Διεθνή

Ινδία: Γενοκτονία με νέο παγκόσμιο ρεκόρ κρουσμάτων

Ινδία: Γενοκτονία με νέο παγκόσμιο ρεκόρ κρουσμάτων
Ινδία: Γενοκτονία με νέο ρεκόρ κρουσμάτων στην Ινδία, καθώς η επέλαση του νέου κορωνοϊού συνεχίζεται με 300.000 κρούσματα και 2.104 θανάτους μέσα σε 24 ώρες.

Η Ινδία εκπέμπει sos καθώς βρίσκεται σε μια πρωτόγονη γενοκτονία με το νέο στέλεχος του κορωνοϊού να συνεχίζει να ξεκληρίζει οικογένειες. Όπως ανακοίνωσαν οι Αρχές της χώρας τις τελευταίες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν εργαστηριακά περίπου 315.000 κρούσματα αριθμός που αποτελεί παγκόσμιο ρεκόρ, ενώ 2.104 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους. Η χώρα έχει ξεκινήσει εκστρατεία εμβολιασμού εναντίον του ιού με τις αρχές να διαβεβαιώνουν ότι θα είναι διαθέσιμα εμβόλια για όλους τους πολίτες από 18 ετών και άνω μετά την 1η Μαΐου. Όμως ειδικοί υπογραμμίζουν πως η Ινδία είναι αδύνατο να διαθέτει επαρκείς ποσότητες δόσεων για τους 600 εκατομμύρια ανθρώπους που τυπικά θα δικαιούνται να εμβολιαστούν.

Τα νοσοκομεία στο Νέο Δελχί κάνουν έκκληση για βοήθεια, καθώς υπάρχει τεράστια έλλειψη οξυγόνου. Το δεύτερο κύμα της πανδημίας, που αποδίδεται κυρίως σε μια «διπλή μετάλλαξη» του νέου covid και στη συνέχιση των μαζικών συγκεντρώσεων που ευνόησαν τις μολύνσεις, ρίχνει ξανά σκληρό φως στην κάκιστη κατάσταση στην οποία βρίσκεται το ινδικό σύστημα υγείας.

Το υπουργείο Υγείας ανέφερε πως υπάρχουν 314.835 καταγεγραμμένα κρούσματα του SARS-CoV-2, ημερήσιο απολογισμό στον οποίο δεν είχε φθάσει μέχρι εδώ καμία άλλη χώρα του κόσμου. Το σύνολο των μολύνσεων έφθασε τις 15,9 εκατ., τον δεύτερο υψηλότερο αριθμό στον κόσμο πίσω από αυτό των ΗΠΑ.

Παράλληλα, καταγράφηκαν άλλοι 2.074 θάνατοι ασθενών εξαιτίας του covid-19, γεγονός που αύξησε τον επίσημο απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας σε σχεδόν 185.000 νεκρούς. Πάντως, οι αριθμοί των κρουσμάτων και των θανάτων παραμένουν κατά κεφαλήν χαμηλότεροι από αυτούς πολλών άλλων κρατών, με δεδομένο το μέγεθος του πληθυσμού της γιγαντιαίας ασιατικής χώρας, το οποίο αγγίζει τα 1,3 δισεκατομμύρια.

Πολλά νοσοκομεία και κλινικές της πρωτεύουσας απευθύνουν απεγνωσμένες εκκλήσεις στην κυβέρνηση για οξυγόνο, ώστε να μείνουν στη ζωή οι εκατοντάδες διασωληνωμένοι ασθενείς. Σε δεκάδες, οι ελλείψεις είναι οξύτατες, τα αποθέματα που διαθέτουν δεν διαρκούν παρά για μερικές ώρες.

Σε πάνω από τα δύο τρίτα των νοσοκομείων της ινδικής πρωτεύουσας δεν υπάρχει ούτε μία κλίνη διαθέσιμη, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές στο Δελχί. Οι γιατροί έχουν φθάσει στο σημείο να συστήνουν στους ασθενείς να μείνουν στο σπίτι.

Σύμφωνα με δηλώσεις του προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου της Αχμενταμπάντ, Δρ. Κιρίτ Γκάντβι, «Η κατάσταση είναι πολύ κρίσιμη. Οι ασθενείς δυσκολεύονται πολύ να βρουν κρεβάτι σε νοσοκομεία για την COVID-19. Υπάρχουν εξαιρετικά οξείες ελλείψεις οξυγόνου». Με τον εκτελεστικό πρόεδρο της Biocon & Biocon Biologics, ιδιωτικής εταιρείας του τομέα της υγείας, Κίραν Μαζούμνταρ Σο, να συμπληρώνει πως «Ποτέ δεν περιμέναμε ότι θα ερχόταν δεύτερο κύμα και θα μας χτύπαγε τόσο σκληρά. Ο εφησυχασμός οδήγησε σε απροσδόκητες ελλείψεις φαρμάκων, ιατρικών προμηθειών, νοσοκομειακών κλινών»

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments