Αθλητισμός

European Super League: Κατέληξε σε φιάσκο

European Super League: Κατέληξε σε φιάσκο
European Super League: Οι σφοδρές αντιδράσεις από οπαδούς, ποδοσφαιριστές, προπονητές, αλλά και τις ομάδες που δεν συμμετείχαν, οδήγησαν στην αναβολή της.

Η European Super League δεν άντεξε ούτε 48 ώρες από την ανακοίνωση για την ίδρυσή της αφού οι σφοδρές αντιδράσεις από οπαδούς, ποδοσφαιριστές, προπονητές, τις ομάδες που δεν συμμετείχαν, την UEFA και τη FIFA οδήγησαν στην αναβολή της. Από χθες αργά το απόγευμα οι ομάδες ξεκίνησαν να έχουν δεύτερες σκέψεις ή να ανακοινώνουν την αποχώρησή τους, ενώ αργά το βράδυ όλες οι αγγλικές αποχώρησαν.

Μετά την τηλεδιάσκεψη που είχαν οι πρόεδροι των ομάδων στην European Super League, έπειτα από την αποχώρηση των αγγλικών συλλόγων, η ESL προχώρησε σε μία ανακοίνωση στην οποία σημειώνει ότι αναβάλλει τα σχέδια της για τη νέα διοργάνωση και θα επανεξετάσει το project της αφου θεωρεί ότι είναι η μοναδική λύση για την επιβίωση του ποδοσφαίρου λόγω του ότι το σημερινό σύστημα δεν λειτουργεί.

Η ανακοίνωση αναφέρει: «H European Super League είναι πεπεισμένη πως το υπάρχουν «status quo» στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο πρέπει να αλλάξει.

Προτείναμε μία νέα ευρωπαϊκή διοργάνωση, επειδή το υπάρχον σύστημα δεν λειτουργεί. Η πρόταση μας στοχεύει να επιτρέψει στο άθλημα να εξελιχθεί ενώ παράλληλα θα φέρει πηγές και σταθερότητα στην ποδοσφαιρική «πυραμίδα», βοηθώντας να ξεπεράσουμε τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε όλη η ποδοσφαιρική κοινότητα λόγω της πανδημίας.

Παρά την ανακοίνωση αποχώρησης των αγγλικών ομάδων, που έγινε υπό πίεση που ασκήθηκε για να πάρουν αυτή την απόφαση, ήμαστε πεπεισμένοι πως η πρόταση μας είναι απόλυτα σύμφωνη με την ευρωπαϊκή νομοθεσία και κανονισμούς, όπως έχουν επικυρωθεί από απόφαση δικαστηρίου για να προστατεύσει την Super League από ενέργειες τρίτων.

Λόγω των συνθηκών, θα επανεξετάσουμε στα σωστά βήματα για να αναδιαμορφώσουμε το πρότζεκτ, πάντα έχοντας στο μυαλό μας τους στόχους μας να προσφέρουμε στους φιλάθλους την καλύτερη δυνατή εμπειρία, ενώ παράλληλα να προσφέρουμε οικονομικά αλληλεγγύη σε όλη την ποδοσφαιρική κοινότητα».

European Super League: Η ανακοίνωση της αναβολής

European Super League: Κατέληξε σε φιάσκο

European Super League: Κατέληξε σε φιάσκο

Η είδηση είναι πρώτο θέμα σε όλο τον αθλητικό Τύπο, ενώ έκανε χαρούμενους τους οπαδούς των ομάδων που είχαν ξεσηκωθεί απέναντι στο σχέδιο για την κλειστή λίγκα. Δείτε το χαρακτηριστικό πρωτοσέλιδο της Marca που κάνει λόγο για «Σούπερ ξεφτίλα».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments