Ελλάδα

Κορωνοϊός: Οι εμβολιασμοί θα ξεπεράσουν τα 5,6 εκατομμύρια μέχρι τέλη Μαΐου

Κορωνοϊός: Οι εμβολιασμοί θα ξεπεράσουν τα 5,6 εκατομμύρια μέχρι τέλη Μαΐου
Κορωνοϊός: Η επιτάχυνση του εμβολιαστικού προγράμματος οδηγεί στην εκτίμηση πως στα τέλη Μαΐου οι εμβολιασμοί θα έχουν ξεπεράσει τα 5,6 εκατομμύρια, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε χθες ο Μάριος Θεμιστοκλέους.

Διανύουμε ήδη τη μετά lockdown εποχή, καθώς από την Παρασκευή η αποστολή των SMS στο 13033 αποτελεί παρελθόν, όπως και οι περιορισμοί στις διαπεριφερειακές μετακινήσεις. Παράλληλα, οι εμβολιασμοί συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς, έτσι ώστε μέσα στο καλοκαίρι να χτιστεί το τείχος ανοσίας.

Η επιτάχυνση του εμβολιαστικού προγράμματος οδηγεί στην εκτίμηση πως στα τέλη Μαΐου οι εμβολιασμοί θα έχουν ξεπεράσει τα 5,6 εκατομμύρια, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε χθες ο Μάριος Θεμιστοκλέους.

«Περισσότεροι από 3,5 εκατομμύρια συμπολίτες μας θα έχουν κάνει τουλάχιστον μία δόση, ποσοστό 34% και θα έχουμε ξεπεράσει τα 2.000.000 πολίτες πλήρως εμβολιασμένους, ποσοστό 20%», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Επιπλέον, ανακοίνωσε πως από την Παρασκευή 21 Μαΐου θα είναι διαθέσιμα όλα τα εμβόλια για την ηλικιακή κατηγορία των 40 έως 44 ετών και πρόσθεσε ότι «ανάλογα με το πως θα κινηθεί το κλείσιμο των ραντεβού και οι παραδόσεις το επόμενο χρονικό διάστημα θα ανακοινώσουμε και το άνοιγμα των άλλων ηλικιακών ομάδων ανά πενταετία για τους 35-39 και 30-34».

Επιπλέον, ενημέρωσε και σχετικά με τις παραδόσεις των εμβολίων που αναμένει να λάβει η χώρα μας.

Συγκεκριμένα:

  • Η Pfizer επιβεβαίωσε την παράδοση 1.860.000 δόσεων και μια έξτρα παράδοση 566.000 δόσεις σε τέσσερις παραδόσεις το μήνα.
  • Η Moderna επιβεβαίωσε 308.000 δόσεις.
  • Η Astrazeneca ενημέρωσε για 348.000 δόσεις μέχρι το τέλος του μήνα και συνολικά περιμένουμε μέχρι 5000.000 δόσεις τον Ιούνιο.
  • Η Johnson & Johnson θα παραδώσει 152.000 δόσεις τον Μάιο μετακύλισε μια ημερομηνία για τον Ιούνιο.

Θεοδωρίδου: Μία δόση εμβολίου μετά από νόσηση

Ειδικότερα η κ. Θεοδωρίδου αναφέρθηκε δε σε μελέτη που έγινε σε επαγγελματίες υγείας που είχαν μολυνθεί και στη συνέχεια εμβολιάστηκαν, λέγοντας ότι τα αντισώματα παραμένουν έως και 13 μήνες. «Η μελέτη έδειξε πως τα αντισώματα παραμένουν έως και 13 μήνες στον οργανισμό και μειώνουν την επαναλοίμωξη», όπως τόνισε χαρακτηριστικά.

Η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών επισήμανε δε ότι καλύπτονται από τα αντισώματα και μεταλλάξεις του ιού, ενώ μίλησε για ενθαρρυντικά αποτελέσματα. Κατακόρυφη αύξηση αντισωμάτων έδειξε και μελέτη στην Ελλάδα, όπως είπε η κ. Θεοδωρίδου. Γαλλία

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε στην ίδια μελέτη η χορήγηση μίας δόσης εμβολίου προκάλεσε εντονότατη αντισωματική ανταπόκριση. «Αυτά τα αντισώματα ήταν αποτελεσματικά και στις συνήθειες μεταλλάξεις», συμπλήρωσε.

Παράλληλα σημείωσε ότι για όσους έχουν νοσήσει η σύσταση είναι μία δόση εμβολίου, ενώ όπως είπε τα υπάρχοντα εμβόλια μας προστατεύουν από την σοβαρή νόσο και το θάνατο και σε σημαντικό βαθμό και από τις μεταλλάξεις, τόνισε η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments