Ελλάδα

Νέα καταγγελία για σεξουαλική παρενόχληση κατά σεναριογράφου

Νέα καταγγελία για σεξουαλική παρενόχληση κατά σεναριογράφου
Ο φάκελος με τις καταγγελίες βρίσκεται στα χέρια του Εισαγγελέα Πρωτοδικών.

Μετά τις καταγγελίες για τον Δημήτρη Λιγνάδη και τον Πέτρο Φιλιππίδη που σόκαραν το πανελλήνιο, άλλη μία καταγγελία για σεξουαλική παρενόχληση από γνωστό σεναριογράφο είδε το φως της δημοσιότητας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών (ΣΕΗ) έστειλε φάκελο στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Κώστα Σπυρόπουλο, μέσα στον οποίον περιέχονται διάφορες καταγγελίες γυναικών σε βάρος γνωστού σεναριογράφου, ο οποίος λέγεται ότι έχει έντονη δράση στον καλλιτεχνικό χώρο.

Ο εισαγγελικός λειτουργός, ενώπιον του οποίου κατατέθηκε το υλικό από το πρόεδρο του πειθαρχικού του ΣΕΗ, Πασχάλη Τσαρούχα, καλείται να μελετήσει τα έγγραφα και να τα αποτιμήσει, προκειμένου να αποφασίσει για τις περαιτέρω ενέργειες του.

Ανάμεσα στις καταγγελίες ξεχωρίζει μία συγκεκριμένη, ηοποία ενδέχεται να αφορά σε βαρύ αδίκημα που σχετίζεται με την προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας. Ειδικότερα, η καταγγέλλουσα αναφέρει ότι δέχθηκε επίθεση από τον σεναριογράφο στο σπίτι του.

Το εν λόγω περιστατικό εμφανίζεται να τελέστηκε το 2007, πράγμα που σημαίνει ότι ο εισαγγελέας πρέπει να δράσει γρήγορα, διότι πλησιάζει το χρονικό διάστημα για την παραγραφή του κακουργήματος, το οποίο έχει ως ανώτατο χρόνο παραγραφής τα 15 έτη.

Δημήτρης Λιγνάδης: Νέα εισαγγελική έρευνα για βιασμό 17χρονου

Ο Δημήτρης Λιγνάδης έχει να αντιμετωπίσει νέα εισαγγελική έρευνα αφού κατηγορείται ότι είχε βιάσει έναν 17χρονο.

Πιο συγκεκριμένα, τη διενέργεια νέας προκαταρκτικής εξέτασης σε βάρος του ηθοποιού – σκηνοθέτη, ο οποίος κατηγορείται για το αδίκημα του βιασμού κατά συρροή, διέταξε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, με αντικείμενο τη διερεύνηση επίσης του αδικήματος του βιασμού.

Αφορμή για τη νέα εισαγγελική έρευνα στάθηκε η κατάθεση που έδωσε στην αρμόδια ανακρίτρια, που χειρίζεται συνολικά τον φάκελο με τους καταγγελλόμενους βιασμούς του Δημήτρη Λιγνάδη, ενός 24χρονου σήμερα άνδρα, ο οποίος υποστήριξε ότι βιάστηκε από τον γνωστό σσκηνοθέτη – ηθοποιό πριν από 7 χρόνια, όταν ήταν σε ηλικία 17 ετών.

Η κατάθεση διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία και με εντολή της προϊσταμένης ο εισαγγελέας Κώστας Σπυρόπουλος θα διενεργήσει την προκαταρκτική εξέταση καλώντας τις προσεχείς ημέρες τον καταγγέλλοντα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments