Διεθνή

Ιταλία: Άνδρας που ζει ολομόναχος σε νησί αναγκάζεται να το εγκαταλείψει

Ιταλία: Άνδρας που ζει ολομόναχος σε νησί αναγκάζεται να το εγκαταλείψει
Ιταλία: Στο διαδίκτυο κυκλοφορεί αίτηση που καλεί την ιταλική κυβέρνηση να επιτρέψει την παραμονή του άνδρα στο νησί.

Ένας Ιταλός άνδρας αναγκάζεται να εγκαταλείψει το νησί στο οποίο κατοικεί εδώ και περισσότερα από 30 χρόνια, ύστερα από πιέσεις των Αρχών.

Ο σύγχρονος Ροβινσώνας Κρούσος ονομάζεται Mauro Morandi. Σήμερα είναι 81 ετών και από το 1989 έχει εγκατασταθεί στο Budelli, το οποίο βρίσκεται στα βόρεια της Σαρδηνίας.

Πέρυσι, ωστόσο, ο κ. Morandi είπε ότι οι ιδιοκτήτες του νησιού, το οποίο φημίζεται για τη ροζ παραλία του, ήθελαν να μετεγκατασταθεί.

«Θα φύγω ελπίζοντας ότι στο μέλλον το Budelli θα προστατευτεί όπως κι το προστάτευα κι εγώ τα τελευταία 32 χρόνια», έγραψε στο Facebook την Κυριακή.

«Είχα βαρεθεί πολλά πράγματα από την κοινωνία μας, τον καταναλωτισμό και την πολιτική κατάσταση στην Ιταλία», δήλωσε ο κ. Morandi. «Αποφάσισα να μετακομίσω σε ένα έρημο νησί της Πολυνησίας, μακριά από κάθε πολιτισμό. Ήθελα να ξεκινήσω μια νέα ζωή κοντά στη φύση».

Όταν ξεκίνησε το θαλάσσιο ταξίδι του, ο Ιταλός άνδρας και αρκετοί φίλοι του έφτασαν στο ιταλικό αρχιπέλαγος La Maddalena, όπου σχεδίαζαν να εργαστούν και να βγάλουν λεφτά για να χρηματοδοτήσουν τα υπόλοιπα ταξίδια τους.

Αλλά αφού έφτασε στο Budelli και συναντήθηκε με τον «προστάτη» του νησιού, ο οποίος επρόκειτο να συνταξιοδοτηθεί, ο κ. Morandi αποφάσισε να μείνει – και έκτοτε παρέμεινε, φροντίζοντας το νησί και μιλώντας με τουρίστες.

Ωστόσο, στο πέρασμα του χρόνου δέχθηκε πολλές απειλές που αφορούσαν την έξωση από το νησί.

Το 2020, ο πρόεδρος του Εθνικού Πάρκου της La Maddalena, Fabrizio Fonnesu, δήλωσε στο CNN ότι ο κ. Morandi είχε πραγματοποιήσει παράνομες αλλαγές στην καλύβα του, η οποία βρίσκεται στη θέση ενός πρώην ραδιοφωνικού σταθμού που χρονολογείται από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Στο διαδίκτυο έχει αναρτηθεί αίτηση η οποία καλεί την ιταλική κυβέρνηση να του επιτρέψει την παραμονή στο νησί και έχει συγκεντρώσει περισσότερες από 70.000 υπογραφές.

Αλλά την Κυριακή, ο κ. Morandi ανακοίνωσε την απόφασή του να φύγει, λέγοντας στην εφημερίδα Guardian ότι θα μετακομίσει σε ένα μικρό διαμέρισμα στο κοντινό νησί La Maddalena: «Η ζωή μου δεν θα αλλάξει πάρα πολύ, θα βλέπω ακόμα τη θάλασσα».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments