Διεθνή

Γάζα: Η κατάρρευση κτιρίου μετά από βομβαρδισμό

Γάζα: Η κατάρρευση κτιρίου μετά από βομβαρδισμό
Γάζα: Η κατάρρευση κτιρίου 14 ορόφων μετά από βομβαρδισμό ισραηλινών. Οι ένοικοι του κτιρίου είχαν προειδοποιηθεί να το εγκαταλείψουν νωρίτερα.

Η πολεμική σύρραξη ανάμεσα σε Ισραήλ και Παλαιστίνη στη Λωρίδα της Γάζας συνεχίζεται και ανθρώπινες ζωές αμάχων χάνονται καθημερινά. Μάλιστα, ο λογαριασμός του Al Jazeera στο Twitter ανέβασε βίντεο, το οποίο δείχνει τη συγκλονιστική στιγμή που ένα κτίριο 14 ορόφων γκρεμίζεται σαν τραπουλόχαρτα. Πρόκειται για το κτίριο που στέγαζε μέχρι σήμερα γραφεία μέσων ενημέρωσης και η κατάρρευσή του προήλθε από ακόμα έναν βομβαρδισμό του ισραηλινού στρατού προς τους Παλαιστίνιους.

Σημειώνεται ότι οι ένοικοι του κτιρίου είχαν προειδοποιηθεί να το εγκαταλείψουν νωρίτερα, ενώ ένα ακόμα κτίριο υπέστη σοβαρές ζημιές από αεροπορικά πυρά.

Ο ισραηλινός στρατός βομβαρδίζει τη Γάζα ακατάπαυστα, με τα αεροπορικά πλήγματα να συνεχίζονται νωρίς σήμερα το πρωί. Σύμφωνα με τον απολογισμό του παλαιστινιακού υπουργείου Υγείας, 67 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στη Γάζα, ανάμεσά τους 17 παιδιά, και 400 έχουν τραυματιστεί.

Γάζα: Ανείπωτη τραγωδία με δεκάδες νεκρούς

Δεκάδες νεκροί σε μια σύρραξη δίχως τέλος στη Λωρίδα της Γάζας. Σχεδόν 1.500 ρουκέτες εκτοξεύθηκαν από τους παλαιστίνιους εναντίον ισραηλινών πόλεων από το βράδυ της Δευτέρας, όταν άρχισε η στρατιωτική κλιμάκωση ανάμεσα στη Χαμάς και το Ισραήλ, γεγονός που δείχνει ότι δεν υπάρχει κανένα σημάδι αποκλιμάκωσης, με αποτέλεσμα να εντείνονται οι φόβοι για έναν πόλεμο ευρείας κλίμακας. Παράλληλα υπήρξαν τουλάχιστον 67 οι νεκροί κατά τη διάρκεια των χθεσινών επιθέσεων του ισραηλινού στρατού στη Λωρίδα της Γάζας. Στη χώρα μας έγινε χθες (12/5) πορεία αλληλεγγύης προς τον λαό της Παλαιστίνης, ενώ ετοιμάζεται μεγάλη πορεία το Σάββατο (15/5).

Μεταξύ της τραγικής λίστας των θυμάτων είναι και 17 παιδιά, σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία. Παράλληλα, 388 Παλαιστίνιοι τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια των επιθέσεων, μεταξύ των οποίων 115 ανήλικοι και 50 γυναίκες.

Ισραήλ και Χαμάς συνεχίζουν την ανταλλαγή πυρών, εκτοξεύοντας ομοβροντία ρουκετών. Την Τετάρτη η Χαμάς ανακοίνωσε ότι εκτόξευσε 130 ρουκέτες κατά του Ισραήλ ως αντίποινα για την αεροπορική επιδρομή σε πολυώροφο κτίριο στην Πόλη της Γάζας.

Την ίδια στιγμή, ολόκληρος ο πλανήτης παρακολουθεί με ανησυχία τις εξελίξεις, ενώ οι ΗΠΑ έχουν ξεκινήσει κύκλο επαφών με τις δυο αντιμαχόμενες πλευρές σε μια προσπάθεια να αρχίσει να αποκλιμακώνεται η ένταση. Για πρώτη φορά από την έναρξη της στρατιωτικής κλιμάκωσης με τη Χαμάς που βρίσκεται σε εξέλιξη, ο ισραηλινός στρατός έκανε λόγο για συναγερμό εξαιτίας εκτόξευσης ρουκετών εναντίον του βόρειου τμήματος της χώρας.

7 νεκροί στο Ισραήλ -67 τα θύματα στη Γάζα

Πάντα σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό, οι 350 από τις εκτοξεύσεις «απέτυχαν», ενώ «εκατοντάδες» ρουκέτες αναχαιτίστηκαν από το αντιπυραυλικό σύστημα Σιδηρούς Θόλος. Επτά άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στο Ισραήλ, ανάμεσά τους ένα παιδί έξι ετών και ένας στρατιώτης, εξαιτίας των εκτοξεύσεων ρουκετών και αντιαρματικών πυραύλων από τη Λωρίδα της Γάζας.

Από τη δική του πλευρά ο ισραηλινός στρατός σφυροκοπεί με μαχητικά αεροσκάφη και επιθετικά ελικόπτερα τη Λωρίδα της Γάζας, όπου συνεχίζει τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα τους βομβαρδισμούς, σύμφωνα με δημοσιογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου επιτόπου.

Σύμφωνα με τον πιο πρόσφατο απολογισμό του υπουργείου Υγείας στη Γάζα, στον πυκνοκατοικημένο θύλακα δύο εκατομμυρίων κατοίκων έχουν σκοτωθεί 67 άνθρωποι και έχουν τραυματιστεί άλλοι 388 τις τελευταίες ημέρες.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments