Αθλητισμός

Ολυμπιακός: Τα ρεκόρ στη Λεωφόρο και η ιστορική εμφάνιση Μασούρα

Ολυμπιακός: Τα ρεκόρ στη Λεωφόρο και η ιστορική εμφάνιση Μασούρα
Ολυμπιακός: Τα ρεκόρ με την 4αρα στη Λεωφόρο και η ιστορική εμφάνιση του Γιώργου Μασούρα, που πέτυχε δυο γκολ και έγινε ο δεύτερος σκόρερ της φετινής Super League.

Ο Ολυμπιακός διέλυσε με 4-1 τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο και έσπασε μερικά πολύ μεγάλα ρεκόρ. Οι πρωταθλητές Ελλάδος ολοκλήρωσαν τη σεζόν στο πρωτάθλημα με μυθική 4αρα επί του τριφυλλιού στη Λεωφόρο και πλέον στρέφουν την προσοχή τους στον τελικό Κυπέλλου κόντρα στον ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ. Οι ερυθρόλευκοι πραγματοποιώντας μια σπουδαία εμφάνιση καθάρισαν το ματς από το πρώτο 12λεπτο απέναντι στον «αιώνιο» αντίπαλο και έφτασαν σε μια μεγάλη νίκη, έναν θρίαμβο μέσα στη Λεωφόρο.

Η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς εκτός από τον διασυρμό του τριφυλλιού, πέτυχε μία σειρά από ρεκόρ με την επιβλητική νίκη του στο «Απόστολος Νικολαΐδης». Πιο συγκεκριμένα, με το 4-1 οι Πειραιώτες σημείωσαν την ευρύτερη εκτός έδρας νίκη τους επί του Παναθηναϊκού στα χρόνια της Α’ Εθνικής. Η προηγούμενη ήταν το 4-2 στις 5 Δεκεμβρίου 1988. Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν νικήσει με 4-1 στη Λεωφόρο και στις 21 Μαρτίου 2001 για το Κύπελλο Ελλάδας. Τότε, όμως, είχαν προηγηθεί με 2-0 γρηγορότερα σε σχέση με το χθεσινό ματς (στο 6’ ο Αλεξανδρής και στο 9’ ο Λουτσιάνο). Στο Κύπελλο, βέβαια, η μεγαλύτερη νίκη είναι το σαρωτικό 6-1 στη Λεωφόρο, στις 13 Νοεμβρίου 1932.

Αξίζει να σημειωθεί πως πρώτη φορά στην ιστορία των ντέρμπι το πρώτο ημίχρονο λήγει με 0-3, αφού ούτε οι πράσινοι, ούτε οι πρωταθλητές Ελλάδας δεν είχαν καταφέρει να έχουν διαφορά με περισσότερα από δύο γκολ στα πρώτα 45 λεπτά, ενώ ισοφαρίστηκε η ευρύτερη εντός έδρας ήττα του Παναθηναϊκού στην ιστορία του στην Α’ Εθνική. Είχαν προηγηθεί το 3-6 από τον Εθνικό (1986/87), το 2-5 από τον ΟΦΗ (1987/88) και το 3-0 από τον ΠΑΟΚ (2017/18), το μοναδικό που είχε φιλοξενηθεί στη Λεωφόρο, σημειώνει το to10.gr.

Η ιστορική εμφάνιση του Μασούρα στη Λεωφόρο

Ό Γιώργος Μασούρας στο πάρτι του Ολυμπιακού κόντρα στον Παναθηναϊκό έγραψε ιστορία πετυχαίνοντας μερικά πολύ σημαντικά ρεκόρ. Ο Ολυμπιακός πέρασε σαν σίφουνας από τη Λεωφόρο, διέλυσε με 4-1 τον Παναθηναϊκό και έκλεισε τη σεζόν στο πρωτάθλημα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, ενώ πηγαίνει στον τελικό του Κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ με την καλύτερη δυνατή ψυχολογία.

Οι ερυθρόλευκοι κυριάρχησαν κόντρα στον «αιώνιο» αντίπαλο, από το πρώτο ημίχρονο είχαν δώσει διαστάσεις θριάμβου στο ματς, ενώ μεγάλοι πρωταγωνιστές ήταν και πάλι οι Γιώργος Μασούρας και Γιουσέφ Ελ Αραμπί, που σκόραραν από δυο τέρματα. Ο Έλληνας εξτρέμ των Πειραιωτών μάλιστα στο χθεσινό ντέρμπι έγραψε ιστορία καταρρίπτοντας μερικά σπουδαία ρεκόρ στη Λεωφόρο.

Πιο συγκεκριμένα, ο διεθνής μεσοεπιθετικός έγινε ο πρώτος παίκτης που πέτυχε τόσο γρήγορα (μέχρι το 12’) δύο γκολ σε ντέρμπι «αιωνίων» για το πρωτάθλημα. Ο προηγούμενος ήταν ο Ραφίκ Τζεμπούρ (22’, 34’), στο 2-2 στο ΟΑΚΑ στις 9 Δεκεμβρίου 2012.

Από εκεί και πέρα, ο Μασούρας έγινε ο πρώτος Έλληνας παίκτης του Ολυμπιακού, ο οποίος σκόραρε δύο φορές εναντίον του Παναθηναϊκού σε ματς πρωταθλήματος. Ο προηγούμενος ήταν ο Κώστας Μήτρογλου στις 29 Νοεμβρίου 2009, στο Καραϊσκάκη (2-0). Σε εκτός έδρας ντέρμπι, ο προηγούμενος «ερυθρόλευκος» σκόρερ με δύο τέρματα ήταν ο Βασίλης Καραπιάλης, στο 4-2 στις 5 Δεκεμβρίου 1998.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments