Διεθνή

Γαλλία Εργατική Πρωτομαγιά: Σκληρές συγκρούσεις με την Αστυνομία

Γαλλία Εργατική Πρωτομαγιά: Σκληρές συγκρούσεις με την Αστυνομία
Γαλλία Εργατική Πρωτομαγιά: Στο Παρίσι και σε άλλες μεγάλες πόλεις υπήρξαν επεισοδιακές διαδηλώσεις. Καταστροφές σε τράπεζες και συλλήψεις.

Η Εργατική Πρωτομαγιά στη Γαλλία σημαδεύτηκε από σκληρές συγκρούσεις ανάμεσα σε διαδηλωτές και την Αστυνομία σε πολλές πόλεις της χώρας. Θυμίζουμε ότι και στην Τουρκία υπήρξαν συλλήψεις διαδηλωτών που θέλησαν να τιμήσουν τη μέρα των εργατών, αλλά δεν τους επιτράπηκε με αφορμή τα μέτρα για τον κορωνοϊό.

Η Αστυνομία επιχείρησε να διαλύσει τις διαδηλώσεις όταν ορισμένοι από τους συμμετέχοντας έσπασαν βιτρίνες καταστημάτων, παράθυρα κατοικιών και πέταξαν πέτρες και πυροτεχνήματα στους αστυνομικούς. Οι διαδηλωτές για την Εργατική Πρωτομαγιά, κατέλαβαν τους δρόμους πολλών γαλλικών πόλεων, με τις εντονότερες συγκρούσεις να λαμβάνουν χώρα στη Λιόν.

Γαλλία Εργατική Πρωτομαγιά: Σκληρές συγκρούσεις με την Αστυνομία

Γαλλία Εργατική Πρωτομαγιά: Σκληρές συγκρούσεις με την Αστυνομία

Μέχρι το μεσημέρι, ωστόσο, το Παρίσι έγινε το επίκεντρο των ταραχών, καθώς αναρχικοί του «μαύρου μπλοκ» διαληλώνοντας μαζί με τους παραδοσιακούς συνδικαλιστές και τα εργατικά συνδικάτα άρχισαν να σπάνε τράπεζες και καταστήματα στο κέντρο της πρωτεύουσας. Η Αστυνομία ήταν κοντά και έδρασε δυναμικά. Οι διαδηλωτές απάντησαν με πυροτεχνήματα, με μπουκάλια και πέτρες στους αστυνομικούς.

Χρησιμοποιήθηκαν δακρυγόνα, αλλά πολλοί από τους διαδηλωτές ήταν προετοιμασμένοι, φορώντας αντιασφυξιογόνες μάσκες. Όσοι έφθασαν κοντά στις αστυνομικές γραμμές δέχτηκαν καταιγισμό από δακρυγόνα και σπρέι πιπεριού.

Η Πρωτομαγιά, ή η Διεθνής Ημέρα των Εργαζομένων, είναι παραδοσιακά μια ημέρα διαδηλώσεων (και) στη Γαλλία, αλλά και σε ολόκληρη την Ευρώπη. Πολλοί διαδηλωτές, στο Παρίσι διαμαρτυρήθηκαν για τους μισθούς και τις συνθήκες εργασίας τους, ενώ οι περισσότερο διαμαρτυρήθηκαν για την «προκλητική» αδράνεια της κυβέρνησης ενάντια στην κλιματική αλλαγή και την διαχείρηση της κατάστασης με την Covid-19.

Με τις διαδηλώσεις να συνεχίζονται μέχρι αργά το απόγευμα, ο υπουργός Εσωτερικών Γκεράλντ Νταρμανίν ανακοίνωσε ότι 34 άτομα συνελήφθησαν στο Παρίσι.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments