Κόσμος

Ισραήλ: Εγκρίθηκε η πρόταση για εκεχειρία στη Λωρίδα της Γάζας

Ισραήλ: Εγκρίθηκε η πρόταση για εκεχειρία στη Λωρίδα της Γάζας

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του pagenews.gr
στο Google Discover
Ισραήλ: Η Χαμάς επιβεβαιώνει.

Ισραηλινά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι το Υπουργείο Ασφαλείας του Πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου ενέκρινε τη κατάπαυση του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας.

Η απόφαση ελήφθη μετά από έντονη πίεση των ΗΠΑ για να σταματήσει η επίθεση.

Δεν ήταν αμέσως σαφές πότε θα τεθεί σε ισχύ η εκεχειρία. Ο δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός οργανισμός Kan είπε ότι η μάχη θα σταματήσει αμέσως, ενώ άλλα τηλεοπτικά κανάλια δήλωσαν ότι θα τεθεί σε ισχύ στις 2 π.μ.

Κάτι που επιβεβαιώνεται… κι από την άλλη μεριά, αυτήν της Χαμάς: Λίγο μετά την δημοσιοποίηση της αρχικής είδησης, ένα στέλεχος της παλαιστινιακής οργάνωσης Χαμάς επιβεβαίωσε ότι «η αμοιβαία και ταυτόχρονη» ανακωχή με το Ισραήλ θα ξεκινήσει στις 2.00 της Παρασκευής. Την πληροφορία αυτή μετέδωσαν λίγα λεπτά νωρίτερα το τηλεοπτικό δίκτυο Al Jazeera και πολλά ισραηλινά μέσα ενημέρωσης.

Βασίλης Διαμαντάκος
Ο ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ
Βασίλης Διαμαντάκος Δημοσιογράφος Διεθνούς Πολιτικής & Γεωπολιτικής Ανάλυσης
Κάλυψη διεθνών πολιτικών εξελίξεων, γεωπολιτικών ανακατατάξεων, διπλωματικών σχέσεων και θεμάτων διεθνούς ασφάλειας. Παρακολούθηση κρίσεων, πολέμων, διεθνών οργανισμών και στρατηγικών εξελίξεων με έμφαση στην έγκυρη ενημέρωση και την αναλυτική προσέγγιση. Δημοσιογράφος με 20ετή εμπειρία στο διεθνές πολιτικό και γεωπολιτικό ρεπορτάζ. Απόφοιτος Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών με μεταπτυχιακή εξειδίκευση στις Διεθνείς Σχέσεις και τη Γεωπολιτική. Έχει καλύψει σημαντικά διεθνή γεγονότα, συνόδους κορυφής, εκλογικές αναμετρήσεις και περιφερειακές κρίσεις σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Ανατολική Μεσόγειο. Διαθέτει εμπειρία στην παραγωγή αναλύσεων για θέματα εξωτερικής πολιτικής, άμυνας, ενέργειας και διεθνούς διπλωματίας, συνεργαζόμενος με ενημερωτικούς οργανισμούς και ψηφιακά μέσα ενημέρωσης.