Ελλάδα

Δημήτρης Λιγνάδης: Νέα εισαγγελική έρευνα για βιασμό 17χρονου

Δημήτρης Λιγνάδης: Νέα εισαγγελική έρευνα για βιασμό 17χρονου
Δημήτρης Λιγνάδης: Δεν έχουν τέλος οι υποθέσεις για τις οποίες κατηγορείται ο προφυλακισμένος ηθοποιός και σκηνοθέτης. Οι τελευταίες πληροφορίες.

Ο Δημήτρης Λιγνάδης έχει να αντιμετωπίσει νέα εισαγγελική έρευνα αφού κατηγορείται ότι είχε βιάσει έναν 17χρονο. Να σημειώσουμε ότι ο πρώην καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου παραμένει προφυλακισμένος στην Τρίπολη, ενώ πριν από λίγες μέρες έγινε γνωστό ότι βρέθηκε επιστολή προς το Αρσάκειο στο σπίτι του και ότι διεγράφη δια παντός από το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών.

Πιο συγκεκριμένα, τη διενέργεια νέας προκαταρκτικής εξέτασης σε βάρος του ηθοποιού – σκηνοθέτη, ο οποίος κατηγορείται για το αδίκημα του βιασμού κατά συρροή, διέταξε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, με αντικείμενο τη διερεύνηση επίσης του αδικήματος του βιασμού.

Αφορμή για τη νέα εισαγγελική έρευνα στάθηκε η κατάθεση που έδωσε στην αρμόδια ανακρίτρια, που χειρίζεται συνολικά τον φάκελο με τους καταγγελλόμενους βιασμούς του Δημήτρη Λιγνάδη, ενός 24χρονου σήμερα άνδρα, ο οποίος υποστήριξε ότι βιάστηκε από τον γνωστό σσκηνοθέτη – ηθοποιό πριν από 7 χρόνια, όταν ήταν σε ηλικία 17 ετών.

Η κατάθεση διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία και με εντολή της προϊσταμένης ο εισαγγελέας Κώστας Σπυρόπουλος θα διενεργήσει την προκαταρκτική εξέταση καλώντας τις προσεχείς ημέρες τον καταγγέλλοντα.

Δημήτρης Λιγνάδης: Νέα εισαγγελική έρευνα έχει προκύψει εις βάρος του

Δημήτρης Λιγνάδης: Νέα εισαγγελική έρευνα έχει προκύψει εις βάρος του

Δημήτρης Λιγνάδης: Είχε διαταχθεί άρση απορρήτου για το κινητό του

Να σημειώσουμε, επίσης, ότι στις αρχές του μήνα το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών διέταξε την άρση απορρήτου για το κινητό τηλέφωνο του Δημήτρη Λιγνάδη, ώστε να ελεγχθεί κάθε μορφής επικοινωνία του προσωρινά κρατούμενου για βιασμούς ανηλίκων.

Συγκεκριμένα, οι δικαστές έδωσαν συγκατάθεση για λόγους διερεύνησης σοβαρής ποινικής υπόθεσης, ώστε να διενεργηθεί έλεγχος στο κινητό τηλέφωνο του κατηγορούμενου καλλιτέχνη και σε κάθε μορφής επικοινωνία, είτε αυτή αφορά τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, είτε μηνύματα γραπτά (sms), ηχογραφημένα, ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, φωτογραφίες κ.ά..

Δίνει επίσης έγκριση για ενδελεχή ανάλυση στοιχείων από αυτά που κατασχέθηκαν στο διαμέρισμά του και σε αποθηκευτικό χώρο στην πολυκατοικία που έμενε, ώστε όπου απαιτείται, να γίνουν διαδικασίες ανάκτησης δεδομένων για να αναλυθούν. Στόχος είναι η αξιοποίηση κάθε κρίσιμου δεδομένου που θα μπορούσε να αποτελέσει αποδεικτικό στοιχείο. Η απόφαση των δικαστών αφορά και την περίπτωση των υπηρεσιών νέφους (cloud).

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments