Ελλάδα

Ινδική μετάλλαξη: Εντοπίστηκαν κι άλλα κρούσματα στην Ελλάδα

Ινδική μετάλλαξη: Εντοπίστηκαν κι άλλα κρούσματα στην Ελλάδα
Ινδική μετάλλαξη: Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ΕΟΔΥ θα ενημερώσει τους πολίτες την ερχόμενη Πέμπτη. Τι φοβούνται οι ειδικοί για αυτό το μεταλλαγμένο στέλεχος.

Η ινδική μετάλλαξη του ιού δίνει το «παρών» και στην Ελλάδα. Μέχρι στιγμής, είχαν εντοπιστεί δύο κρούσματα, αλλά, σύμφωνα με το Open, υπάρχουν κι άλλα, με τον ΕΟΔΥ να κάνει σχετικές ανακοινώσεις την ερχόμενη Πέμπτη. Θυμίζουμε ότι ο Οργανισμός δεν έκανε ανακοίνωση σήμερα για την επιδημιολογική κατάσταση στη χώρα λόγω Κυριακής του Πάσχα. Να σημειώσουμε ότι η συγκεκριμένη μετάλλαξη, όπως αποκαλύπτει και το όνομά της, προέρχεται από την Ινδία, την οποία η πανδημία του κορωνοϊού την έχει «χτυπήσει» αλύπητα.

Το πρώτο κρούσμα της ινδικής μετάλλαξης είχε εντοπιστεί στην Ελλάδα στα τέλη του προηγούμενου μήνα στην Πάτρα, ενώ οι υγειονομικές Αρχές είχαν ανησυχήσει κυρίως εξαιτίας της ευκολίας στη μεταδοτικότητά του αλλά και εξαιτίας του γεγονότος πως δεν είναι ακόμα γνωστό αν αυτή καλύπτεται πλήρως από τα εμβόλια.

Οι ειδικοί συνεχίζουν να επισημαίνουν ότι δεν πρέπει να χαλαρώσουμε, αν και υπάρχει άρση περιοριστικών μέτρων, όπως θα συμβεί και αύριο με το άνοιγμα της εστίασης. Με βάση την ενημέρωση του ΕΟΔΥ το Μεγάλο Σάββάτο, οι διασωληνωμένοι ήταν 811 και δεν δείχνoυν να μειώνονται, τουλάχιστον με τους επιθυμητούς ρυθμούς. Το ίδιο ισχύει και για τους ανθρώπους που χάνουν καθημερινά τη ζωή τους από τις επιπλοκές της Covid-19. Με βάση τη χθεσινή ενημέρωση, το 24ωρο ανάμεσα σε Μεγάλη Παρασκευή και Μεγάλο Σάββατο πέθαναν 72 άνθρωποι.

Ινδική μετάλλαξη: Εντοπίστηκαν κι άλλα κρούσματα στην Ελλάδα

Ινδική μετάλλαξη: Εντοπίστηκαν κι άλλα κρούσματα στην Ελλάδα

Οι εμβολιασμοί είναι αυτό που μπορεί να δώσει τη λύση αφού πλέον όλοι πάνω από τα 30 μπορούν να εμβολιαστούν. Έως χθες, Μεγάλο Σάββατο, είχαν πραγματοποιηθεί συνολικά 3.115.339 εμβολιασμοί, εκ των οποίων οι 2.170.858 αφορούν την 1η δόση και 944.481 και τη 2η δόση.

Μάλιστα, η Ματίνα Παγώνη σε συνέντευξή της στην ΕΡΤ αναφέρθηκε και στο πότε θα μπορέσουμε να πετάξουμε τις μάσκες, αν το πρόγραμμα του εμβολιασμού συνεχίσει να πηγαίνει καλά. «Μέσα Σεπτέμβρη θα πετάξουμε τις μάσκες», είπε χαρακτηριστικά. Στη συνέχεια η κ. Παγώνη σημείωσε: «Όταν τελειώσει το 90% των εμβολιασμών θα πετάξουμε τις μάσκες, τότε αναμένουμε να το έχουμε πετύχει».

Μέχρι όμως τα μέσα Σεπτέμβρη ο δρόμος είναι επικίνδυνος, καθώς πρέπει να παραμείνουμε, σύμφωνα με την κυρία Παγώνη, προσεκτικοί. «Οι εμβολιασμένοι μέχρι να γίνουν πάρα πολλοί πρέπει να φοράνε τη μάσκα όταν, ας πούμε, πάνε σουπερ μάρκετ ή όταν πηγαίνουν σε κάποιο νοσοκομείο. Το ιικό φορτίο είναι ακόμα μεγάλο, ειδικά στην Αττική και πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί», σημείωσε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments