Πολιτική

Μητσοτάκης: Ανάγκη αμοιβαιότητας μεταξύ των κρατών

Μητσοτάκης: Ανάγκη αμοιβαιότητας μεταξύ των κρατών
Μητσοτάκης: Ο πρωθυπουργός κατά την είσοδο του στην Σύνοδο Κορυφής μίλησε σχετικά με την διενέργεια self και rapid test.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες, αναφέρθηκε στο πιστοποιητικό κορωνοϊού της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά και στο περιστατικό που αφορά την εκτροπή της πτήσης της Ryanair στη Λευκορωσίαζητώντας να επιβληθούν αυστηρές κυρώσεις στη χώρα.

Πιο συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός τόνισε κατά την διάρκεια της Συνόδου Κορυφής, την ανάγκη αμοιβαιότητας ανάμεσα στα κράτη-μέλη, μέχρι να τεθεί πλήρως σε εφαρμογή η σχετική νομοθεσία για το Ψηφιακό Πιστοποιητικό COVID.

Η πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη

Πρότεινε μάλιστα, προσθέτουν οι ίδιες πηγές, για τη διευκόλυνση των ταξιδιωτών, κατά την επιστροφή στις χώρες προέλευσης, να μην απαιτείται μόνο η διενέργεια PCR, αλλά να δίνεται η εναλλακτική των rapid test, καθώς και ευρεία χρήση self test που έχουν αποδειχθεί ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο για την επιδημιολογική επιτήρηση στην Ελλάδα.

Μητσοτάκης για πιστοποιητικό Covid-19: «Nα διευκολυνθεί η ασφαλής μετακίνηση Ευρωπαίων πολιτών εντός Ευρωπαϊκής Ένωσης»

«Επιτρέψτε μου να εκφράσω την ικανοποίησή μου για την συμφωνία μεταξύ των ευρωπαϊκών θεσμών για το ζήτημα του νέου κανονισμού ο οποίος θα διέπει την λειτουργία του πιστοποιητικού COVID», συνέχισε ο κ. Μητσοτάκης, σημειώνοντας πως αποτέλεσε εξάλλου ελληνική πρωτοβουλία», και συμπλήρωσε:

«Και χαίρομαι ιδιαίτερα που το πιστοποιητικό αυτό θα τεθεί σε λειτουργία το συντομότερο δυνατόν έτσι ώστε να διευκολυνθεί η ασφαλής μετακίνηση Ευρωπαίων πολιτών εντός Ευρωπαϊκής Ένωσης»

Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε πως κατά πάσα πιθανότητα σήμερα η χώρα μας θα φτάσει στο ορόσημο των 5 εκατομμυρίων εμβολιασμών.

«Επιταχύνοντας σημαντικά την επιχείρηση “ Ελευθερία” χτίζουμε το τείχος ανοσίας το οποίο θα μας επιτρέψει το συντομότερο δυνατόν να επανέλθουμε σε κανονικούς ρυθμούς οικονομικής και κοινωνικής ζωής. Και βέβαια η υποδοχή επισκεπτών το καλοκαίρι με ασφάλεια αποτελεί κεντρική πολιτική προτεραιότητα για την ελληνική κυβέρνηση», επισήμανε. svg%3E

Μητσοτάκης: «Η ΕΕ θα πρέπει να υιοθετήσει το συντομότερο δυνατόν ένα νέο πλέγμα ισχυρών κυρώσεων κατά της Λευκορωσίας»

Συνεχίζοντας, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στο περιστατικό με την εκτροπή της πτήσης της Ryanair.

«Θα έχουμε την ευκαιρία να συζητήσουμε σήμερα μια σειρά από θέματα που αφορούν τις εξωτερικές σχέσεις της ΕΕ. Επιτρέψτε μου να σταθώ μόνο στο περιστατικό της εκτροπής της πτήσης της Ryanair από την Αθήνα στο Βίλνιους. Είναι πράξη η οποία ισοδυναμεί ουσιαστικά με κρατική αεροπειρατεία, δεν αρκεί μόνο να παραμείνουμε σε φραστικές καταδίκες, η ΕΕ θα πρέπει να υιοθετήσει το συντομότερο δυνατόν ένα νέο πλέγμα ισχυρών κυρώσεων κατά της Λευκορωσίας έτσι ώστε να στείλει ένα μήνυμα ότι τέτοιες πρακτικές δεν μπορούν και δεν πρέπει να γίνονται ανεκτές στην ευρωπαϊκή ήπειρο», τόνισε ο Κυρ. Μητσοτάκης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments