ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ
Ματίνα Παγώνη
Πρόεδρος ΕΙΝΑΠ

Ματίνα Παγώνη στο pagenews.gr: Με διπλή μάσκα στις εκκλησίες δεν θα υπάρχει κανένα πρόβλημα

Ματίνα Παγώνη στο pagenews.gr: Η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ απάντησε σε ερωτήσεις που σχετίζονται με το πώς θα γιορταστεί και το φετινό Πάσχα, τονίζοντας πως όλοι οφείλουν να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

Η Ματίνα Παγώνη μίλησε στο pagenews.gr και στην εκπομπή Opinion Leader με τον Δημήτρη Τάκη, ερωτηθείσα για τα μέτρα που έχουν ανακοινωθεί για την περίοδο του Πάσχα καθώς και για το άνοιγμα της εστίασης.

Αρχικά, η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ αναφέρθηκε στα αισιόδοξα μηνύματα σχετικά με την επιδημιολογική κατάσταση στη χώρα μας που προκύπτουν τις τελευταίες ημέρες, αλλά προκειμένου όχι μόνο να παραμείνουν έτσι οι συνθήκες αλλά και να βελτιωθούν, όλοι οφείλουν να τηρήσουν τα μέτρα.

Για το αν υπάρχουν κάποια αισιόδοξα μηνύματα σχετικά με την επιδημιολογική κατάσταση στη χώρα μας:

Συγκριτικά με τις τρεις – τέσσερις προηγούμενες εβδομάδες, αυτές οι τελευταίες ημέρες είναι πιο αισιόδοξες γιατί υπάρχει μια σταθεροποίηση των παραμέτρων, του αριθμού των εισαγωγών με ασθενείς Covid, των νοσηλευομένων. Μια ελάχιστη μείωση. Αλλά για περαιτέρω αποκλιμάκωση, θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί τις επόμενες ημέρες. Ανοίγουν τα πάντα. Μεγάλη προσοχή και στις εκκλησίες και στο πασχαλινό τραπέζι.

Για τη χρήση μάσκας στους ναούς:

Επειδή αυτές οι ημέρες είναι λίγο περίεργες και δεν θα καθόμαστε να μετράμε με μέτρο πόση απόσταση έχουμε με τη διπλανή οικογένεια από εμάς, ας φορέσουμε μια διπλή μάσκα η οποία προστατεύει στο 80% και αν είμαστε και πιο κοντά με τους διπλανούς μας, δεν θα υπάρχει κανένα πρόβλημα. Όση χρησιμοποιούν τις απλές χειρουργικές μάσκες, απαιτείται διπλή μάσκα.

Για το πασχαλινό τραπέζι:

Είναι ωραίο να είσαι με φίλους, με την οικογένειά σου αλλά προτιμότερο είναι η κάθε οικογένεια να κάνει μόνη της. Αν όμως, είναι στα 12 στους εξωτερικούς χώρους και στα 8 στους εσωτερικούς, όπως λένε οι οδηγίες, θεωρώ ότι πρέπει και η οικογένεια που θα υποδεχτεί τους καλεσμένους αλλά και οι καλεσμένοι να έχουν κάνει ένα self test για να υπάρχει μεγαλύτερη σιγουριά γιατί στο τραπέζι μόλις καθίσεις, βγάζεις τη μάσκα και δεν μπορείς να έχει και μεγάλη απόσταση.

Για τα self tests και την προμήθειά τους για αυτές τις ημέρες:

Οι τιμές δεν είναι πολύ υψηλές, άρα για μια ημέρα που θα πάμε να περάσουμε όμορφα με φίλους και γνωστούς, μπορούμε να πάρουμε ένα self test. Υπάρχουν στα φαρμακεία. Έτσι θα αισθάνονται και οι ίδιοι πιο άνετα, δεν θα προβληματίζεται ο καθένας το τι γίνεται και με ποιους έχει έρθει σε επαφή. Πρακτικά είναι πολύ καλύτερα!

Για τα μέτρα στην εστίαση από την ερχόμενη εβδομάδα:

Για εμένα να γίνει μέχρι τις δώδεκα, δηλαδή να φας μέχρι τις 23.30 και μισή ώρα να πας και στο σπίτι σου. Διαφορετικά πάνε όλα πίσω. Αν πρέπει 23.00 να έχουν τελειώσει, θα πρέπει να φύγουν 22.30. Πρακτικά δεν βολεύει και το δώδεκα θα βολέψει και τους μαγαζάτορες και τον κόσμο. Και βέβαια όλοι να έχουν λάβει τα απαραίτητα μέτρα.