Διεθνή

Δημοσκόπηση Γερμανία: Αρνητικά αποτελέσματα για Λάσετ

Δημοσκόπηση Γερμανία: Αρνητικά αποτελέσματα για Λάσετ
Δημοσκόπηση Γερμανία: Πολύ αρνητικά ήταν τα αποτελέσματα σε νέα σφυγμομέτρηση που έγινε σχετικά με τις εκλογές της Ομοσπονδίας το Σεπτέμβριο.

Στην Γερμανία ετοιμάζονται για τις ομοσπονδιακές εκλογές του Σεπτεμβρίου, και ήδη σε νέα δημοσκόπηση οι Πράσινοι καταγράφουν προβάδισμα. Για το CDU, ο Άρμιν Λασέτ πήρε το χρίσμα για την Καγκελαρία. Ήδη η τουρκική μειονότητα στη Γερμανία πρόκειται να επιλέξει το CDU στις επόμενες εκλογές.

Πιο συγκεκριμένα, μπορεί ο πρόεδρος του CDU να εξασφάλισε το χρίσμα της Χριστιανικής Ένωσης για να διεκδικήσει την καγκελαρία, αλλά στις σφυγμομετρήσεις συνεχίζεται η κατρακύλα της Δεξιάς, που βλέπει σταθερά εδώ και αρκετές μέρες την πλάτη των Πρασίνων στην πρόθεση ψήφου του εκλογικού σώματος.

Η δημοσκόπηση

Σε δημοσκόπηση της YouGov, που διενεργήθηκε στο διάστημα μεταξύ 23 και 26 Απριλίου το CDU και το αδελφό του κόμμα των Χριστιανοκοινωνιστών της Βαυαρίας εξασφαλίζουν ποσοστό 24%, μία ποσοστιαία μονάδα πίσω από τους Πράσινους – μια πτώση της τάξης του 12% από τον περασμένο Ιανουάριο, όταν το κόμμα της Αναλένα Μπέρμποκ κατέγραψε στο ίδιο διάστημα άνοδο επτά μονάδων.

Για το 16% των ερωτηθέντων το σημαντικότερο θέμα είναι η προστασία του περιβάλλοντος και η αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, με την οποία θα πρέπει να ασχοληθούν, όπως είπαν, οι πολιτικοί στη Γερμανία, ενώ δεύτερο σπουδαιότερο θέμα (12%) είναι το συνταξιοδοτικό και η υγειονομική περίθαλψη.

Το 17% εκείνων που ψήφισαν Πράσινους στις προηγούμενες εκλογές, είπαν ότι αυξάνονται σημαντικά οι πιθανότητες να το ξανακάνουν στην αναμέτρηση του Σεπτεμβρίου μετά την εκλογή της Μπέρμποκ ως υποψήφιας καγκελαρίου. Το ακριβώς αντίθετο φαίνεται ότι ισχύει για τον Λάσετ: Το 37% των ψηφοφόρων των CDU/CSU είπαν είναι μάλλον απίθανο να ξαναψηφίσουν τη Δεξιά από τη στιγμή που έλαβε το χρίσμα για την καγκελαρία ο πρωθυπουργός της Βόρειας Ρηνανίας -Βεστφαλίας, ενώ μόλις το 15% βάζει πλάτες στον Λάσετ.

Δημοσκόπηση για τους υποψήφιους Καγκελάριους

Σε ό,τι αφορά την απευθείας επιλογή Καγκελάριου, σε άλλη δημοσκόπηση του Ινστιτούτου Insa για την ίδια εφημερίδα, η υποψήφια των Πρασίνων Αναλένα Μπέρμποκ προηγείται με 30% και ακολουθούν ο υποψήφιος του SPD Όλαφ Σολτς με 20% και ο υποψήφιος της Χριστιανικής Ένωσης (CDU/CSU) ‘Αρμιν Λάσετ με 18%.

«Οι Πράσινοι κατάφεραν το τελευταίο διάστημα να κερδίσουν ψηφοφόρους από την Ένωση, το SPD, την Αριστερά, ακόμη και από την αποχή», δηλώνει ο επικεφαλής της Kantar Τόρστεν Σνάιντερ-Χάαζε και επισημαίνει ότι οι Πράσινοι ασχολούνται με θέματα που απασχολούν τους πολίτες, ενώ η υποψήφιά τους, Αναλένα Μπέρμποκ, επωφελείται από τις αδυναμίες των αντιπάλων της.

Εν τω μεταξύ το κόμμα των Πρασίνων προσελκύει όλο και περισσότερα νέα μέλη. Μόνο την περασμένη εβδομάδα τα μέλη τους αυξήθηκαν κατά 2159. «Το κύμα εγγραφών των τελευταίων ημερών είναι απόλυτο ρεκόρ στην ιστορία του κόμματος», δηλώνει ο διευθυντής των Πρασίνων στην Bundestag Μίχαελ Κέλνερ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments