Οικονομία

Σκέρτσος στο BBC: Περισσότερη αισιοδοξία για τον τουρισμό – Τι είπε για το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης

Σκέρτσος στο BBC: Περισσότερη αισιοδοξία για τον τουρισμό – Τι είπε για το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης
Σκέρτσος: Απαντήσεις σχετικά με το άνοιγμα του τουρισμού αλλά και το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης έδωσε σήμερα στο BBC ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργό κ. Άκης Σκέρτσος.

Απαντήσεις σχετικά με το άνοιγμα του τουρισμού αλλά και το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης έδωσε σήμερα στο BBC ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργό κ. Άκης Σκέρτσος.

Για το άνοιγμα του τουρισμού

Αναφορικά με το άνοιγμα του τουρισμού σημείωσε πως «ναι, είμαστε απολύτως βέβαιοι γιατί πλέον έχουμε περισσότερη εμπειρία. Η αλήθεια είναι ότι το περσινό καλοκαίρι, δεδομένων των συνθηκών ήταν μια αρκετά καλή χρονιά για τον ελληνικό τουρισμό καθώς χρησιμοποιήσαμε για τον έλεγχο των επισκεπτών στα σημεία εισόδου στη χώρα έναν πολύ “έξυπνο” αλγόριθμο που λάμβανε υπόψη την επιδημιολογική κατάσταση της χώρας προέλευσης των ταξιδιωτών.

Με αυτόν τον τρόπο μπορέσαμε να ελέγξουμε και να κρατήσουμε σε χαμηλά επίπεδα τον αριθμό των κρουσμάτων κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού στην Ελλάδα και μάλιστα ήμασταν σε πολύ καλύτερο επίπεδο από σχεδόν όλες τις τουριστικές οικονομίες της Μεσογείου. Εκτός από τη μεγαλύτερη εμπειρία, φέτος έχουμε και την επιχείρηση εμβολιασμού που εξελίσσεται με ταχείς ρυθμούς. Πιστεύουμε ότι μέχρι το τέλος Ιουνίου θα έχει εμβολιαστεί σχεδόν το 50% του ενήλικου πληθυσμού της χώρας, επομένως θα έχουμε χτίσει ένα σημαντικό τείχος ανοσίας και θα μπορέσουμε να υποδεχτούμε τουρίστες από την Βρετανία και την υπόλοιπη Ευρώπη».

Άκης Σκέρτσος

Για το σχέδιο ανάκαμψης

«Η Ελλάδα κατέθεσε πριν από λίγη ώρα στην Ε.Ε. το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, είναι μόλις η δεύτερη χώρα μετά την Πορτογαλία που το κάνει. Δουλέψαμε επιμελώς και σε συνεργασία με τους ευρωπαίους εταίρους όλους τους προηγούμενους μήνες και πρέπει να πω ότι είναι ένα φιλόδοξο σχέδιο, με στόχο να αλλάξουμε, να μεταμορφώσουμε τη χώρα, την οικονομία, την κοινωνία. Περιλαμβάνει 175 σημαντικές επενδύσεις και μεταρρυθμίσεις που μπορούν να κάνουν την ελληνική οικονομία πιο πράσινη, πιο ψηφιακή, πιο δίκαιη, πιο εξωστρεφή, παραγωγική και καινοτόμο.Για αυτό το ονομάσαμε “Ελλάδα 2.0” γιατί θεωρούμε ότι μπορεί να συμβάλει στη δημιουργία μιας καλύτερης εκδοχής της χώρας μας.»

Κατατέθηκε σήμερα στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην Ελλάδα το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης

O Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών κ. Θόδωρος Σκυλακάκης, αρμόδιος για το Ταμείο Ανάκαμψης, επισκέφθηκε σήμερα το πρωί τα γραφεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Αθήνα και παρέδωσε στον επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Επιτροπής στην Ελλάδα κ. Γιώργο Μοσχόβη, αντίτυπο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0», το οποίο εχθές απεστάλη και αναρτήθηκε στο σύστημα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments