Ελλάδα

Εστίαση: Διαμαρτύρεται παίζοντας μουσική στα καταστήματα

Εστίαση: Διαμαρτύρεται παίζοντας μουσική στα καταστήματα
Εστίαση: H διαμαρτυρία θα λάβει χώρα την Παρασκευή 28 και το Σάββατο 29 Μαΐου 2021 από τις 21.00 – 23.45

Μπορεί η εστίαση να άνοιξε τα ρολά της στις αρχές Μαΐου, ύστερα από ένα πολύμηνο lockdown, ωστόσο το μέτρο της απαγόρευσης της μουσικής καλά κρατεί.

Ο Κύκλος Επαγγελματιών Εστίασης προσκαλεί σε διαμαρτυρία τους επαγγελματίες του χώρου, η οποία θα λάβει χώρα την Παρασκευή 28 και το Σάββατο 29 Μαΐου 2021 από τις 21.00 – 23.45. Συγκεκριμένα, καλούνται να παίξουν μουσική ως ένδειξη διαμαρτυρίας στην απαγόρευση της μουσικής στα καταστήματα εστίασης αλλά και τον περιορισμό του ωραρίου λειτουργίας αυτών.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

ΣΠΑΜΕ ΤΗ ΣΙΩΠΗ! ΜΟΥΣΙΚΗ ΠΑΝΤΟΥ!

Ο Κύκλος Επαγγελματιών Εστίασης διοργανώνει μια διαμαρτυρία απέναντι στην παράλογη απαγόρευση της Μουσικής και τον περιορισμό του ωραρίου.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους απ’ όλη την Ελλάδα να “ανοίξουν” τα ηχεία τους και να συμμετάσχουν στην διαμαρτυρία.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 28/5 και ΣΑΒΒΑΤΟ, 29/5, 21.00 – 23.45 ΣΠΑΜΕ ΤΗ ΣΙΩΠΗ και η Ελλάδα πλημμυρίζει ΜΟΥΣΙΚΗ ΠΑΝΤΟΥ! Συνάδελφοι, τα ζητήματα που ταλανίζουν τον κλάδο είναι τεράστια.

Ας ξεκινήσουμε αλυσιδωτές αντιδράσεις για κάθε ένα ξεχωριστά.

Ο περιορισμός του ωραρίου και η παράλογη απαγόρευση της Μουσικής δεν αντιμετωπίζουν ούτε το φαινόμενο των πλατειών, ούτε τον αθέμιτο ανταγωνισμό, που καλλιεργεί η κυβέρνηση, δημιουργώντας μαγαζιά δύο ταχυτήτων με τις αλλοπρόσαλλες απαγορεύσεις.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 28/5 και ΣΑΒΒΑΤΟ, 29/5, 21.00 – 23.45 ΜΟΥΣΙΚΗ ΠΑΝΤΟΥ, σε κάθε πόλη, σε κάθε χωριό και σε κάθε γωνιά της χώρας!

Γιατί απαγορεύτηκε η μουσική στα καταστήματα εστίασης

Η απαγόρευση της μουσικής προκάλεσε ποικίλα σχόλια και τις αντιδράσεις τόσο των καταστηματαρχών όσο και των πολιτών. Εξηγώντας σήμερα την χρησιμότητα του μέτρου αυτού, ο πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, Θανάσης Εξαδάκτυλος, σημείωσε ότι έχει να κάνει με την ένταση της φωνής και τα σταγονίδια που βγαίνουν από το στόμα με αποτέλεσμα να μεταδίδεται ο ιός. svg%3E

«Η μουσική επιβάλλει μεγαλύτερη ένταση φωνής και προσπάθεια και οδηγεί τους ανθρώπους να έρχονται πιο κοντά για να ακουστούν και αυτό ευνοεί την μετάδοση του ιού. Δεν υπάρχει κανένας άλλος λόγος που απαγορεύεται η μουσική στην εστίαση. Δεν έχει να κάνει με τον ήχο, έχει να κάνει με το ότι οδηγούμαστε να προσαρμόσουμε τη φωνή μας», είπε ο κ. Εξαδάκτυλος στο Open και πρόσθεσε:

«Χωρίς μουσική δεν θα καταβάλλεται η επιπλέον προσπάθεια που χρειάζεται για να ακουστούμε σε έναν χώρο που έχει δυνατή μουσική και η οποία στέλνει τα σταγονίδιά μας και μαζί με αυτά τον ιό πιο μακριά από εκεί που τα στέλνει η φυσιολογική ομιλία».

«Με αυτό τον τρόπο θα είναι ασφαλέστερη η δραστηριότητα που ανοίγει. Με τον άλλο τρόπο δεν θα είναι το ίδιο ασφαλής. Υπάρχει μια παρανόηση πως το πρόβλημα είναι πίσω μας. Δεν είναι πίσω μας. Είμαστε σε μια πορεία βελτίωσης και σταθεροποίησης αλλά δεν είμαστε σε φάση που έχουμε ξεπεράσει εντελώς το πρόβλημα και τα έχουμε αφήσει όλα πίσω μας», κατέληξε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments