Ελλάδα

Μένιος Φουρθιώτης: Πως πέρασε την πρώτη του νύχτα στη φυλακή

Μένιος Φουρθιώτης: Πως πέρασε την πρώτη του νύχτα στη φυλακή
Μένιος Φουρθιώτης: Την πρώτη νύχτα στην φυλακή πέρασε ο γνωστός παρουσιαστής, ο οποίος αναμένει να απολογηθεί στον ανακριτή.

Ο Μένιος Φουρθιώτης πέρασε την πρώτη νύχτα στην φυλακή. Ο γνωστός παρουσιαστής είχε βρέθηκε τη Μεγάλη Τετάρτη ενώπιον του ανακριτή. Ακόμη, ο ίδιος κατηγορείται για σύσταση συμμορίας, ενώ πρόκειται να απολογηθεί το Μεγάλο Σάββατο.

Πιο συγκεκριμένα, ο Μένιος Φουρθιώτης συνελήφθη και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα. Μαζί του βρίσκονταν και οι δύο συγκατηγορούμενοί του, γνωστοί ποινικοί, οι οποίοι σύμφωνα με πληροφορίες ομολόγησαν για τις σκηνοθετημένες -από τον ίδιο- επιθέσεις στο σπίτι του Φουρθιώτη.

Μένιος Φουρθιώτης:  Το αίτημα για μεταφορά στο νοσοκομείο

Ο παρουσιαστής ήθελε να μεταβεί σε ιδιωτικό νοσοκομείο στον προσωπικό του γιατρό για κάποια προβλήματα υγείας που δήλωσε ότι έχει αλλά οι αστυνομικοί του είπαν ότι μπορεί να πάει μόνο σε εφημερεύον δημόσιο νοσοκομείο.

Τότε εκείνος απέρριψε το σχετικό ενδεχόμενο και αποφάσισε να παραμείνει στο κελί του δηλώνοντας στους αστυνομικούς πως είναι καλά. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές είναι μόνος του στη γυναικεία πτέρυγα των κρατητηρίων η οποία ήταν άδεια. Παράλληλα αρνήθηκε να φάει καθώς ακολουθεί για λόγους υγείας ειδική διατροφή.

Οι δικοί του άνθρωποι ενδεχομένως να του φέρουν συγκεκριμένα τρόφιμα καθώς και σήμερα το πρωί αρνήθηκε το φαγητό που του προσέφεραν στα κρατητήρια της ΓΑΔΑ. Χθες τον επισκέφθηκε ο δικηγόρος του που συνομίλησε μαζί του για πάνω από 20 λεπτά.

Μένιος Φουρθιώτης:  Το κατηγορητήριο

Στον Μένιο Φουρθιώτη η εισαγγελία έχει ασκήσει δίωξη για εννέα αδικήματα, εκ των οποίων δυο είναι σε βαθμό κακουργήματος. Ειδικότερα αντιμετωπίζει τις εξής κατηγορίες: Σύσταση συμμορίας (πλημμέλημα), ηθική αυτουργία κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση στην διακεκριμένη οπλοκατοχή και οπλοφορία (κακούργημα).

Ο κατάλογος των αδικημάτων συνεχίζεται με  ηθική αυτουργία στην έκρηξη και οπλοφορία (κακούργημα), ηθική αυτουργία σε οπλοχρησία (πλημμέλημα), ηθική αυτουργία στην προμήθεια κατοχή εκρηκτικής βόμβας (πλημμέλημα), ηθική αυτουργία σε διακεκριμένη φθορά, απόπειρα εκβίασης, ψευδής καταγγελία και πρόκληση και προσφορά για την τέλεση αδικήματος σε βαθμό πλημμελήματος.

Μένιος Φουρθιώτης: Ταυτοποιήθηκε το DNA και το όπλο

Παράλληλα, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, φέρεται να ταυτοποιήθηκε το DNA του ενός από τους δύο προσαχθέντες με γενετικό υλικό που βρέθηκε στο σακίδιο που εγκατέλειψαν οι δράστες που ξέφυγαν της καταδίωξης. Το DNA φέρεται να ταυτοποιείται με άτομο που μετείχε σε κυκλώματα εκβιαστών/μπράβων στον Πειραιά προ διετίας.

Όπως ανέφερε στο MEGA ο αστυνομικός συντάκτης του Βήματος και των ΝΕΩΝ οι κάλυκες από τους πυροβολισμούς των αγνώστων εναντίον των αστυνομικών στην Εκάλη φέρεται να ταιριάζουν με τους κάλυκες που είχαν βρεθεί μια μέρα μετά έξω από το σπίτι του παρουσιαστή.

Μάλιστα ο δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης, είχε γίνει δέκτης πληροφοριών από το περιβάλλον Φουρθιώτη ότι υπήρξε σχεδιασμός εικονικής επίθεσης στο σπίτι του αλλά και επίθεση σε δύο δημοσιογράφους. Εκτος από τον Μένιο Φουρθιώτη οι δύο Έλληνες που προήχθησαν έχουν ποινικό μητρώο και φαίνεται να συμμετείχαν σε συνεννόηση με τον Φουρθιώτη για να πυροβολήσουν στο σπίτι του.

Οι αστυνομικοί κατάφεραν να εντοπίσουν τους δύο Έλληνες δράστες, από γενετικό υλικό που βρέθηκε σε σακίδιο, το οποίο τους έπεσε κατά τη διάρκεια των πυροβολισμών κατά των αστυνομικών στην Εκάλη.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments