάσισαν να οπισθοχωρήσουν και να μην ενταχθούν στη European Super League.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments