Διεθνή

ΗΠΑ: Καυχιόταν για τη συμμετοχή του στις ταραχές του Καπιτωλίου και συνελήφθη

ΗΠΑ: Καυχιόταν για τη συμμετοχή του στις ταραχές του Καπιτωλίου και συνελήφθη
ΗΠΑ: Ο 50χρονος άνδρας νόμιζε πως προκαλέσει εντύπωση, αλλά δεν είχε τα αναμενόμενα αποτελέσματα.

Τα social media πρόδωσαν έναν άνδρα που ήταν ύποπτος για τις ταραχές που ξέσπασαν τον Ιανουάριο στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ, θέτοντας την Ουάσινγκτον σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Συγκεκριμένα, ο άνδρας καυχιόταν για τη συμμετοχή τους στις ταραχές σε χρήστη ενός dating app, ο οποίος τον ανέφερε αμέσως στις αστυνομικές αρχές.

Σύμφωνα με τις καταθέσεις του δικαστηρίου, ο 50χρονος Ρόμπερτ Τσάπμαν μία εβδομάδα μετά την εξέγερση της 6ης Ιανουαρίου είπε σε άλλο χρήστη του Bumble ότι εισέβαλλε στο Καπιτώλιο, προσθέτοντας ότι «έφτασα μέχρι το Statuary Hall». Αν και περίμενε το θαυμασμό του άλλου χρήστη, ο οποίος δεν κατονομάζεται, όλα δείχνουν πως τελικά είχε το αντίθετο αποτέλεσμα.

«Δεν ταιριάζουμε» του απάντησε ο άλλος χρήστης, με τον Τσάπμαν να αποκρίνεται «υποθέτω πως όχι».

Ο χρήστης του Bumble ανέφερε τον Τσάπμαν στις αρχές γύρω στις 13 Ιανουαρίου, ξεκινώντας μια έρευνα που διήρκησε ένα μήνα και κατέληξε στη σύλληψή του 50χρονου άνδρα στο σπίτι του στη Νέα Υόρκη.

Αντιμετωπίζει τέσσερις κατηγορίες: οι δύο αφορούν την εν γνώσει είσοδο ή παραμονή σε ένα κλειστό κτίριο χωρίς νόμιμη εξουσία, και δύο για βίαιη είσοδο και παράνομη συμπεριφορά σε χώρους του Καπιτωλίου.

Ο Τσάπμαν αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση μετά από την εμφάνισή του ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου των ΗΠΑ για τη Νότια Περιοχή της Νέας Υόρκης. Απαγορεύεται να ταξιδέψει στην Ουάσινγκτον, με εξαίρεση τις νομικές διαδικασίες, και η προδικαστική ακρόαση έχει προγραμματιστεί για τις 19 Μαΐου.

Ο αξιωματικός του FBI που διερεύνησε τον Τσάπμαν περιέγραψε την υπόθεση εναντίον του σε μια αναφορά 11 σελίδων.

Οι αρχές έφτασαν στα ίχνη του 50χρονου Τσάπμαν εξετάζοντας πλάνα από τις κάμερες που καταγράφηκαν μέσα στο χώρο του Καπιτωλίου από το Μητροπολιτικό αστυνομικό τμήμα της Ουάσινγκτον. Οι κάμερες έδειξαν κάποιον που φάνηκε να μοιάζει με τον Τσάπμαν μέσα στο Statuary Hall, ο οποίος φορούσε ένα φουλάρι γύρω από το κεφάλι του και έμοιαζε με αυτό που φορούσε στην φωτογραφία προφίλ του στο λογαριασμό του Bumble.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments