Αθλητισμός

Λάζλο Μπόλονι: Τέλος και επίσημα από τον Παναθηναϊκό

Λάζλο Μπόλονι: Τέλος και επίσημα από τον Παναθηναϊκό
Λάζλο Μπόλονι: Τέλος και επίσημα από τον Παναθηναϊκό, ο οποίος μέσα σε μια ποδοσφαιρική σεζόν απέλυσε δυο προπονητές.

Ο Λάζλο Μπόλονι αποτελεί κι επίσημα παρελθόν από τον πάγκο του Τριφυλιού. Η ήττα από την ΑΕΚ στην 8η αγωνιστική των play out της Superleague σήμανε και μαθηματικά τον αποκλεισμό του Παναθηναϊκού από την πρώτη 4άδα του πρωταθλήματος και τα ευρωπαϊκά «εισιτήρια», με αποτέλεσμα μία παταγώδη αποτυχία για το ποδοσφαιρικό τμήμα.

Ο Λάζλο Μπόλονι πλήρωσε έτσι άμεσα τη… νύφη, με την απόλυσή του από τη θέση του προπονητή, πριν από τις τελευταίες δύο αγωνιστικές του πρωταθλήματος κόντρα σε Άρη και Ολυμπιακό.

Μπορεί αρχικά να υπήρχε η σκέψη να ολοκληρωθούν πρώτα τα play off και στη συνέχεια να υπάρξουν οι όποιες αλλαγές στον πάγκο της ομάδας, ωστόσο μετά τη νέα κακή εμφάνιση των «πράσινων» αυτό άλλαξε.

Ο Μπόλονι μίλησε με τους ανθρώπους της ομάδας και αποφάσισαν από κοινού την πρόωρη λήξη της συνεργασίας τους. Τόσο ο Ρουμάνος όσο και ο άμεσος συνεργάτης του, Σεργκέι Κουζνέτσοφ αποτελούν λοιπόν παρελθόν και δεν θα βρίσκονται στον πάγκο της ομάδας στην αναμέτρηση κόντρα στον Άρη την Τετάρτη.

Ο Σωτήρης Συλαϊδόπουλος θα κοουτσάρει την ομάδα στη Θεσσαλονίκη ως υπηρεσιακός, ενώ το ίδιο θα συμβεί την Κυριακή στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.

Οι Πράσινοι… μένουν Ελλάδα για τέταρτη σερί σεζόν, και όπως είναι λογικό ο Γιάννης Αλαφούζος αποφάσισε τη λύση της συνεργασίας με το ρουμάνο τεχνικό, ο οποίος είναι ο δεύτερος που απολύεται μέσα στη χρονιά από το Τριφύλλι.

Λάζλο Μπόλονι Παναθηναϊκός

Λάζλο Μπόλονι

Το περασμένο φθινόπωρο ήταν ο Ντάνι Πογιάτος που είχε απολυθεί από τη διοίκηση του Παναθηναϊκού μετά το πολύ κακό ξεκίνημα στο πρωτάθλημα, ενώ η αποχώρηση Μπόλονι γύρισε το σύλλογο οκτώ χρόνια πίσω και πιο συγκεκριμένα στο 2013, όταν ήταν η τελευταία φορά όπου έδιωξε τουλάχιστον δύο προπονητές σε μία σεζόν.

Το 2013 ο Παναθηναϊκός είχε αλλάξει τέσσερις προπονητές, με τον Ζεσουάλδο Φερέιρα να αποχωρεί το Νοέμβριο και τον Χουάν Ραμόν Ρότσα να αναλαμβάνει μέχρι τον Ιανουάριο, ενώ από εκεί και πέρα ήρθε ο Φάμπρι, που επίσης αποχώρησε, και ανέλαβε ο Βονόρτας, προτού πάρει τα ηνία του Τριφυλλιού ο Γιάννης Αναστασίου.

Το προφίλ του Μπόλονι

Ως ποδοσφαιριστής έπαιξε σε υψηλό επίπεδο, χρίστηκε πρωταθλητής Ευρώπης το 1986 με τη Στεάουα Βουκουρεστίου, έπαιξε σε Βέλγιο και Γαλλία, ενώ με την εθνική ομάδα κατέγραψε πάνω από 100 συμμετοχές.

Η προπονητική καριέρα του Λάζλο Μπόλονι ξεκίνησε στα 41 του χρόνια από τη γαλλική Νανσί. Παρέμεινε έξι χρόνια και κατάφερε να ανεβάσει την ομάδα στην πρώτη κατηγορία. Το 2000 αποδέχθηκε την πρόταση της εθνικής Ρουμανίας, όπου παρέμεινε για ένα χρόνο. Στη συνέχεια ήρθε η πρόκληση της Σπόρτινγκ Λισαβόνας. Με τον πορτογαλικό σύλλογο κέρδισε νταμπλ και Σούπερ Καπ στα δύο χρόνια παραμονής του. Το 2003 επέστρεψε στη Γαλλία, αυτή τη φορά για τη Ρεν, την οποία οδήγησε στο καλύτερο βαθμολογικό πλασάρισμα της ιστορίας της, στην 4η θέση.

Το 2006 τον προσέλαβε η Μονακό αλλά το άσχημο ξεκίνημα οδήγησε στη λύση συνεργασίας μετά από μερικούς μήνες. Το καλοκαίρι του 2007 μετακόμισε στο Κατάρ και την Αλ Τζαζίρα, για να επιστρέψει στην Ευρώπη ένα χρόνο αργότερα για τη βελγική Σταντάρ Λιέγης. Εκεί κατέκτησε ακόμα ένα τίτλο πρωταθλητή στα σχεδόν δύο χρόνια παραμονής του. Άλλαξε πάλι ήπειρο και πήγε στην Αλ Ουάχντα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, όπου όμως παρέμεινε ελάχιστα. Πίσω στην Ευρώπη τον Ιανουάριο του 2011 για τη γαλλική Λανς, την οποία προσπάθησε να κρατήσει στην πρώτη κατηγορία δίχως να τα καταφέρει.

Το 2011-12 κάθισε στον πάγκο του ΠΑΟΚ με τον οποίο έφτασε έως τους «32» του Europa League. Το 2012 πήγε ξανά στο Κατάρ στην Αλ Κορ, ενώ το 2015 μετακόμισε στη Σαουδική Αραβία για την Αλ Ιτιχάντ. Η επιστροφή στην Ευρώπη έγινε το 2017 όταν και προσελήφθη από τη βελγική Αντβέρπ. Έμεινε για τρία χρόνια, κατακτώντας ένα Κύπελλο, ενώ η ομάδα συμμετείχε στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Το καλοκαίρι του 2020 τον προσέλαβε η Γάνδη όπου παρέμεινε για δύο μήνες.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments