Ελλάδα

Χίος: 73χρονος δέχτηκε επίθεση με καυστικό υγρό

Χίος: 73χρονος δέχτηκε επίθεση με καυστικό υγρό
Χίος: Συνελήφθη μία γυναίκα για την επίθεση.

Ένας 73χρονος στη Χίο νοσηλεύεται στο νοσοκομείο της πόλης με εγκαύματα στο πρόσωπο και στο σώμα, ύστερα από επίθεση που δέχτηκε με καυστικό υγρό από γυναίκα.

Σημειώνεται ότι μόλις σήμερα πέρασε ένας χρόνος από την σοκαριστική επίθεση με βιτριόλι που δέχτηκε η Ιωάννα Παλιοσπύρου, αλλάζοντας τη ζωή της για πάντα.

Άμεσα κινητοποιήθηκαν οι γιατροί στα επείγοντα του νοσοκομείου -όπου μεταφέρθηκε- και πραγματοποιήθηκαν πλύσεις στα μάτια, αφού εκεί φαίνεται πως ήταν το σοβαρότερο πρόβλημα.

Από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χίου κρατείται η γυναίκα, που φέρεται ότι έκανε χρήση του υγρού, ενώ κατηγορείται και για εμπρησμό του δικύκλου του 73χρονου, που πιθανόν να ήταν η αφορμή για το επεισόδιο. Επίσης έχουν κρατηθεί τα ρούχα του θύματος, έτσι ώστε να εξεταστεί ποιο είναι το υγρό που χρησιμοποιήθηκε.

Η συγκεκριμένη γυναίκα βουλγαρικής υπηκοότητας, σύμφωνα με πληροφορίες μας, είναι γνωστή στην Αστυνομική Διεύθυνση Χίου, αφού τον Μάρτιο του ’20 είχε προβεί σε ρίψη αυγών στην Εισαγγελία Χίου και τον περασμένο Ιανουάριο είχε απειλήσει με ψεύτικο όπλο εργαζόμενη σε Κέντρο Ψυχικής Υγείας και Ειδικής Αγωγής στην πόλη της Χίου.

Επίθεση με βιτριόλι: Το μήνυμα της Ιωάννας ένα χρόνο μετά

Ένας χρόνος συμπληρώθηκε σήμερα από τη σοκαριστική επίθεση με βιτριόλι που είχε δεχθεί η Ιωάννα Παλιοσπύρου στην είσοδο της εργασίας της, μια υπόθεση που είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο και συνεχίζει να απασχολεί ακόμα και σήμερα

Η 34χρονη δηλώνει αποκλειστικά στην εκπομπή “Live News” του Νίκου Ευαγγελάτου, με αφοπλιστική ειλικρίνεια, ότι συνεχίζει να πονά, όμως, βρίσκει τη δύναμη να το αντιμετωπίσει, χάρις στο κύμα αγάπης και συμπαράστασης του οποίου έγινε αποδέκτης.

«Ένα χρόνο μετά την επίθεση που μου στέρησε τη ζωή όπως την ήξερα, στέκομαι πιο δυνατή χάρη στην αγάπη της οικογένειάς μου και αυτή του κόσμου, που με βοηθά να ξεπερνώ τον πόνο που βιώνω. Ειλικρινά, δεν έχω τρόπο να σας ευχαριστήσω για τη συμπαράσταση και την ανθρωπιά σας. Δεν θα μπορούσα να τα καταφέρω χωρίς όλους εσάς στο πλευρό μου. Σας ευχαριστώ από καρδιάς».

Μιλώντας στην εκπομπή, η Μαρία Καλοφώνου, διευθύντρια Πλαστικής Χειρουργικής Θριασίου, σημειώνει ότι η άτυχη κοπέλα θα πρέπει να ζει το υπόλοιπο της ζωής της με συγκεκριμένο τρόπο. «Απαιτείται ιδιαίτερη φροντίδα και ιδιαίτερη προστασία. Η Ιωάννα έναν χρόνο μετά έχει παλέψει για τη ζωή της, έχει υποστεί 8 χειρουργεία και βγήκε νικήτρια».

Η κα Καλοφώνου τόνισε ότι έχει προοπτικές και για επιπλέον χειρουργεία στο μέλλον ώστε να βελτιώσει όσο είναι δυνατόν την εμφάνισή της, ωστόσο «θα φέρει πάντα τα σημάδια από αυτήν την επίθεση και σωματικά και ψυχικά».

«Σκοπός μας είναι να μπορέσει η Ιωάννα να ζήσει, όχι απλά να είναι ζωντανή, αλλά να είναι ενεργό μέλος της κοινωνίας», κατέληξε η κα Καλοφώνου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments