Ελλάδα

Κρήτη: Εξιτήριο για τον 35χρονο μετά τις δύο θρομβώσεις από εμβολιασμό με AstraZeneca

Κρήτη: Εξιτήριο για τον 35χρονο μετά τις δύο θρομβώσεις από εμβολιασμό με AstraZeneca
Κρήτη: Ο 35χρονος πρόκειται να διεκδικήσει αποζημίωση για την περιπέτεια που πέρασε.

Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια του 35χρονου Αλέξανδρου από την Ιεράπετρα, ο οποίος πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν εξαιτίας των θρομβώσεων που παρουσίασε μετά τον εμβολιασμό του με AstraZeneca.

Υπενθυμίζουμε ότι ο 35χρονος παρουσίασε δύο θρομβώσεις, ενώ οι γιατροί έδωσαν σκληρή μάχη για να σώσουν το πόδι του από ακρωτηριασμό.

Λίγες μέρες αργότερα μετά τη δεύτερη θρόμβωση βγήκε από το νοσοκομείο και μίλησε στο MEGA σχετικά με την περιπέτειά του.

«Έχω επιστρέψει στο σπίτι μου σώος και αβλαβής», ανέφερε ανακουφισμένος, ενώ πρόσθεσε ότι θα διεκδικήσει αποζημίωση για την περιπέτεια στην οποία μπήκε.

«Θα διεκδικήσω αποζημίωση. Ήταν δύσκολα, ψυχοφθόρα όλα αυτά που βίωσα τις τελευταίες 10 μέρες. Έχω μιλήσει με δικηγόρους».

«Σιγά σιγά θα επανέλθω στην καθημερινότητα, είναι σίγουρα χρονοβόρα διαδικασία», είπε και ευχήθηκε περαστικά στις δύο γυναίκες που νοσηλεύονται στην Κρήτη με παρενέργειες των εμβολίων.

Πώς γλίτωσε τον ακρωτηριασμό ο 35χρονος από την Ιεράπετρα

Συγκλονίζει η μαρτυρία του 35χρονου από την Ιεράπετρα, ο οποίος 11 ημέρες μετά τον εμβολιασμό του με το σκεύασμα της Astrazeneca εμφάνισε θρόμβωση στο πόδι και μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο ΠΑΓΝΗ.

Ο 35χρονος Αλέξανδρος μίλησε για την εμπειρία του στο LIVE NEWS και το πως γλίτωσε από θαύμα τον ακρωτηριασμό του ποδιού του. Σύμφωνα με τον ίδιο, έλαβε τη πρώτη δόση του εμβολίου της AstraZeneca την Μεγάλη Πέμπτη και ήταν ιδιαίτερα ενθουσιασμένος. «Ποτέ δεν ήμουν κατά του εμβολίου. Ήθελα να το κάνω το εμβόλιο γιατί έλεγα να το κάνουμε να ελευθερωθούμε για να τελειώνουμε όλοι από αυτό», ανέφερε.

Εκείνο όμως που δεν περίμενε ήταν το τι θα ακολουθούσε 11 ημέρες αργότερα, με τον 35χρονο άνδρα να δίνει μάχη στο χειρουργείο για να σώσει το πόδι του. «Οι γιατροί δεν έδιναν και πολλές ελπίδες για το πόδι δηλαδή για να σωθεί. Υπήρξε περίπτωση να ξυπνήσω και να μην είχα πόδι».

Ο άνδρας εμφάνισε τα κλασικά συμπτώματα του εμβολιασμού μετά το πρώτο 24ωρο, όπως πυρετό, πονοκέφαλο και μυαλγία, τα οποία δεν τον ανησύχησαν. «Ήταν τα κανονικά συμπτώματα, παρενέργεια από το εμβόλιο. Κι από εκεί και πέρα δεν είχα κάτι», δήλωσε. Ωστόσο, χθες το πρωί, ενώ πήγαινε για δουλειά, ένιωσε ένα ξαφνικό πόνο στο αριστερό του πόδι, κάτι που παρομοίασε με κάψα που μούδιαζε το σώμα του.

«Δεν μπορούσα να κουνήσω καν τα δάχτυλα του ποδιού μου. Δεν ένιωθα καν σαν πόδι… είχε νεκρώσει εντελώς. Νόμιζα ότι έκοψε κάποιος τένοντας, δηλαδή ένιωσα αυτή τη ζεστασιά και λέω εντάξει δεν πήγε το μυαλό μου κατευθείαν στην παρενέργεια του εμβολίου». Αμέσως τον είδε η φαρμακοποιός της γειτονιάς, η οποία διέγνωσε τη θρόμβωση και ειδοποίησε άμεσα το ασθενοφόρο. Το ΕΚΑΒ τον μετέφερε στο νοσοκομείο Ιεράπετρας κι από εκεί στο ΠΑΓΝΗ, όπου και μπήκε στο χειρουργείο για 3,5 ώρες.

«Υπήρξε περίπτωση να ξυπνήσω και να μην είχα πόδι. Ευτυχώς επανήλθε. Δηλαδή με το που έγινε αφαίρεση της θρόμβωσης και κυκλοφόρησε το αίμα επανήλθε. Όταν άνοιξα τα μάτια μου από το χειρουργείο το πρώτο πράγμα που έκανα ήταν να κουνήσω τα δάχτυλά μου».

Πλέον, ο ίδιος είναι πεπεισμένος πως πρόκειται για παρενέργεια του εμβολίου, μια πεποίθηση που όπως λέει, ενστερνίζονται και οι θεράποντες γιατροί. «Οι γιατροί εδώ και στην Ιεράπετρα μου είπαν ότι είναι άμεση η σύνδεση δηλαδή είναι το εμβόλιο ξεκάθαρα γιατί δεν έχω κάποιο ιστορικό πιο πριν. Είμαστε πεπεισμένοι ότι είναι από το εμβόλιο, περιμένουμε τα εργαστηριακά αποτελέσματα για να είμαστε βέβαιοι».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments