Διεθνή

Ινδία: Πάνω από 25 εκατομμύρια κρούσματα συνολικά

Ινδία: Πάνω από 25 εκατομμύρια κρούσματα συνολικά
Ινδία: Με βάση τα επίσημα δεδομένα, ο απολογισμός της πανδημίας του νέου κορωνοϊού στο γιγαντιαίο κράτος των 1,3 δισεκατομμυρίων κατοίκων έχει φθάσει τους 278.719 νεκρούς επί συνόλου 25,23 εκατομμυρίων μολύνσεων.

Ο αριθμός των κρουσμάτων του SARS-CoV-2 που έχουν επιβεβαιωθεί εργαστηριακά στην Ινδία ξεπέρασε σήμερα το επίπεδο των 25 εκατομμυρίων. Οι μολύνσεις που καταγράφηκαν σε 24 ώρες ανήλθαν σε 263.533, επίπεδο που παρότι σήμανε τη συνέχιση της πτωτικής τάσης που υποδεικνύουν τα επίσημα δεδομένα τις τελευταίες ημέρες άρκεσε ώστε η χώρα της Ασίας να γίνει η δεύτερη που ξεπέρασε το τρομακτικό αυτό ορόσημο. Χθες, σημειώθηκαν πάνω από 4.100 θάνατοι και 280.000 κρούσματα σε 24 ώρες.

Το προηγούμενο 24ωρο εξάλλου σημειώθηκε νέο τραγικό ρεκόρ 4.329 θανάτων εξαιτίας της COVID-19. Με βάση τα επίσημα δεδομένα, ο απολογισμός της πανδημίας του νέου κορωνοϊού στο γιγαντιαίο κράτος των 1,3 δισεκατομμύρια κατοίκων έχει φθάσει τους 278.719 νεκρούς επί συνόλου 25,23 εκατομμύρια μολύνσεων.

Ειδικοί επισημαίνουν τις τελευταίες ημέρες ότι οι επίσημοι αριθμός είναι αναξιόπιστοι, εξαιτίας της έλλειψης επαρκούς αριθμού τεστ στις αγροτικές περιοχές της επαρχίας, όπου ο νέος κορωνοϊός εξαπλώνεται με μεγάλη ταχύτητα.

Η Ινδία πλήττεται –εδώ και μήνες πλέον– σκληρότερα από οποιαδήποτε άλλη χώρα στον κόσμο από την πανδημία, καθώς το παραλλαγμένο στέλεχος του SARS-CoV-2 που αρχικά ταυτοποιήθηκε στη χώρα αυτή προκάλεσε έκρηξη των κρουσμάτων σε ημερήσια βάση: ξεπέρασαν επανειλημμένα το όριο των 400.000 το προηγούμενο διάστημα.

Η Ινδία βρίσκεται σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, καθώς όπως προαναφέρθηκε, εκτός από την ινδική μετάλλαξη και τους χιλιάδες νεκρούς, που μέχρι στιγμής έχει εντοπιστεί σε 44 χώρες, έχει πλέον να αντιμετωπίσει και έναν ισχυρό κυκλώνα που αναμένεται να χτυπήσει από στιγμή σε στιγμή.

Τουλάχιστον 4 άνθρωποι σκοτώθηκαν από τις καταρρακτώδεις βροχές και τους θυελλώδεις ανέμους στην Ινδία, η οποία προετοιμάζει την απομάκρυνση δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων λόγω της άφιξης ενός ισχυρού κυκλώνα, ανακοίνωσαν σήμερα οι αρχές.

Ο κυκλώνας Tauktae – η πρώτη μεγάλη τροπική καταιγίδα της σεζόν στην Ινδία, κινείται προς τον βορρά παράλληλα με τις δυτικές ακτές της χώρας, προκαλώντας σφοδρές βροχοπτώσεις, καταιγίδες και ισχυρούς ανέμους σε πολλές πολιτείες της Ινδίας, σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία.

Τουλάχιστον 3.359.726 νεκροί παγκοσμίως από την πανδημία του νέου κορονοϊού

Η πανδημία του νέου κορονοϊού έχει στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 3.359.726 ανθρώπους παγκοσμίως από τότε που το γραφείο του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας στην Κίνα έκανε γνωστή την εμφάνιση της ασθένειας, στα τέλη Δεκεμβρίου του 2019, σύμφωνα με την καταμέτρηση του Γαλλικού Πρακτορείου, που βασίζεται σε επίσημες πηγές, το Σάββατο 15/5.

Περισσότερα από 161.795.290 κρούσματα έχουν επισήμως διαγνωστεί από την αρχή της πανδημίας. Την Παρασκευή, 12.950 νέοι θάνατοι και 728.160 νέα κρούσματα καταγράφηκαν παγκοσμίως. Οι χώρες που ανακοίνωσαν τους περισσότερους νέους θανάτους, στους πιο πρόσφατους απολογισμούς τους, είναι η Ινδία με 3.890 νεκρούς, η Βραζιλία (2.211) και οι ΗΠΑ (758).

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments