Ελλάδα

Λιμάνι Πειραιά: Βούλιαξε από κόσμο η πρώτη έξοδος

Λιμάνι Πειραιά: Βούλιαξε από κόσμο η πρώτη έξοδος
Λιμάνι Πειραιά: Μεγάλη έξοδος από την Αθήνα. Οι πολίτες με βεβαιώσεις στα χέρια ταξιδεύουν προς τα νησιά μετά το άνοιγμα των υπερτοπικών μετακινήσεων.

Μεγάλη κινητικότητα σημειώνεται σήμερα (14/5) στο λιμάνι του Πειραιά, την πρώτη ημέρα που άνοιξαν οι υπερτοπικές μετακινήσεις και ο τουρισμός. Τα καράβια των γραμμών προς τα νησιά γέμισαν από κόσμο που κρατούσε τις βεβαιώσεις στα χέρια του.

Από σήμερα μπαίνει ένα τέλος στην απαγόρευση μετακινήσεων εκτός νομού κι αυτό συνοδεύτηκε με κοσμοσυρροή στο μεγάλο λιμάνι της χώρας. Πολίτες από όλες τις περιοχές του λεκανοπεδίου φτάνουν στον Πειραιά με σκοπό να ταξιδέψουν σε όμορφους προορισμούς της χώρας μας. Ειδικότερα για τα νησιά χρειάζεται η χρήση πιστοποιητικού εμβολιασμού ή αρνητικού τεστ PCR ή self test, ώστε να διαφυλαχθούν οι τοπικές κοινότητες και να μην προκληθούν φαινόμενα διασποράς του κορονοϊού. Παράλληλα, οι επιβάτες των πλοίων θα πρέπει να συμπληρώνουν ένα ερωτηματολόγιο.

Παρών ο υπουργός Ναυτιλίας

Σημειώνεται ότι στο λιμάνι του Πειραιά βρέθηκε το πρωί και ο υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης, ο οποίος επισκέφθηκε το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «blue star delos». Ο κ. Πλακιωτάκης ανακοίνωσε την αύξηση της πληρότητας των πλοίων από σήμερα στο 85% στα πλοία που έχουν καμπίνες και στο 80% χωρίς καμπίνες.

Οι μετακινήσεις από νομό σε νομό

Πως θα μετακινούμαστε από εδώ και πέρα από τον έναν νομό στον άλλο και στα νησιά (με εξαίρεση τη Λευκάδα, την Εύβοια και τη Σαλαμίνα); Είναι υποχρεωτική η προσκόμιση είτε πιστοποιητικού εμβολιασμού, 14 ημέρες μετά τη δεύτερη δόση, είτε αρνητικού PCR τεστ 72 ωρών, είτε rapid test 24 ωρών, είτε self-test 24 ωρών, είτε τέλος βεβαίωση νόσησης, που θα ισχύει από τους 2 έως 9 μήνες μετά.

Ο έλεγχος θα γίνεται υποχρεωτικά από τις αεροπορικές και ακτοπλοϊκές εταιρείες, ενώ τις παραπάνω προϋποθέσεις πρέπει να πληρούν όλοι οι ταξιδιώτες, 5 ετών και άνω.

Σημειώνεται ότι η δήλωση των self test θα πρέπει να γίνεται στην πλατφόρμα self-testing.gov.gr, ενώ όσοι προσέρχονται σε δημόσιες και ιδιωτικές δομές για PCR ή rapid τεστ αντιγόνου θα πρέπει να ζητούν την ψηφιακή βεβαίωση με το αποτέλεσμα του τεστ.

Επισημαίνεται, εξάλλου, ότι για τις χερσαίες μετακινήσεις από νομό σε νομό, απευθύνεται ισχυρή σύσταση για τακτικά διαγνωστικά τεστ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments