Πολιτική

Αμυράς: Αναδασωτέα όλη η καμένη περιοχή στον Σχίνο

Αμυράς: Αναδασωτέα όλη η καμένη περιοχή στον Σχίνο
Αμυράς: Ο υφυπουργός Περιβάλλοντος μίλησε σχετικά με την καμένη περιοχή στο Σχίνο και προανήγγειλε πως θα κριθεί όλη η περιοχή αναδασωτέα.

Ο Γιώργος Αμυράς μίλησε σχετικά με το ζήτημα της καμένης έκτασης στον Σχίνο. Να θυμίσουμε ότι ο υφυπουργός Περιβάλλοντος Γιώργος Αμυράς μίλησε σχετικά με το χρόνιο πρόβλημα των δασικών χαρτών. Ακόμη, έχει ήδη δωθεί παράταση έξι μηνών για υποβολή παρατηρήσεων σχετικά με τους δασικούς χάρτες.

Πιο συγκεκριμένα, ο υφυπουργός Περιβάλλοντος ανέφερε από το βήμα της Βουλής, ότι θα κηρυχθεί άμεσα όλη η καμένη έκταση στον Σχίνο και το Αλεποχώρι ως αναδασωτέα όπως επιτάσσει το Σύνταγμα.

“Να διαβεβαιώσω τους κατοίκους των περιοχών πως θα γίνει αναδάσωση”

Ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, αρμόδιος για θέματα δασών με παρέμβασή του στο κοινοβούλιο είπε: «Να διαβεβαιώσω τους κατοίκους των περιοχών πως θα γίνει αναδάσωση όλων καμένων εκτάσεων είτε με παρέμβαση είτε με φυσική αναγέννηση όπου είναι εφικτό. Σε αυτά τα 50 χιλ στρέμματα καμένου δάσους δεν είχαμε στο παρελθόν πυρκαγιές άρα είναι δυνατόν να αναγεννηθεί. Αν η φυσική αναγέννηση δεν τα καταφέρει εμείς θα εντάξουμε τις περιοχές στο εθνικό σχέδιο αναδασώσεων που χρηματοδοτείται από εθνικούς πόρους και από Ταμείο Ανάκαμψης. Οι καμένες περιοχές θα ξαναπρασινίσουν».

Ο κ. Αμυράς έσπευσε μάλιστα να απαντήσει για σε «fake news» όπως τα χαρακτήρισε που κάνουν λόγο για επενδύσεις στην περιοχή των καμένων: «Διαβάζουμε fake news όπως για παράδειγμα ότι θα τοποθετηθούν ανεμογεννήτριες στα καμένα. Ξεκαθαρίζω ότι δεν πρόκειται να αλλάξει ο χαρακτήρας των καμένων εκτάσεων. Όπως επιτάσσει το Σύνταγμα οι εκτάσεις αυτές άμεσα θα αναδασωθούν. Ούτε μισή ανεμογεννήτρια δεν πρόκειται να χωροθετηθεί, όχι απλά να τοποθετηθεί. Ούτε λατομείο, ούτε τίποτα. Θα κάνουμε τα αδύνατα δυνατά για να επανέλθει το δάσος και να επανακάμψουν τα οικοσυστήματα».

«Χρειαζόμαστε αυτούς τους χάρτες προκειμένου να ξέρουμε πού πραγματικά βρίσκεται το δάσος»

«Η πολιτική και η κατεύθυνσή μας είναι μία και μοναδική, αφού είναι γνωστό ότι οι δασικοί χάρτες είναι μία σπουδαία μεταρρύθμιση που έλειπε από την Ελλάδα για πολλές δεκαετίες» τόνισε ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας σε δηλώσεις του και προσέθεσε: «Χρειαζόμαστε αυτούς τους χάρτες προκειμένου να ξέρουμε πού πραγματικά βρίσκεται το δάσος, ώστε να προστατευτεί, αλλά και πού δεν βρίσκεται έτσι ώστε να απελευθερωθούν οι ιδιοκτησίες των ανθρώπων για να τις αξιοποιήσουν κατά το δοκούν και σύμφωνα με τον νόμο».

Ο κ. Αμυράς δήλωσε ότι το υπουργείο είναι έτοιμο με νομοθετικές λύσεις, οριζοντίως, να επιλύσει ζητήματα που «παρέμεναν κάτω από το χαλί πάρα πολλά χρόνια». «Είμαστε αποφασισμένοι να αλλάξουμε το δόγμα. Δεν θα τρέχει πλέον ο πολίτης να αποδείξει ότι δεν είναι ελέφαντας. Πρώτα η Δημόσια Διοίκηση ενδογενώς θα διορθώσει τα σφάλματα και έτσι θα δοθούν λύσεις. Η κατεύθυνσή μας είναι να δοθούν λύσεις γρήγορα, άμεσα, καθαρά, με εύκολο τρόπο χωρίς επιβάρυνση των πολιτών» τόνισε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments