Ελλάδα

Self tests: Πότε αρχίζει η διάθεση σε κάθε κλάδο

Self tests: Πότε αρχίζει η διάθεση σε κάθε κλάδο
Self tests: Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος ενημέρωσε ότι τα τεστ θα διανέμονται μέχρι την Τετάρτη μόνο σε μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Διευκρινίσεις για τα self tests που θα διανεμηθούν μέσα στην επόμενη εβδομάδα δίνουν οι Φαρμακοποιοί. Να θυμίσουμε ότι η Κυβέρνηση έχει κάνει συμφωνία για προμήθεια 18 εκατομμυρίων τεστ αυτοδιάγνωσης κατά του κορωνοϊού. 

Πιο συγκεκριμένα, ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος ενημερώνει ότι από την Δευτέρα 10 Μαΐου μέχρι και την Τετάρτη 12 Μαΐου θα γίνεται δωρεάν διάθεση δύο self tests μόνο στους μαθητές και στους εκπαιδευτικούς. Lockdown Ελλάδα

Η ανακοίνωση του Συλλόγου

Οι δικαιούχοι του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα θα μπορούν να παραλάβουν δωρεάν δύο self tests, από την Πέμπτη 13 Μαΐου μέχρι και την Τετάρτη 19 Μαΐου. Υπενθυμίζεται ότι η πλατφόρμα δωρεάν διάθεσης self tests παραμένει κλειστή κάθε Σάββατο από τις 5 το απόγευμα μέχρι και τη Δευτέρα στις 8 το πρωί.

Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος απευθύνει εκ νέου έκκληση στους δικαιούχους δωρεάν self tests, να προσέρχονται μόνο στις ημερομηνίες που αναφέρονται παραπάνω, για την αποφυγή συγχρωτισμού και για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας.  Σε περίπτωση που προσέλθουν στα φαρμακεία σε άλλες ημερομηνίες, δεν θα είναι δυνατό να εξυπηρετηθούν.

H πλατφόρμα για τα αποτελέσματα

Μαθητές και εκπαιδευτικοί θα δηλώνουν στην πλατφόρμα (testing.gov.gr) καταχώρησης και ενημέρωσης τα αποτελέσματα. Διευκρινίζεται ότι η διάθεση τους αφορά  τους μαθητές  και τους εκπαιδευτικούς της μέσης εκπαίδευσης. Η ιστοσελίδα self-testing.gov.gr είναι στον αέρα, η φόρμα δήλωσης όμως του αποτελέσματος θα είναι λειτουργική από την Κυριακή, 24 ώρες πριν από την έναρξη των μαθημάτων. Σημειώνεται ότι η καταχώρηση των self tests ανά ΑΜΚΑ γίνεται σε πραγματικό χρόνο για να αποφευχθούν φαινόμενα πολλαπλής ζήτησης των tests σε διαφορετικά φαρμακεία από το ίδιο άτομο.

Τονίζεται ότι το self test είναι υποχρεωτικό για μαθητές Λυκείου και εκπαιδευτικούς, πραγματοποιείται στο σπίτι από 24 έως 48 ώρες πριν την έναρξη των μαθημάτων και το αποτέλεσμά του (θετικό ή αρνητικό) θα δηλώνεται στο self-testing.gov.gr. Αν το αποτέλεσμα είναι θετικό θα εκδίδεται βεβαίωση ή θα αποστέλλεται sms για τη διενέργεια δωρεάν επαναληπτικού τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test) σε δημόσια δομή υγείας.

Self tests: Οι οδηγίες

  • Απολυμαίνουμε χέρια και κατεβάζουμε τη μάσκα
  • Εισχωρούμε την μπατονέτα γύρω στα 4-5 εκατοστά μέσα στη μύτη (μέχρι το σημείο που βρίσκει αντίσταση)
  • Περιστρέφουμε για 5-6 φορές και επαναλαμβάνουμε και στο άλλο ρουθούνι
  • Ανοίγουμε το σωληνάριο με το υγρό που περιέχεται στη διαδικασία και βάζουμε μέσα την μπατονέτα
  • Περιστρέφουμε την μπατονέτα για 15 δευτερόλεπτα
  • Πιέζουμε στη μέση ώστε να «τραβήξει» από την μπατονέτα όλο το υλικό
  • Απορρίπτουμε την μπατονέτα στο ειδικό σακουλάκι (όχι «χύμα» στα σκουπίδια)
  • Ανοίγουμε τον φάκελο όπου περιέχεται η βάση (μια πλάκα) του τεστ
  • Ανοίγουμε το μπουκαλάκι με το υγρό και ρίχνουμε 4 σταγόνες στην πρώτη οπή της βάσης
  • Απορρίπτουμε και το μπουκαλάκι στην ειδική σακούλα
  • Το αποτέλεσμα θα βγει εντός 15 λεπτών.
self test

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments