Διεθνή

Κορωνοϊός: Το 25% των πολιτών της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχει εμβολιαστεί

Κορωνοϊός: Το 25% των πολιτών της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχει εμβολιαστεί
Κορωνοϊός: Η πρόεδρος της Κομισιόν ανακοίνωσε τα ευχάριστα νέα με μία ανάρτηση στο Twitter.

Με ταχείς ρυθμούς κινούνται οι εμβολιασμοί στην Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς η η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν ανακοίνωσε ότι ήδη το 25% των Ευρωπαίων πολιτών έχουν λάβει τουλάχιστον την πρώτη δόση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού.

Την ίδια στιγμή, η Κομισιόν έχει πάρει την απόφαση να μην αγοράσει άλλα εμβόλια από την εταιρία AstraZeneca, ενώ εργάζεται πυρετωδώς για την έκδοση του πιστοποιητικού εμβολιασμού που θα επιτρέψει τις μετακινήσεις εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Τις τελευταίες εβδομάδες η εμβολιαστική εκστρατεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχει επιταχυνθεί, στο οποίο βέβαια βοήθησε οι αυξημένες ποσότητες εμβολίων που έχουν παραλάβει οι χώρες – μέλη.

«Ο εμβολισμός επιταχύνεται σε ολόκληρη την ΕΕ: Μόλις ξεπεράσαμε τους 150 εκατ. εμβολιασμούς. Το 25% των Ευρωπαίων πολιτών έχουν λάβει την πρώτη δόση εμβολιασμού» αναφέρει η ανάρτηση της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν στο twitter.

Παράλληλα, σε ό,τι αφορά το τείχος ανοσίας, η πρόεδρος της Κομισιόν δήλωσε:

«Θα έχουμε αρκετές δόσεις για να εμβολιάσουμε το 70% των ενήλικων Ευρωπαίων πολιτών έως τον Ιούλιο».

Προμήθεια εμβολίων στα Βαλκάνια

Παράλληλα, ξεκίνησαν οι παραδόσεις των εμβολίων κατά του κορωνοϊού στα Βαλκάνια, με τη χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία αγγίζει τα 70 εκατομμύρια ευρώ.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή τον περασμένο μήνα ανακοίνωσε ότι θα χορηγηθούν 651.000 δόσεις Pfizer σε Σερβία, Βοσνία, Βόρεια Μακεδονία, Μαυροβούνιο, Αλβανία και Κοσσυφοπέδιο σε εβδομαδιαίες δόσεις από το Μάιο έως τον Αύγουστο.

Έκθεση της ΕΕ που δόθηκε στη δημοσιότητα την προηγούμενη εβδομάδα, κατηγόρησε το Πεκίνο και το Κρεμλίνο για εκστρατείες παραπληροφόρησης και υπονόμευσης των «δυτικών εμβολίων» που αποσκοπούν στον διχασμό της Δύσης.

«Από τον Δεκέμβριο έως τον Απρίλιο, τα κρατικά μέσα ενημέρωσης των δύο χωρών προωθούσαν ψευδείς ειδήσεις στο διαδίκτυο σε πολλές γλώσσες, δραματοποιώντας τις ανησυχίες για την ασφάλεια των εμβολίων, κάνοντας αβάσιμες συσχετίσεις μεταξύ εμβολιασμών και θανάτων στην Ευρώπη και προωθώντας τα ρωσικά και κινέζικα εμβόλια ως ανώτερα» ανέφερε η έκθεση της ΕΕ.

Σύμφωνα με την έκθεση, έγινε εκμετάλλευση των προβλημάτων εφοδιασμού εμβολίων της AstraZeneca, καθώς και οι σπάνιες παρενέργειες των εμβολίων των AstraZeneca και Johnson & Johnson.

«Τόσο τα επίσημα κανάλια της Κίνας όσο και τα μέσα ενημέρωσης που τάσσονται υπέρ του Κρεμλίνου, έχουν πληθύνει το περιεχόμενο σχετικά με τις φερόμενες παρενέργειες των δυτικών εμβολίων, διαστρεβλώνοντας και δραματοποιώντας δημοσιεύματα διεθνών μέσων ενημέρωσης και τη συσχέτιση θανάτων με το εμβόλιο των Pfizer/BioNTech στη Νορβηγία, την Ισπανία και αλλού», ανέφερε η έκθεση.

Η Κίνα και η Ρωσία αρνήθηκαν όλες τις κατηγορίες που εξαπέλυσε η Ευρωπαϊκή Ένωση περί παραπληροφόρησης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments