Διεθνή

Ισραήλ: Νέα επεισόδια με δεκάδες τραυματίες

Ισραήλ: Νέα επεισόδια με δεκάδες τραυματίες
Ισραήλ: Ακόμη μία νύχτα ταραχών σημειώθηκε στο Ισραήλ.

Συνεχίζονται οι αναταραχές στο Ισραήλ. Σε τουλάχιστον 90 ανέρχονται οι τραυματίες από τις νέες συγκρούσεις μεταξύ Παλαιστινίων διαδηλωτών και ισραηλινής αστυνομίας που ξέσπασαν το Σάββατο το βράδυ σε διάφορες συνοικίες της Ανατολικής Ιερουσαλήμ, μια μέρα μετά τα βιαιότερα επεισόδια των τελευταίων ετών στην περιοχή. Στα επεισόδια της Παρασκευής οι τραυματίες ανήλθαν τελικά σε περισσότερους από 200.

Ισραήλ: Εκτοξεύθηκε ρουκέτα από τη Λωρίδα της Γάζας

Εν μέσω αυτής της κλιμάκωσης, μια ρουκέτα εκτοξεύτηκε τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής από τη Λωρίδα της Γάζας προς το Ισραήλ, σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό που πρόσθεσε ότι έπληξε θέσεις του ισλαμικού κινήματος Χαμάς στο νότιο τμήμα του παλαιστινιακού θύλακα των δύο εκατομμυρίων κατοίκων. «Ενενήντα άνθρωποι τραυματίστηκαν σε βίαιες συγκρούσεις» στην Ιερουσαλήμ, ανακοίνωσε η Παλαιστινιακή Ερυθρά Ημισέληνος σε νεότερη ενημέρωσή της τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής, έχοντας νωρίτερα αναφέρει περίπου 50 τραυματίες. Ισραήλ

Οι περισσότεροι από αυτούς, ανάμεσά τους ανήλικοι, τραυματίστηκαν από πλαστικές σφαίρες ή χειροβομβίδες κρότου λάμψης, που έριξε η ισραηλινή αστυνομία, πρόσθεσε η Παλαιστινιακή Ερυθρά Ημισέληνος.

Ισραήλ: Τα βίαια επεισόδιο της Παρασκευής

Η Παλαιστινιακή Ερυθρά Ημισέληνος ανέφερε πως τουλάχιστον 163 διαδηλωτές τραυματίστηκαν και πάνω από 80 έχουν διακομιστεί σε νοσοκομεία της πόλης. Η ισραηλινή αστυνομία ανακοίνωσε έξι τραυματίες στις τάξεις της.

Ισραήλ

Στην Ανατολική Ιερουσαλήμ, τον παλαιστινιακό τομέα της πόλης που τελεί υπό την κατοχή του Ισραήλ από το 1967, κάθε βράδυ εδώ και μία εβδομάδα οργανώνονται διαδηλώσεις στη συνοικία Σεΐχ Τζάρα, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την πιθανή έξωση παλαιστινιακών οικογενειών προς όφελος ισραηλινών εποίκων. Οι ΗΠΑ, σύμμαχοι του Ισραήλ, έκαναν έκκληση απόψε για «αποκλιμάκωση» της έντασης στην Ιερουσαλήμ, ζητώντας να «αποφευχθεί» η έξωση των Παλαιστινίων.

Ισραήλ: Πυρά από Ερντογάν

«Το Ισραήλ, κράτος στυγνής τρομοκρατίας, επιτίθεται με άγριο και ανήθικο τρόπο στους μουσουλμάνους στην Ιερουσαλήμ που δεν έχουν άλλη ανησυχία από το να προστατεύσουν τα σπίτια τους και τη χιλιετή χώρα τους όπως και τις ιερές αξίες τους», δήλωσε ο αρχηγός του τουρκικού κράτους. Χαρακτηρίζοντας τα βίαια επεισόδια ως επίθεση εναντίον “όλων των μουσουλμάνων”, ο Ερντογάν δηλώνει ότι “η προστασία της τιμής της Ιερουσαλήμ είναι καθήκον κάθε μουσουλμάνου”.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments