Πολιτική

Νίκος Δένδιας: Επίσκεψη σε Ισραήλ και Παλαιστίνη

Νίκος Δένδιας: Επίσκεψη σε Ισραήλ και Παλαιστίνη
Νίκος Δένδιας: Την Τρίτη ο Υπουργός Εξωτερικών αναμένεται να επισκεφτεί το Ισραήλ και την Παλαιστίνη υπό την σκιά των επεισοδίων.

Υπό την σκιά των συνεχιζόμενων επεισοδίων πρόκειται να επισκεφτεί ο Νίκος Δένδιας το Ισραήλ και την Παλαιστίνη. Να θυμίσουμε ότι περίπου 40 Παλαιστίνιοι πέθαναν από την αεροπορική επιδρομή που έκανε το Ισραήλ. Επίσης το Σάββατο πραγματοποιήθηκαν επεισόδια έξω από την πρεσβεία του Ισραήλ στην Ελλάδα.

Πιο συγκεκριμένα, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας μεταβαίνει αύριο, Τρίτη 18 Μαΐου, στο Ισραήλ και στα Παλαιστινιακά εδάφη. Ο υπουργός Εξωτερικών θα έχει συναντήσεις με τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ. Θεόφιλο Γ΄, με τον Ισραηλινό ομόλογό του Gabi Ashkenazi και με τον Παλαιστίνιο ομόλογο του Riad Al-Maliki.

Το πρόγραμμα των συναντήσεων

Επίσης, αύριο, ο κ. Δένδιας θα συμμετάσχει στην έκτακτη τηλεδιάσκεψη των υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που συγκάλεσε ο ύπατος εκπρόσωπος για την Εξωτερική Πολιτική Josep Borrell με αντικείμενο τις εξελίξεις στην περιοχή.

Την Τρίτη 18 Μαϊου, ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών θα μεταβεί και στην Ιορδανία, όπου θα συναντηθεί με τον Ιορδανό ομόλογό του Ayman Safadi.

Τέλος, ο κ. Δένδιας θα μεταβεί στο Κάιρο την Πέμπτη 20 Μάϊου, όπου θα συναντηθεί με τον Αιγύπτιο ομόλογό του Sameh Shoukry.

Ο υπουργός Εξωτερικών είχε νωρίτερα σήμερα συνεργασία με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη ενόψει των επικείμενων επισκέψεων του.

40 Παλαιστίνιοι νεκροί από την αεροπορική επιδρομή του Ισραήλ

Για έβδομη ημέρα συνεχίζεται η εμπόλεμη σύρραξη μεταξύ Ισραήλ και Παλαιστίνης, καθώς σήμερα άλλοι 40 Παλαιστίνιοι έχασαν τη ζωή τους από αεροπορική επιδρομή του Ισραήλ. Χθες, μάλιστα, ο ισραηλινός στρατός βομβάρδισε κτίριο στο οποίο στεγάζονταν τα γραφεία του Al Jazeera και του Associated Press (AP).

Τουλάχιστον 40 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν σήμερα σε αεροπορικά πλήγματα που εξαπέλυσε το Ισραήλ εναντίον της Λωρίδας της Γάζας, αναφέρουν οι παλαιστινιακές αρχές, με αποτέλεσμα ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν χάσει τη ζωή τους στον παλαιστινιακό θύλακα από την περασμένη Δευτέρα να ανέρχεται πλέον σε 188.

Σύμφωνα με τον νεότερο απολογισμό του υπουργείου Υγείας στη Γάζα, 55 παιδιά βρίσκονται μεταξύ των νεκρών. Τουλάχιστον 8 παιδιά σκοτώθηκαν μονάχα σήμερα στις αεροπορικές επιδρομές σε μια συνοικία στην πόλη της Γάζας, όπου σκοτώθηκαν τουλάχιστον 40 άνθρωποι, ήτοι ο βαρύτερος ημερήσιος απολογισμός από την περασμένη Δευτέρα.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, 1.230 Παλαιστίνιοι έχουν τραυματιστεί από την αρχή του νέου κύκλου βίας μεταξύ του ισραηλινού στρατού και των παλαιστινιακών ένοπλων οργανώσεων στη Γάζα, μεταξύ αυτών η Χαμάς, που ελέγχει τον θύλακα των 2 εκατομμυρίων κατοίκων.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments