Ελλάδα

Γεωργαντάς εμβολιασμοί: 5,5 εκατομμύρια το Μάιο

Γεωργαντάς εμβολιασμοί: 5,5 εκατομμύρια το Μάιο
Γεωργαντάς εμβολιασμοί: Ξεπερνούν τον αρχικό προγραμματισμό τόνισε ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Στον ΣΚΑΙ μίλησε ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γιώργος Γεωργαντάς, όπου αναφέρθηκε στο πως εξελίσσονται οι εμβολιασμοί. Το Σάββατο ξεπέρασαν τα 3,64 εκατομμύρια, ενώ με μία δόση έχουν εμβολιαστεί περισσότερα από 2,45 εκατομμύρια άτομα. Από χθες Σάββατο μέχρι και τον Ιούλιο έχουν κλειστεί 4,5 εκατομμύρια ραντεβού για εμβολιασμούς, ενώ τον Ιούνιο θα εμβολιαστούν οι άνω των 18.

Γεωργαντάς εμβολιασμοί: Πάνω από 5,5 εκατομμύρια το Μάιο

Όπως εκτίμησε ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γιώργος Γεωργαντάς, με το ρυθμό που πηγαίνουν οι εμβολιασμοί θα ξεπεράσουμε τον αρχικό προγραμματισμό. Όπως εξήγησε γίνονται πλέον πάνω από 110 χιλιάδες εμβολιασμοί την ημέρα, και ενώ ο αρχικός στόχος ήταν μέχρι τέλος Μαΐου να έχουν γίνει 4,5 με 5 εκατ εμβολιασμοί συνολικά, όπως δείχνουν τα στοιχεία θα ξεπεράσουμε τα 5,5 εκατ. εμβολιασμούς. Γεωργαντάς εμβολιασμοί

Σύμφωνα με τον κ. Γεωργαντά, έως τα τέλη Ιουνίου θα έχουν εμβολιαστεί με τουλάχιστον μία δόση το 33% του πληθυσμού και με δύο δόσεις πάνω από το 20%. Ο υφυπουργός σημείωσε οτι περι τα μέσα Μαϊου θα ανακοινωθουν οι λεπτομέρειες για το προγραμμα εμβολιασμού που θα αφορά τους πολίτες που επιθυμουν να εμβολιαστουν αλλα αδυνατούν να μεταβουν στα εμβολιαστικά κέντρα.

Με διπλό εμβόλιο έχουν εμβολιαστεί αυτή τη στιγμή 1,15 εκατ. πολίτες περίπου το 33% του πληθυσμού.  Ο υφυπουργός απηύθυνε έκκληση στους πολίτες να μην πηγαίνουν πολύ νωρίτερα στα εμβολιαστικά κέντρα και να δημιουργούνται εικόνες συνωστισμού, καθώς όλα λειτουργούν εύρυθμα.

Εμβολιασμοί: Ποιες ηλικίες έχουν κάνει περισσότερα εμβόλια

Τα στοιχεία φέρνουν πρώτους τους πολίτες 50-54 ετών που είτε πραγματοποίησαν την 1η δόση εμβολιασμού κατά της Covid-19 ή προχώρησαν σε προγραμματισμένο ραντεβού καταγράφοντας 316.275 εμβολιασμούς ή ραντεβού. Η ηλικιακή ομάδα που ακολουθεί είναι των 45-49 ετών με 300.476 εμβολιασμούς ή προγραμματισμένα ραντεβού. Όσον αφορά στους πολίτες που είτε ήδη εμβολιάστηκαν, είτε έκλεισαν ραντεβού ξεπέρασαν τα 4 εκατομμύρια, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης σε ανάρτησή του σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Γαλλία

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία μέχρι την Παρασκευή το βράδυ, έχουν γίνει 2.391.526 εμβολιασμοί της 1ης δόσης και 1.143.686 εμβολιασμοί της 2ης δόσης, ενώ κι ο συνολικός αριθμός των επιβεβαιωμένων ραντεβού είναι υψηλός, καθώς από το Σάββατο 8 Μαΐου μέχρι τον Ιούλιο, φτάνει τα περίπου 4,5 εκατομμύρια (4.442.229).

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments