Ελλάδα

Παγώνη Astrazeneca: Η πανδημία σχετίζεται με θρομβώσεις

Παγώνη Astrazeneca: Η πανδημία σχετίζεται με θρομβώσεις
Παγώνη Astrazeneca: Η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ αναφέρθηκε στις παρενέργειες του σκευάσματος αναφερόμενη στις έρευνες που έχουν γίνει.

Η Ματίνα Παγώνη μίλησε σχετικά με το ζήτημα των παρενεργειών του εμβολίου της Astrazeneca.  Ακόμη, η ίδια έχει πει πως μέχρι το τέλος του Ιουνίου θα μπορέσει να έχει δημιουργηθεί το τείχος ανοσίας. Να υπενθυμίσουμε ότι είχε κάνει πρόβλεψη σχετικά με το πότε μπορούν οι πολίτες να βγάλουν τις μάσκες.

Πιο συγκεκριμένα, η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, σε συνέντευξη της ανέφερε ότι δεν υπάρχουν ακόμα τεκμηριωμένα επιστημονικά στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι οι παρενέργειες σχετίζονται με το εμβόλιο της Astrazeneca.

“Δεν μπορούμε να αποκλείσουμε ένα εμβόλιο”

Μιλώντας στο MEGA ανέφερε ότι δεν μπορούμε να αποκλείσουμε ένα εμβόλιο, απλά και μόνο έχει 0,02% πιθανότητα για παρενέργειες. Η ίδια η νόσος Covid-19 σχετίζεται με θρομβώσεις σε πολύ μεγαλύτερο ποσοστό, της τάξης του 25%.

Επιπλέον, η κ. Παγώνη σημείωσε ότι από σήμερα ξεκινούν και πάλι τα τακτικά χειρουργεία στα νοσοκομεία. Τα χειρουργεία αυτά είχαν μείνει πολύ πίσω εξαιτίας της πανδημίας.

Τέλος, το Θριάσιο, ο Ερυθρός Σταυρός και το Σισμανόγλειο – τα οποία ήταν νοσοκομεία μόνο για κοροναϊό – μπαίνουν σιγά σιγά και αυτά στις εφημερίες.

Παγώνη: «Τα εμβόλια δεν θα εγκρίνονταν αν δεν είχαν μελετηθεί όπως πρέπει»

Όσο για το θέμα των θρομβώσεων «που έχει μπερδευτεί ο κόσμος, θέλω να πω ότι οι θρομβώσεις που κάνει ο κορωνοϊός δεν συγκρίνονται με το αν κάποια εμβόλια μπορεί να ενοχοποιούνται για κάποια θρόμβωση. Τα εμβόλια είναι ασφαλή, δεν θα εγκρίνονταν αν δεν είχαν μελετηθεί όπως πρέπει. Ο κόσμος πρέπει να εμβολιαστεί για να αλλάξουμε τη ζωή μας, να πάμε στην επόμενη φάση την οποία χρειαζόμαστε όλοι».

«Ίσως θα πρέπει να ξανασκεφτούμε μήπως κάνουμε μια τρίτη δόση του εμβολίου. Οι ιοί θα είναι εδώ. Απλά η διαφορά είναι ότι εμείς θα έχουμε τα εμβόλια, και τα πρωτόκολλα θεραπείας που προχωρούν γιατί θα έχουμε αντιικά φάρμακα για τα οποία προχωράει η μελέτη», εξήγησε η ίδια.

Παγώνη: Σχετικά με το εμβολιασμό των παιδιών

Τέλος, για τον εμβολιασμό των παιδιών, είπε πως «για τα μικρά παιδιά έως 14 ετών υπάρχει μελέτη που προχωράει για το αν πρέπει να κάνουν το εμβόλιο. Θα έχουμε σύντομα πληροφορίες. Δεν είναι ότι τα παιδιά δεν κολλάνε και δεν μεταδίδουν τον ιό. Τα σχολεία έδωσαν μεγάλο παράδειγμα, γιατί είναι πολύ προσεχτικοί και οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές».

«Ειλικρινά με εκπλήσσουν, δεν το περίμενα. Πρέπει οπωσδήποτε να ανοίξουν οι βρεφονηπιακοί σταθμοί, να αποδεσμευτούν και οι μητέρες, αλλά με μεγάλη προσοχή και self tests δύο φορές την εβδομάδα, και όσο γίνεται περισσότερη ασφάλεια», κατέληξε η κ. Παγώνη. astrazeneca

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments