Ελλάδα

Καραμανλής: Σε 10 λεπτά Θεσσαλονίκη-Έδεσσα

Καραμανλής: Σε 10 λεπτά Θεσσαλονίκη-Έδεσσα
Καραμανλής: «Τα έργα των οδικών αξόνων Θεσσαλονίκη-Έδεσσα και Δράμα-Αμφίπολη είναι μέρος συνολικού σχεδίου για τη Μακεδονία». Σε 10 λεπτά Θεσσαλονίκη-Έδεσσα, σε 30′ Δράμα-Αμφίπολη

Ο Κώστας Καραμανλής μίλησε στην εκδήλωση των οδικών αξόνων Θεσσαλονίκη – Έδεσσα και Δράμα από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Ο υπουργός Υποδομών δήλωσε πως «η πατρίδα μας εδώ και έναν χρόνο υπό την καθοδήγηση δίνει ένα σκληρό αγώνα κατά της πανδημίας, ένας αγώνας, που βρίσκεται στην τελική του ευθεία. Ταυτόχρονα η κυβέρνηση μας κάνει μια συστηματική προσπάθεια να προετοιμάσουμε την χώρα για την επόμενη ημέρα και να την φέρουμε στο δρόμο της ανάπτυξης».

«Τα έργα των οδικών αξόνων Θεσσαλονίκη – Έδεσσα και Δράμα – Αμφίπολη είναι μέρος ενός συνολικού σχεδίου για τη Μακεδονία και την ευρύτερη περιοχή. Έχουν δύο στόχους: Ανάπτυξη σε βάθος χρόνου, ώστε να φέρουμε την Θεσσαλονίκη στο επίκεντρο της Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Καλύτερη καθημερινότητα», σημείωσε στη συνέχεια. μία κυβέρνηση είναι να εξαγγέλλει έργα στα λόγια χωρίς να υπάρχει κάτι συγκεκριμένο από πίσω» σημείωσε στη συνέχεια, ενώ ξεκαθάρισε πως σήμερα, όπως και κάθε άλλη φορά, «δεσμευόμαστε ως κυβέρνηση για τα έργα, που παρουσιάζουμε. Τα έργα αυτά έχουν συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα και πλάνο με συγκεκριμένη χρηματοδότηση».

Ο κ. Καραμανλής τόνισε ότι οι Νομοί Έδεσσας και Δράμας βγαίνουν από ένα καθεστώς ιδιότυπης απομόνωσης. Γνωστοποίησε, δε, ότι τα εν λόγω έργα θα γίνουν με ΣΔΙΤ, τονίζοντας ότι βάσει του σημερινού σχεδιασμού ο διαγωνισμός θα προκηρυχθεί το Φθινόπωρο, ενώ σύμφωνα με τις προδιαγραφές των νέων οδικών αξόνων θα απαιτούνται 10 λεπτά για την απόσταση Θεσσαλονίκη – Έδεσσα και 30 για την απόσταση Δράμα – Αμφίπολη.

Τα έργα που θα μπουν στο Ταμείο Ανάκαμψης.

Ο Κώστας Καραμανλής είχε μιλήσει πρόσφατα για το πρόγραμμα έργων του Υπουργείου Μεταφορών. Πριν από λίγες μέρες είχε αναφερθεί στα έργα για την γραμμή 4 του μετρό. Ακόμη, έγινε λόγος για το ζήτημα των 300 νέων λεωφορείων που πρόκειται να ενισχύσουν τον ΟΑΣΑ, 40 εκ των οποίων βρίσκονται ήδη στους δρόμους.

Πιο συγκεκριμένα, ο υπουργός υπουδομών μίλησε στο συνέδριο της Capital Link για τα έργα που θα ενταχθούν στο Ταμείο Ανάκαμψης, μεταξύ των οποίων ο ΒΟΑΚ και το βόρειο τμήμα του Ε65, αποκαλύπτοντας ότι εντός της εβδομάδας θα σταλεί η σύμβαση για τον Ε65 προς έγκριση στο Ελεγκτικό Συνέδριο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments