Ελλάδα

Κρούσματα σήμερα 1/5: Ρεκόρ ραντεβού στις ηλικίες 45-49

Κρούσματα σήμερα 1/5: Ρεκόρ ραντεβού στις ηλικίες 45-49
Κρούσματα σήμερα 1/5: Ρεκόρ ραντεβού και για τις ηλικίες 45-49. Πότε θα φτάσουμε ικανοποιητικά επίπεδα ανοσίας.

Τα κρούσματα κορωνοϊού για σήμερα (1/5) θα ανακοινώσει μέσα στις επόμενες ώρες ο ΕΟΔΥ. Την ίδια ώρα υψηλός αριθμός ραντεβού κλείστηκε στην πλατφόρμα εμβολιασμών για τις ηλικίες 45-49 η οποία άνοιξε σήμερα. Ειδικότερα μέσα στα 45 πρώτα λεπτά λειτουργίας της εφαρμογής κλείστηκαν 130.000 ραντεβού. Η χορήγηση των δόσεων θα ξεκινήσει από την ερχόμενη Δευτέρα 3 Μαΐου.

Κρούσματα σήμερα 1/5: Αυξάνεται ο ρυθμός των εμβολιασμών

Η πλατφόρμα emvolio.gov.gr άνοιξε τις πρώτες πρωινές ώρες για τους περίπου 124.000 πολίτες που είναι εγγεγραμμένοι στην άυλη συνταγογράφηση, ενώ στις 8 το πρωί ήταν διαθέσιμη και για όλους τους υπόλοιπους.  Η συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα θα μπορεί να λάβει δόσεις και από τα τέσσερα εμβόλια, συμπεριλαμβανομένου και της Johnson&Johnson, το οποίο θα είναι διαθέσιμο στη χώρα από τις 5 Μαΐου. Κρούσματα σήμερα 1/5

Παράλληλα, όπως τόνισε στον ΣΚΑΪ ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργος Γεωργαντάς από τον τρέχοντα μήνα οι εμβολιασμοί θα φτάσουν τα 2,7-2,8 εκατ. τον μήνα, καθώς και διαθέσιμα εμβόλια υπάρχουν και η εμβολιαστική αλυσίδα λειτουργεί άψογα.

Σε σχέση με τις παραδόσεις για τους επόμενους δύο μήνες, από την εταιρεία Pfizer θα  παραδοθούν 2.150.000 δόσεις το Μάιο και 2.425.000 τον Ιούνιο. Από την εταιρεία Moderna θα παραλάβουμε 354.000 το Μάιο και 308.000 τον Ιούνιο. Από την εταιρεία Johnson & Johnson, 300.000 δόσεις το Μάιο, 960.000 δόσεις τον Ιούνιο. Η εταιρεία AstraZeneca δεν έχει επιβεβαιώσει ακόμη τις παραδόσεις του επόμενου διμήνου. Αναμένουμε  ένα αριθμό δόσεων 450.000-500.000 για κάθε μήνα.

Κρούσματα σήμερα 1/5: Οι προβλέψεις για τη δημιουργία ανοσίας

Ανοσία της τάξεως του 50% μέσα στον Ιούνιο θα έχει αποκτήσει ο πληθυσμός στην Ελλάδα, εκτιμά ο καθηγητής Πνευμονολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, Νίκος Τζανάκης. Ανέφερε ότι «αν έχει εμβολιαστεί το 40% του πληθυσμού κι ένα 10% έχει αποκτήσει και φυσική ανοσία, διότι μολύνθηκε κάποια στιγμή, τότε μιλάμε για ανοσία της τάξεως του 50% τον Ιούνιο, που είναι ένα πολύ καλό ανάχωμα ώστε να έχουμε ένα καλό καλοκαίρι. Αν πάμε βέβαια στο 60%-70% δε θα έχουμε και κανένα πρόβλημα το φθινόπωρο και πρέπει να το προσπαθήσουμε αυτό πείθοντας τους δύσπιστους να εμβολιαστούν αφότου βέβαια δουν ότι αυτοί που εμβολιάστηκαν δεν έχουν κανένα πρόβλημα». Κρούσματα σήμερα 1/5

Προειδοποίηση ότι η ενδεχόμενη πρόωρη χαλάρωση των πολιτών λόγω των μαζικών εμβολιασμών μπορεί να δει τη διαδικασία του εμβολιασμού να αποτυγχάνει έστειλε ο καθηγητής φαρμακολογίας Αχιλλέας Γραβάνης. «Η διαδικασία του εμβολιασμού θα αποτύχει αν χαλαρώσουμε πρόωρα. Αν χαλαρώσουμε στις γιορτές τα κρούσματα θα αυξηθούν. Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί μέχρι αρχές Ιούνη. Αν προχωρήσουμε κανονικά, τον Ιούνιο θα έχουμε 40-50% ανοσία στην κοινότητα. Αρκεί ως τότε να τηρούμε μέτρα. Βγαίνοντας από το καλοκαίρι θα έχουμε 60% ανοσία στην κοινότητα! Αρκεί ως τότε να προσέχουμε. Έτσι μόνο θα έχουμε διαφορετικό φθινόπωρο και θα δούμε εικόνες όπως αυτή του Ισραήλ».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments