Ελλάδα

Φονικό στ’ Ανώγεια: Την ενοχή του 30χρονου πρότεινε ο εισαγγελέας

Φονικό στ’ Ανώγεια: Την ενοχή του 30χρονου πρότεινε ο εισαγγελέας
Φονικό στ' Ανώγεια: Την ενοχή του 30χρονου για τον θάνατο του Γιώργη Ξυλούρη χωρίς ελαφρυντικά πρότεινε ο εισαγγελέας. Η διαδικασία θα συνεχιστεί με τις αγορεύσεις των δικηγόρων.

Η ακροαματική διαδικασία για το φονικό στ’ Ανώγεια συνεχίστηκε σήμερα και ο εισαγγελέας πρότεινε την ενοχή του 30χρονου κατηγορούμενου για τον θάνατο του Γιώργη Ξυλούρη. Μια ημέρα μετά τη χθεσινή μεγάλη ένταση που προκλήθηκε μεταξύ των συνηγόρων υπεράσπισης και πολιτικής αγωγής, κυρίως, όμως, κατά την απολογία του κατηγορουμένου. Το διπλό φονικό που είχε γίνει στις Μαΐου του 2020  στο Περαχώρι των Ανωγείων είχε ως τραγικό απολογισμό τον θάνατο του 63χρονου Λευτέρη Καλομοίρη και του 30χρονου Γιώργη Ξυλούρη.

Στην απολογία του ο κατηγορούμενος ισχυρίστηκε ότι θόλωσε το μυαλό του στη θέα του νεκρού πατέρα του και άρχισε να πυροβολεί χωρίς ωστόσο να θυμάται πόσες φορές πάτησε την σκανδάλη.

«Ειπώθηκαν ψέματα και δεν ντράπηκαν τα στόματα που τα είπαν»…Αναφέρομαι σε εκείνους που δεν επέτρεψαν στη σορό του πατέρα μου να μπει για τελευταία φορά στο σπίτι μας, αναφέρομαι σε εκείνους που είτε έσπασαν τον τάφο του πατέρα μου, είτε σε εκείνους που φώναζαν τη μάνα μου φόνισσα να κοιτάξουν στον καθρέφτη και εκεί θα δουν τον πραγματικό φονιά».

Σήμερα αναμένεται η απόφαση του δικαστηρίου. Υπενθυμίζεται ότι η δίκη ξεκίνησε την περασμένη Δευτέρα και τα μέτρα ασφαλείας εντός και εκτός της δικαστικής αίθουσας είναι δρακόντια.

Συνολικά κλήθηκαν 30 μάρτυρες επί του κατηγορητηρίου και της υπεράσπισης ενώ δεν έλειψαν και οι εντάσεις μεταξύ των δύο πλευρών.

Πρώτα δολοφονήθηκε ο μαντιναδολόγος, έπειτα ο Ξυλούρης

Μάλιστα, πρώτα δολοφονήθηκε ο Λευτέρης Καλομοίρης και στη συνέχεια ο Γιώργος Ξυλούρης. «Είναι μία δικαίωση για τον κατηγορούμενο». Το cretapost.gr είχε έρθει σε επικοινωνία με τον δικηγόρο του 29χρονου Μ. Καλομοίρη, Διονύση Βέρρα, ο οποίος είχε αναφέρει πως η βαλλιστική εξέταση αποτελεί μία δικαίωση για τον κατηγορούμενο. «Από χθες έχει κοινοποιηθεί η βαλλιστική. Δικαιωθήκαμε πλήρως σε αυτά που λέγαμε. Από την πρώτη στιγμή λέγαμε να υπάρχει υπομονή και να αφήσουμε να οι ανακριτές και οι αναλυτές να κάνουν την δουλειά τους και η αλήθεια θα λάμψει.

Είναι μία δικαίωση για τον κατηγορούμενο και τώρα πλέον πάμε για το δικαστήριο», επεσήμανε μιλώντας στο cretapost, ο δικηγόρος του 29χρονου, Μ. Καλομοίρη, Διονύσης Βέρρας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments