Πολιτική

Μαριέττα Γιαννάκου: Δεν θα ψηφίσω το νομοσχέδιο για την συνεπιμέλεια

Μαριέττα Γιαννάκου: Δεν θα ψηφίσω το νομοσχέδιο για την συνεπιμέλεια
Γιαννάκου: Η βουλευτής της ΝΔ κατηγόρησε τον υπουργό Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα πως αμφισβητεί το δικαίωμα των βουλευτών να λένε ελεύθερα την γνώμη τους.

Άστραψε και βρόντηξε η βουλευτής της ΝΔ Μαριέττα Γιαννάκου σχετικά με το νομοσχέδιο για τη συνεπιμέλεια. Η ίδια ανακοίνωσε επίσημα από τη Βουλή πως πρόκειται να καταψηφίσει το νομοσχέδιο, εφ’ όσον τεθεί σε ονομαστική ψηφοφορία.

Σημειώνεται ότι η κ. Γιαννάκου είχε δηλώσει εξ αρχής τις αντιρρήσεις της σχετικά με το νομοσχέδιο για τη συνεπιμέλεια. Την ίδια άποψη είχε εκφράσει και η Όλγα Κεφαλογιάννη και από κοινού είχαν ζητήσει αλλαγές μέσω της κατάθεσης 10 τροπολογιών.

«Ουδείς αμφισβητεί το δικαίωμα της κυβέρνησης να προτείνει αλλαγές σε ορισμένες διατάξεις του οικογενειακού δικαίου, που έχουν διαρκέσει 38 χρόνια τώρα. Εδώ και μήνες περίμενα ένα καθαρό σχέδιο νόμου που να αποσαφηνίζει καλύτερα την αυθεντική βούληση του συντάκτη. Οι δικές μου προτάσεις ήταν πολύ πιο πριν γνωστές».

«Κατά τη διάρκεια των συνεδριάσεων της επιτροπής τις ανέφερα αναλυτικά. Το μόνο που δεχθήκατε, από τις τροπολογίες που καταθέσαμε, ήταν μερικώς αυτό που σας αναφέραμε στην τροπολογία για το άρθρο 3 του νομοσχεδίου, περί σύγχυσης στην κατοικία ανηλίκου. Τίποτα άλλο. Καμία ουσιαστική αλλαγή. Επιμένετε σε κάτι που θα δημιουργήσει περισσότερα προβλήματα, από αυτά που θέλει να επιλύσει», είπε αρχικά.

Παράλληλα, η κ. Γιαννάκου ξέσπασε εναντίον του υπουργού Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα, κατηγορώντας τον πως αμφισβητεί το δικαίωμα των βουλευτών να λένε ελεύθερα την γνώμη τους.

«Κατηγορήσατε όλους όσους κάναμε προτάσεις, ότι δεν ενδιαφερόμαστε για το συμφέρον του παιδιού και πως παίρνουμε θέση υπέρ του ενός ή του άλλου γονέα. Τη Δευτέρα βέβαια ήταν το αποκορύφωμα. Κατηγορήσατε εμένα και την κ. Κεφαλογιάννη πως οι ενστάσεις μας προέρχονται από προσωπικά βιώματα. Σας ευχαριστώ πολύ για το ενδιαφέρον σας κύριε υπουργέ, αλλά μόνο αυτό δεν συμβαίνει. Οι ενστάσεις μας προέρχονται από την κοινή λογική και τη γνώση της επιστήμης»

«Ως παλαιό μέλος της ΝΔ, θέλω να σας πω ότι έχω εκπλαγεί ειλικρινά. Διότι μέσα στο ναό της Δημοκρατίας εσείς, αμφισβητήσατε το δικαίωμα των βουλευτών να λένε ελεύθερα τη γνώμη τους. Δεν καταθέσαμε όμως εμείς το σχέδιο νόμου κύριε υπουργέ. Εσείς το πράξατε. Το κείμενο σας φανερώνει τη γονεοκεντρική του λογική. Οι περισσότερες διατάξεις που υπάρχουν φανερώνουν πως δεν έχουν διαμορφωθεί με γνώμονα και επίκεντρο το παιδί αλλά με τις επιθυμίες των γονέων. Το σημαντικό σε αυτό το σχέδιο νόμου όμως δεν πρέπει να είναι οι γονείς αλλά τα δικαιώματα των παιδιών», κατέληξε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments